Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea își apără titlul de campioană în Liga Națională de Baschet Masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.06.2019

CSM CSU Oradea își apără titlul de campioană  în Liga Națională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea este vechea și noua campioană a României la baschet masculin. Trupa lui Cristian Achim a câștigat meciul 4 al finale cu BC CSU Sibiu cu scorul de 75-66 și a pus mâna pe al doilea trofeu consecutiv.

Arturas Valeika a câștigat primul angajament al meciului și tot el avea să înscrie și primele puncte. Philmore marca în schimb  o triplă pentru Sibiu. Zekovic și Nicolescu pentru Oradea și Tohătan de la distanță pentru Sibiu duceau scorul la 6-6, după mai bine de 3 minute scurse din meci. Oaspeții au continuat să meargă din 3 în 3 și Pratt marca un nou coș de la distanță. Cooper a oprit progresia Sibiului printr-un coș din apropiere și scorul ajungea 11-6 în favoarea lui BC CSU Sibiu. Valeika strângea scorul cu un three-point-play. Zekovic a egalat pe tabelă cu două libere transformate. Așa avea să se încheie și actul inaugural, cu scorul de 15-15. Și sfertul secund a început cu puține puncte marcate de fiecare parte și după 2 minute se înregistra un parțial de 2-1 pentru Oradea. Barnette și-a făcut aparația pentru prima dată în această finală și a avut impact în jocul echipei sale. A marcat 6 puncte în sfertul secund și Oradea era în avantaj, 22-18. Kevin Hardy a marcat primul său coș din meci prin slam dunk, după jumătatea sfertului doi. S-a marcat din nou foarte puțin până la pauză. Campioana a reușit o mică desprindere pe final și avea o posesie în față înaintea reprizei secunde, scor 30-27.

Primul ccoș al reprizei secunde secunde a venit de la Giordan Watson, 3 puncte. Falker a răspuns cu un coș de sub panou. Barnette și Hardy au marcat rapid apoi de fiecare parte a terenului. A urmat o perioadă mai bună pentru Sibiu și Hardy egala situația pe tabelă, 35-35. Kris Richard marca de la distanță primul său coș din meci. Oradea s-a desprins la 6 puncte după jumătatea sfertului trei, 47-41, după o reușită a lui Markovic și Dan Fleșeriu cerea timp de odihnă. Gazdele au continuat să fie mai productive din acțiune și acest lucru le-a facilitat să se desprindă la 8 puncte. Sfertul trei se încheia cu scorul de 57-48 pentru Oradea. Actul decisiv a început cu o triplă a lui Tamulis. Oradea a ratat mult de distanță în startul actului decisiv și rămânea fără punct marcat în primele 2 minute. Barnette înscria pentru gazde după un contraatac și o recuperare ofensivă. Sibienii nu au mai găsit drumul spre coș, Zekovic marca într-un final de la distanță și diferența ajungea la cel mai nivel, 62-53 pentru Oradea. Urma time-out Sibiu. S-a mai marcat un punct de la libere iar tabela a rămas blocată la 63-53 pentru Oradea. În ultimele minute de joc glaben-albaștrii au încercat să revină dar aruncările de la distanță nu i-au ajutat. Oradea a păstrat un ecart în jurul celor 10 puncte. Tamulis a reaprins speranțele oapseților după un coș de la distanță înaintea ultimului minut prin care ducea scorul la 68-63. Orădenii nu s-au pierdut cu firea și au tranșat meciul de la linia de libere, scor 75-66.

Sean Barnette a fost cel mai bun jucător al meciului cu 18 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Giordan Watson a adăugat 15 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Dragan Zekovic a contribuit cu 13 puncte iar Arturas Valeika cu 11.

Monyea Pratt a fost cel mai bun sibian cu 15 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Justas Tamulis a adăugat 12 puncte.

