Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSBT Alexandria a rezistat pe final și și-a adjudecat victoria cu U Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.10.2017

CSBT Alexandria a reușit victoria cu Universitatea Cluj-Napoca. A fost 74-73 după un meci cu două reprize diametral opuse. În prima gazdele au avut un avans confortabil, de 20 de puncte, câștigând primele două sferturi cu 21-19  și 24-10. Oaspetele nu au cedat și au reintrat în meci, după 12-20 în sfertul trei. Teleormănencele au reușit să reziste pe final și s-au impus într-o partidă pe care au părut că o au la îndemână în prima parte. Radoslava Bachvarova, de la U Cluj, a debutat în Liga Națională după ce s-a confruntat cu probleme medicale în startul sezonului.

Mădălin Piperea le-a trimis în formula de start pe Mihai, Bartee, Podar, Grbic și Amukamara, în timp ce Dragan Petricevic a început partida cu Voica, Ghizilă, Vorpahl, Kalusic și Jez. Startul meciului a fost echilibrat, cu Vorpahl marcând primele puncte, iar Amukamara reușea un 3 points-play și ducea scorul la 3-2. Jez a răspuns cu o triță și Grbic a egalat la 5. Gazdele au condus la două lungimi și oaspetele au egalat, iar Bartee a scuturat plasa de la distanță pentru 16-11. Au urmat două minute fără coș în dreptul teleormănencelor și Vorpahl a readus egalitatea cu o reușită de după semicerc, 16-16. Time-out Piperea și Bartee oprea seceta din atacul gazdelor. Grbic a dus ecartul la trei puncte, iar Vorpahl a stabilit scorul la prima pauză, 21-19.

Sfertul secund a început cu ratări de ambele părți, iar Bartee a marcat prima după un minut și jumătate. Aceeași americancă a înscris de după semicerc și a dus ecartul la 7 lungimi, 26-19. A urmat time-out-ul lui Petricevic și Taylor a înscris primul coș al oaspetelor în sfertul doi după două minute și jumătate. Au urmat alte trei  minute și jumătate în care clujencele nu au marcat, Amukamara a reușit 10 puncte în acest interval, iar Cooper înscria de la distanță și ducea ecartul la 20 de puncte, 41-21 în minutul 17. Kalusic și Vorpahl și-au apropiat echipa la 14 lungimi, dar Bartee a reușit și ultimul coș al perioadei de joc. La pauza mare gazdele aveau un avans confortabil, de 16 puncte, scor 45-29.

Carla Bartee era deja în double-double la jumătatea partidei cu 18 puncte și 12 recuperări. Amukamara o urma cu 15 puncte, iar Vorpahl avea 14 puncte.

Amukamara și Taylor au deschis sfertul trei cu reușite de la distanță. Trița lui Vorpahl ducea scorul la 50-37 și Piperea cerea timp de odihnă. Aceeași Vorpahl înscria cinci puncte la rând și strângea ecartul la 10 lungimi la jumătatea sfertului, 52-42. A fost rândul lui Taylor să marcheze cinci puncte consecutive, iar liberele lui Ghizilă făceau ca distanța de pe tabelă să scadă la cinci puncte. Kalusic a fost sancționată cu antisportiv, iar Grbic a stabilit scorul ultimei pauze, 57-49.

Ghizilă și Taylor au înscris de după semicerc și U Cluj se apropia la două lungimi cu 8 minute și jumătate până la final, 57-55. CSBT Alexandria a răspuns cu 8 puncte la rând și s-a distanțat la 65-55. Bartee ducea ecartul la 11, dar după jumătate de minut a comis un fault antisportiv. Taylor a transformat una din cele două libere, apoi alte două și Voica ducea scorul la 68-62 cu mai puțin de patru minute până la final. Bartee a înscris punctul 70 al gazdelor, dar Bachvarova și Vorpahl au strâns distanța la 4 lungimi, 70-66 cu 2:10  înainte de ultima sirenă. Time-out Piperea și Bartee ducea ecartul la 6 puncte.

Time-out Petricevic, iar Vorpahl își apropia echipa la un singur punct când mai erau 24 de secunde. Oaspetele au făcut rapid două faulturi și au trimis-o la linia de fault pe Amukamare, care nu a ratat. Era 74-71 și timp de încă un atac. A fost rândul lui Bachvarova să meargă la linia de fault și aceasta a strâns din nou diferența la o singură lungime, cu 12 secunde rămase din meci. Time-out CSBT. În ultima secundă Bachvarova a făcut antisportiv, Amukamara a ratat ambele libere și CSBT Alexandria s-a impus cu 74-73 într-un meci pe care l-a controlat în prima repriză, dar a tremurat pe final pentru cele două puncte puse în joc. A fost a treia victorie în campionat pentru teleormănence și a doua înfrângere pentru clujence.

Gazdele au făcut diferența cu cele 16 puncte în plus din spațiul de trei secunde, dar și cu cele 9 puncte în plus după recuperări ofensive. 44-33 a fost  scorul la recuperări. Clujencele au marcat mai mult de după semicerc și de la linia de fault.

Carla Bartee a reușit o prestație de excepție cu 26 de puncte și 22 de recuperări. La gazde au secondat-o Amukamara cu 25 de puncte și Grbic cu 17 puncte, 9 recuperări și 7 pase decisive. Leslie Vorpahl a fost coșghetera partidei cu 31 de puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 5 pase decisive. Pentru U Cluj s-a mai remarcat Taylor cu 18 puncte.

În Liga Națională urmează o pauză de trei săptămâni, cu naționalele intrând în cursa pentru calificarea la europeanul din 2019. Campionatul se reia cu etapa a 6-a, din 19 septembrie. Atunci CSBT Alexandria joacă în deplasare la Timișoara, iar echipa selecționerului, Dragan Petricevic, întâlnește acasă pe CSU Alba Iulia.

*foto: CSBT Alexandria facebook

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!