Stiri

CSKA Moscova și Anadolu Efes recuperează avantajul terenului propriu în playoff-ul Euroligii

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.04.2019

 

Miercuri, 24 aprilie, s-au desfășurat două partide din playoff-ul Euroligii masculine. Baskonia și Barcelona nu au profitat de break-ul făcut în meciul doi și au pierdut acum pe teren propriu cu CSKA Moscova, respectiv Anadolu Efes.

CSKA Moscova a preluat din nou controlul în seria cu Baskonia, după ce a câștigat meciul 3 cu scorul de 84-77. Rușii au dominat partida de la Fernando Buesa Arena, gazda Final Four-ului Euroligii din acest sezon. Gazdele au aprins meciul în sfertul patru, după două triple ale lui Matt Janning prin care Baskonia se apropia la o posesie. Nando De Colo a risipit însă orice emoție pentru CSKA cu 14 puncte marcate în ultimele 10 minute de joc. Francezul a fost cel mai bun jucător al meciului cu 28 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Cory Higgins a contribuit cu 11 puncte, în timp ce Will Clyburn și Kyle Hines au înscris fiecare câte 10. Vincent Poirier a fost principalul artizan al gazdelor cu 19 puncte și 15 recuperări. Darrun Hilliard a marcat 13 puncte pentru Baskonia iar Johannes Voigtmann 12.

În cel de al 2-lea meci al serii din Euroligă, Barcelona a suferit o înfrângere dură pe teren propriu în fața lui Anadolu Efes, scor 102-68. Trupa lui Ergin Ataman revine la conducerea seriei de playoff, 2-1 la general. Turcii au avut un joc ofensiv fantastic și au încheiat partida cu 14 coșuri de 3 puncte iar la aruncările de 2 puncte au înregistrat un procentaj excelent, 74.3% (26/35). Shane Larkin a fost motorul ofensiv de la Anadolu și și-a trecut în cont 30 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Alți cinci jucători de la Efes au terminat în double-digits, Tibor Pleiss – 14 puncte, Vasilije Micic – 14, Adrien Moerman – 13, Krunoslav Simon – 11, Bryant Dunston – 10. Adam Hanga a fost cel mai bun marcator al catalanilor cu 13 puncte. Kyle Kuric a terminat cu 12 puncte iar Ante Tomic cu 11.

Astăzi, 25 aprilie, este programat meciul 4 dintre Zalgiris Kaunas și Fenerbahce Istanbul cu începere de la ora 20:00. Vineri se vor desfășura partidele dintre Baskonia și CSKA Moscova, respectiv Barcelona și Anadolu Efes.

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!