27 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    De ce esti tigan Fleseriule
    Nu ai vrut medalia. Respecta invingatorii, sper sa o iei si in supercupă. Felicitari campioanei!

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    CSM
    Super!!!!! Meci frumos . Arbitrajul no comments.
    Supercupa ne așteaptă.
    Bravo băieți. Bravo CSM.

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari
    ambelor echipe pentru accederea pe merit in finala.

    Felicitari Oradea pentru castigarea, de asemenea meritata a campionatului.

    Sa fie baschet si sezonul urmator.

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu RG3 :

    .
    Felicitari castigatoarei. Revenim la anul si mai puternici.

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    felicitari
    CRISTI ACHIM, felicitari CSM Oradea. Cea mai buna echipa a acestui sezon, cu cel mai consistent joc in playoff.
    Mi e dor de atmosfera de titlu, ne mobilizam si noi la anul sa jucam finala?😍

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019)
    • CSM CSU Oradea age-of-mythology:

      @studentU
      Stai linistit ca nu pleaca nicaieri Somesul. O sa luati un titlu cat de curand, sunt sigur de asta, ca prea aveti lot bun sau cel mai bun in fiecare an.

      cu 4 ani în urmă (04.06.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Gata...
    .. campionatul. Oradea pe merit campioana, lot complet, gestionat foarte bine de dl Achim, multe guri de foc si apărare inteligenta. Felicitări!
    Surpriza plăcută a campionatului pt mine a fost Sibiul, sa câștigi cupa și sa joci finala (și sa pui destule probleme campioanei) în condițiile care au fost la Sibiu înseamnă foarte mult. Finala au pierdut-o la Sibiu, nu azi. Dubiile mele la echipa lor sunt legate de cât de ușor iși bat joc de acel număr impresionant de recuperari, pe care nu le valorifica. Felicitări Sibiului pt sezonul foarte bun (dar deranjant gestul d-lui Fleseriu de a refuza medalia). Surprizele neplăcute au fost Clujul și Piteștiul, cluburi cu bani mulți, aruncați în final pe apele Someșului și ale Argeșului.

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    Trăiască Georgescu
    Mare boier, mare caracter Ciulin ăsta! A scos oamenii mari ai Oradiei și după l-a, scos pe Tohatan! Pentru a fi echitate! Ultimul fault al lui Markovici nu se dădea nici la mini-baschet feminin!

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Si cam asta a fost... a castigat echipa mai valoroasa si mai disciplinata.
    Felicitari Cristian Achim... a demonstrat inca o data ca nu are rival in tara si mi-e greu sa cred ca il va putea opri cineva in urmatorii ani de la castigarea campionatelor... poate doar niste super echipe precum Asesoft-ul sau Cluj de acum 2 ani. Pacat ca nu este apreciat indeajuns de mult de suporterii echipei lui.

    Noi trebuie sa ne multumim cu progresul de anul acesta si sa privim sezonul urmator cu incredere. Sa speram la un buget mai mare, cat mai multe trofee si un parcurs cat mai lung in cupele europene.

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Csm
      Îți garantez ca DOMNUL Achim este chiar foarte respectat de suporterii Oradiei. De unde ai tras tu concluzia asta? Cred ca ești în afara fenomenului, ar fi bine sa vorbești despre Fleseriu...

      cu 4 ani în urmă (04.06.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Continuare
      Uitasem, ca o dovada ca e îndeajuns de apreciat la noi, va mai continua și la anul aici. Asta asa, ca o veste pt toți haterii

      cu 4 ani în urmă (04.06.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Nu sunt in afara fenomenului, stai linistit. Dovada sunt comentariile voastre negative la adresa lui de-a lungul sezonului. Mai ales dupa infrangerile din FEC si din cupa Romaniei era facut troaca de porci. Daca era apreciat cum zici tu, trebuia sa aiba deja statuie.

      cu 4 ani în urmă (05.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Bravo!
    Bravo baietii! Suntem mandrii pe voi: Richard, Watson, Barnette, Carter, Pasalic, Zekovic, Markovic, Valeika, Nicolescu, Fometescu, Lazar, Gavrila, Tibarna, Petrescu! Multumim staffului si multumim CRISTI ACHIM! Vrajitorule!

