Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea și BCM U FC Argeș Pitești se întâlnesc în ultima etapă a primei faze din sezonul regulat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.01.2019

CSM CSU Oradea va primi vizita celor de la BCM U FC Argeș Pitești în ultima etapă a primei faze din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntarea este programată duminică, 13 ianuarie, în Arena „Antonio Alexe” din Oradea, cu începere de la ora 18:00 în direct pe DigiSport 4. 

Înaintea acestui duel direct, cele două formații sunt vecine de clasament. Pe de o parte, campioana en-titre se află pe poziția a 4-a în clasament cu un bilanț total de 8 victorii, 5 înfrângeri și 21 de puncte acumulate. De cealaltă parte, trupa din Trivale este pe locul 5, având până în prezent la activ 6 meciuri câștigate, 7 pierdute și un total de 19 puncte strânse în clasamentul LNBM. 

Orădenii vin după 2 eșecuri suferite în fața primelor două clasate, Sibiul și Clujul. În urmă cu două etape, băieții lui Cristi Achim au cedat în fieful liderului BC CSU Sibiu, scor 81-97, în timp ce în runda precedentă s-a văzut înfrântă pe terenul celor de la U-BT Cluj cu 78-93. Astfel, în cele două meciuri cu principalele forțe ale campionatului, roș-albaștri au încasat un total de 190 de puncte și au marcat doar 159. Echipa pregătită de Florin Nini pe de altă parte vine după 3 victorii succesive în fața celor de la Steaua, 92-71, Dinamo, 91-84, respectiv Craiova, 96-92. 

Din perspectiva întâlnilor directe, Oradea și Piteștiul au disputat până în prezent un total de 37 de meciuri din anul 2005 și până în prezent. Campioana din Oradea stă mult mai bine în fața argeșenilor, având 25 de victorii în fața acestora, timp în care alb-violeții s-au impus doar în 12 rânduri. Ultima confruntare directă datează din 17 noiembrie 2018, atunci când CSM CSU Oradea a câștigat la Pitești fără drept de apel, 101-81. În acel meci, Kris Richard cu 21 de puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive, a fost principalul artizan al victoriei orădene. 

Disputa de mâine seară va fi arbitrată de un trio format din Alin Faur, Istvan Bertalan și Drugău Sorin, în timp ce observator din partea FRB va fi Doru Vinași. 

*Foto: Facebook BCM U FC Argeș Pitești 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!