Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria reușește prima victorie în Liga Națională

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.11.2018

CSM Alexandria a spart gheața și în Liga Națională, echipa nou-înființată reușind să obțină primul succes în grupa valorică B. Elevele lui Mădălin Piperea s-au impus cu 61-50 în duelul cu ACS KSE Târgu Secuiesc, pe sferturi: 23-12, 13-19, 13-12, 12-7. Gazdele au reușit 30 de puncte din spatele semicercului. Mihai, Mazilu și Crăciunescu au condus echipa din Teleorman spre victorie, iar Mobley n-a fost de ajuns pentru oaspete.

Meciul a fost devansat din etapa a 11-a. Înaintea acestei partide, CSM Alexandria avea un bilanț de 7 înfrângeri, în timp ce formația pregătită de Ljubomir Kolarevic avea 3 succese și 3 eșecuri. Covăsnencele veneau după aproape două săptămâni de la precedentul meci oficial, câștigat cu 64-41 acasă chiar în fața teleormănencelor. La finalul săptămânii trecute au avut patru jucătoare de la ACS KSE au fost la turneele Cupei României 3x3. CSM Alexandria a mai jucat două meciuri în Liga Națională după precedenta întâlnire cu ACS KSE, iar la finalul acestei săptămâni tinerele componente ale echipei au avut meci în CN U18. Doar Mihai a fost la turneele de streetball din lotul de LNBF.

Echipa din Teleorman a început partida din etapa a 11-a cu Mihaela Mihai, Ioana Bota, Paloma Cucu, Andreea Mazilu și Alexandra Biet. ACS KSE Târgu Secuiesc le-a avut în 5-ul de start pe Iringo Debreczi, Hanna Holinka Miklos, Noemi Boloni, Ramona Danalache și Kayla Mobley. În primele trei minute s-au înscris doar patru puncte, cu Danalache deschizând scorul și Cucu egalând. Au urmat mai mult de două minute fără punct pentru gazde, iar Debreczi și Danalache au făcut 2-6. Aceeași diferență se înregistra la intrarea în a doua parte a primului sfert, dar au urmat aproape trei minute fără reușite ofensive pentru ACS KSE.

CSM Alexandria a reușit un run de 15 puncte, prin Botorogeanu, Mihai și Cucu și scorul devenea 20-9. La prima pauză scorul a fost 23-12. Gazdele au avut nevoie de mai mult de trei minute pentru a înscrie primele puncte în sfertul secund, iar Mobley și Debreczi au strâns diferența la cinci lungimi. Ecartul a oscilat între 9 și 4 puncte, iar la jumătatea partidei tabela arăta 36-31.

După revenirea de la vestiare a fost un nou început mai greu pentru ofensiva CSM-ului, iar Danalache și Boloni au egalat la 36. Mihai a marcat primul coș al gazdelor în repriza secundă, de afară, iar Crăciunescu a dus diferența la 5 puncte cu o nouă reușită de după semicerc. Până la finalul perioadei de joc covăsnencele s-au mai apropiat la trei puncte, dar teleormănencele s-au menținut la conducere și aveau un avans de 6 puncte înaintea sfertului patru, 49-43.

A fost nevoie de aproape un minut și jumătate pentru primele puncte din ultima perioadă de joc, marcate de Horlea de la linia de fault. Mobley a transformat o liberă din două și Mihai a mărit ecartul la 10 puncte după ce a scuturat din nou plasa de la distanță. Covăsnencele au reușit un singur punct în primele șase minute din sfert, iar Crăciunescu și Botorogeanu au mărit distanța la 15 puncte, 59-44. Mobley a înscris de la linia de fault ultimele patru puncte ale partidei și a stabilit scorul final, 61-50.

Pentru CSM Alexandria este prima victorie în Liga Națională de Baschet feminin în timp ce pentru ACS KSE Târgu Secuiesc este a 4-a înfrângere. Teleormănencele au făcut diferența cu cele 10 reușite de la distanță (din 34 de încercări), în timp ce covăsnencele nu au reușit să înscrie de după semicerc din cele 13 aruncări. Oaspetele au stat mai bine la reușitele de două puncte, 16 (din 38) față de 12 (din 35) și libere, 18 (din 28) față de 7 (din 12).

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei, reușind un nou double-double cu 20 de puncte și 21 de recuperări în 40 de minute. Și Iringo Debreczi a fost aproape de double-double pentru oaspete, cu 15 puncte și 9 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Danalache 9 puncte, Boloni 2, Czimbalmos 2 și Csurulya 2 puncte.

Senioara Mihaela Mihai a fost integralistă de la gazde și a încheiat partida cu 18 puncte (4x3), 8 recuperări și 4 pase decisive. Au urmat-o cu câte 12 puncte Andreea Mazilu și Cătălina Crăciunescu (2x3, 5 recuperări). Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Botorogeanu 9 puncte (3x3), Cucu 6 și Horlea 4 puncte (5 recuperări).

Pentru ambele echipe urmează confruntări cu Phoenix Știința Constanța. CSM Alexandria găzduiește sâmbătă, de la ora 18:00, confruntarea cu formația de la malul mării. Luni constănțencele vor primi vizita celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!