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu underCat :

    De ce nu pui romanii
    in ordine ?

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    felicitari oradea
    anul asta ati castigat. la anul nu se stie ce va fi. poza articolului este antologica. in centrul ei este sforarul sef din arbitrajul romanesc.

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Nu e ionut georgescu ala
      Cre ca esti confuz.

      cu 4 ani în urmă (04.06.2019)
    • BC CSU Sibiu clamun:

      oare
      chiar sa nu-ti cunosti stapanul? pacat, unii zic ca ar fi o m....... cine stie?

      cu 4 ani în urmă (04.06.2019)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Frustrat mult? #dupa20deani
      Si putin cioban. Stiu...e o onoare. Vezi ca sefu tau de turma e in teren jumate de meci. Potoleste-l ca pusca maioneza de la dabo in el. In rest #csmvseverybody

      cu 4 ani în urmă (04.06.2019)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Pai...
      daca ziceti ca CSM CSU Oradea nu joaca "fair", pentru ca dl. Sere e "sforarul arbitrajului", oare avem dreptul sa banuim ca nici CSU Sibiu nu se da in laturi de la a nu juca "fair", din momentul in care a fost cooptat in staff dl. Georgescu ? Nu de alta dar daca dl. Sere e sforar, dl. Georgescu e de-a dreptul franghier...

      cu 4 ani în urmă (05.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    !
    Multumim pt felicitari! Ai dreptate nu se stie ce va fi la anu, dar pe voi oricum vom executa si atunci stai linistit!

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu eight :

    medalia Fleseriu Serie
    daca mai aud pe vreunu ca are in cap filme de arbitraje sau altele sper sa se intample cu echipa lui ce s-a intamplat cu TG jiu
    1. Despre brigada: in sfertul 2, 7 minute ramase din sfert- Cooper 3 faulturi/ Tamulis 3 faulturi - cel mai bun aparator cu cel mai bun atacant al Sibiului.Mai avem ce discuta? la oradea Zekovic 1 Valeika 0 Markovic 1 Watson 0 Barnette 0 .
    la +10 Oradea - Zekovic 3 valeika 1 Markovic 3 Watson 1 Barnette 0 / Cooper 4 Falker 4 Tohatan 4 Tamulis 4.
    2. Capitolul sala: Hardy joaca cam 30 de minute pe meci si rar de tot il vezi transpirat. astazi dupa primul sfert curgeau apele pe el.
    Despre spectatori nu vorbesc ca raman aceeasi gospodari perfecti din oradea .noi v-am primit pe toti in sala, ca de ai nostri, voi cu p***a mare. ba ca nu e voie sa se stea jos, ba ca nu e voie in anumite sectoare, ba ca nu e voie cu tobe, ba ca nu aveti bilete. etc.
    FINAL: CAND IN 3 MECIURI DIN 4, TE TOACA MARUNT MARUNT SI VEZI CA ISI BAT JOC DE MUNCA TA, E APROAPE LOGIC CA ITI VINE SA ITI BAGI PICIORU' IN FEDERATIA LOR. IN SEMIFINALE A FOST LA FEL.
    p.s: fleseriu e antrenorul lotului de u20 al RO. discutam acolo .

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @eight
      Chiar daca-l deranjeaza pe @csv eu tot o sa-ti raspund, nu de alta dar ori ai facut-o cu intentie ori stai prost cu matematica:
      1. 7 min ramase din sfertul2 : Sibiu Cooper 3/Tamulis 3/ restul 0; Oradea Richard 1/ Pasalic 2/ Markovic 1/ Fometescu 1/ Barnette 1/ Bobe 1. Ai "ratat" doar 5 faulturi la Oradea, niciunul la Sibiu.
      Cand a luat Tohatan al 4-lea fault Oradea avea 2 jucatori eliminati (Pasalic si Markovic), Valeika 4 si Zekovic 4. Sibiul il avea pe Faulker 3/ Tamulis 3/ Cooper 3. Mai erau 3 min si 18 sec. Faulker a luat al 4-le fault dupa ce a fost eliminat si Valeika. Tamulis a luat al 4-lea cand mai era 1 minut si 21 sec iar Cooper a luat al 4-lea cand mai erau 17 sec.
      Cam multe greseli intr-o singura directie. Esti obiectiv? Curat-murdar coane!

      Referitor la sala, ai dreptate, e o sala veche in care aerul conditionat nu isi face treaba, asteptam si noi sala nou (peste vreo 10 ani la cum se misca). Ambele echipe au jucat in aceleasi conditii.

      Referitor la spectatori, te rog sa ma scuzi dar e unul dintre cel mai civilizat public din tara. Adu-ti aminte meciul de acum 2 ani cand l-ai injurat la greu pe Franklin (un jucator plin de bun simt) sau v-ati purtat anul trecut cu Mandache si Sere.

      Am vazut suporteri ai Sibiului in sala care au stat in mai multe sectoare si nu i-a mutat nimeni. Ati intrat cu tobe, cu steaguri in zona galeriei. E normal sa nu intri cu tobe sau steaguri in alt sector pt ca deranjezi. Nu toata lumea vine sa cante non-stop si sa stea in picioare. E vorba de un spectacol baschetbalistic si fiecare il traieste cum vrea.

      Deci concluzia ta : 3 meciuri din 4 ati fost furati. Doar cand ati castigat nu v-au tocat. Ce surpriza aceasta concluzie. V-a facut federatia pe plac si l-a delegat pe Ciulin la ambele partide, desi cred ca e prima data cand avem aproape aceeasi brigada 2 meciuri consecutive (1 singur arbitru schimbat). In meciul 3 au fost buni, in meciul 4 v-au tocat marunt. Sunteti "cenusareasa" ligii, toti va toaca. Poate ii vine o noua idee nastrusnica amicului Georgescu si ii roaga pe cei de la Olympiakos sa ii ia cu ei in Liga Adriatica.

      Referitor la gestul lui Feleseriu.... Incalificabil. Nu a vrut sa ia medalia pt ca i-a dat-o Paun? Ok, dar de ca a refuzat-o cand a vrut sa i-o dea Horatiu? E antrenorul lotului U20? Halal exemplu pt acestia. Eu l-as inlocui urgent.

      Invatati sa pierdeti!

      cu 4 ani în urmă (05.06.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu underCat :

    La 3 din 5
    nu poti da vina doar pe cineva sau ceva. Trebuie sa fie mai multe planuri pe care sa se lucreze. Macar ce se vede din avion ar trebui rezolvat. Romani, aruncari libere, asul din maneca, politica, arbitrii. E vara lunga pentru digerat. Felicitari pentru finala si cupa. Si da, CSM-ul a fost un club complet. Felicitari.

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Final
    Echipele si-au impartit primele 4 locuri dupa valoarea lor adevarata. Mai mult nu e de comentat, eventual sa felicitam pe fiecare pentru locul ocupat pe drept.

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu arifliv :

    Felicitari
    In primul rand echipei noastre pentru prima cupa câștigată și pentru faptul că am jucat finala felicitări Dan Fleseriu la anul speram la mai mult și felicitări Oradea,o echipa solida cu jucători buni și un antrenor care știe meserie.

    cu 4 ani în urmă (05.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Felicitare.
    Și ptr. Sibiu . Medalie de argint au meritat, echipă puternică, atletică . Urmează supercupa.

    cu 4 ani în urmă (05.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!