Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă în deplasare în deschiderea semifinalei cu BC CSU Sibiu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.05.2018

CSM CSU Oradea a deschis cu o victorie în deplasare semifinala cu BC CSU Sibiu. Scorul primului meci de la sala Transilvania a fost 78-81, pe sferturi: 24-28, 14-21, 12-12, 28-20.

Orădenii s-au desprins la un avans maxim de 17 puncte, grație unei prime reprize în care au făcut diferența pe tranziție. Sibienii au revenit și s-au apropiat la 2 lungimi spre finalul partidei. Zeno și Richard i-au condus pe „leii roșii” spre victorie, în timp ce Laser a fost coșgheterul gazdelor, ajutat de Paliciuc și Pratt.

Dan Fleșeriu i-a trimis în 5-ul de start pe Laser, Brosser, Pratt, Kinnard și Cooper. Cristian Achim a răspuns cu Kariniauskas, Richard, Nicolescu, Valeika și Denison. Tânărul Brosser a deschis scorul, după o contră. Debutul partidei a fost unul cu multe ratări și greșeli. Valeika a marcat primul coș al oaspeților cu o acțiune din spațiul de trei secunde, în minutul doi. Orădenii au trecut la conducere după un turnover de 24 de secunde al gazdelor și un „cadou” de la Pratt. Acesta a scăpat mingea la repunerea de sub propriul coș și Nicolescu a profitat. Brosser a reușit prima triplă a meciului. Au urmat momente cu cele două echipe alternând la conducere. Laser și Richard au marcat de după semicerc și Laser a făcut 12-11.

Oaspeții au încercat apărarea în zonă, au reușit un run de 8 puncte, iar Fleșeriu cerea primul time-out în minutul 7, la 12-19. Tripla lui Nicolescu a dus ecartul la 9 lungimi, dar Pratt și Laser au marcat de lângă inel și era rândul bihorenilor să ceară time-out. La gazde intra Capers în locul lui Laser și a strâns ecartul la două lungimi, cu o reușită de la distanță, în tranziție. În ultimul minut au intrat în joc Popescu, Dragoste,Williams, Zeno și Gajovic. Țîbîrnă a dus difereța la 6 puncte, dar Capers a reușit un 4 points-play pentru 24-26. La ultima fază a sfertului orădenii au „furat” mingea pe repunerea adversă și Zeno a finalizat înainte de expirarea timpului regulamentar. 24-28 a fost scorul primei pauze.

Țîbîrnă a reușit un capac la Capers, dar oaspeții au ratat contra. Au fost momente de joc confuz, cu greșeli de ambele părți. Gajovic a înscris primul coș al perioadei de joc, de după semicerc. Sibienii au continuat să greșească în atac, cu faulturi ofensive și pase greșite, iar Zeno și Mandache au dus diferența la 12 puncte. Fleșeriu cerea timp de odihnă după ce jucătorii săi nu au găsit drumul spre coș mai mult de două minute. Cooper a marcat primul coș al gazdelor în sfertul doi, cu o finalizare din apropierea panoului.

S-a jucat într-un ritm alert, Kinnard și-a apropiat echipa la 10 puncte, dar orădenii s-au distanțat la 16. Oaspeții au intrat în penalizare cu mai mult de trei minute până la pauza mare. Gazdele aveau un procentaj destul de slab de la linia de fault. Apărarea „vulturilor” a început să funcționeze mai bine și „leii roșii” au avut mai mult de un minut fără coș. Era rândul lui Achim să ceară time-out. Zeno și Laser au fost primii care au intrat în double-digits. Laser și Paliciuc au făcut 38-49. Acesta avea să fie scorul la pauza mare după ce CSU Sibiu a ratat ocazia să se mai apropie, ratând de la distanță în final de sfert.

La revenirea de la vestiare au intrat aceleași echipe din startul partidei cu o singură excepție, Paliciuc în locul lui Brosser. Denison și Richard au scuturat plasa de după semicerc pentru 38-55. Au urmat mai mult de patru minute fără coș orădean, cu turnovers de 24 secunde și teren, dar sibienii au răspuns doar cu patru puncte, prin Kinnard și Paliciuc. Laser a transformat trei libere și a dus diferența la 10 puncte cu patru minute rămase din sfert. Achim a cerut time-out. Mandache a ratat de după semicerc, dar nici gazdele nu au fost mai inspirate, cu două contre ratate.

A fost un nou antisportiv pentru un fault la mijlocul terenului, la Capers, care a încercat intercepția. Orădenii au reușit un singur punct la faza următoare. Ambele echipe au continuat să facă multe greșeli, cu multe mingi pierdute. Zeno și Pratt au marcat din nou din acțiune, după multe minute în care s-a punctat doar de la linia de fault. Un nou turnover de 24 de secunde al oaspeților și Laser a dus scorul la 50-58. Nicolescu și Mandache erau la un fault de eliminare în finalul sfertului trei. Cooper a ratat de două ori de la linia de fault și Richard a reușit o triplă în ultima secundă. 50-61 era scorul la utima pauză.

Sfertul patru a început cu ratări de la distanță ale ambelor formații. Richard a marcat primul coș al perioadei de joc, după o pătrundere, iar Laser a punctat pe final de atac. S-a auzit o sirenă înainte de aruncarea americanului și oaspeții au protestat. Țîbîrnă a ieșit cu 5 greșeli personale după ce a fost sancționat cu tehnic pentru simulare. Laser a transformat libera și Paliciuc a punctat de la distanță, iar diferența a scăzut la o singură cifră. Lazar a oprit tranziția sibiană și a primit antisportiv. Pratt a marcat o singură liberă din două și Zeno a înscris de la distanță, în tranziție. Laser și Zeno au dus scorul la 59-70. Time-out CSU Sibiu, iar Cooper a transformat două libere, după o recuperare ofensivă. A urmat o nouă ratare pe contraatac pentru galben-albaștri. Orădenii au ratat de patru ori la aceeași fază după ce au recuperat ofensiv. Laser l-a găsit liber pe Kinnard și scorul era 63-70 la jumătatea perioadei de joc.

A fost rândul lui Zeno să rateze două libere. Elevii lui Achim erau deja în penalizare și Paliciuc a strâns ecartul la 5 lungimi, de la linia de fault. Ambele echipe au forțat prin acțiuni individuale și s-au făcut multe greșeli. Paliciuc a înscris de la distanță și pentru 68-70, cu mai puțin de trei minute până la final. Urma un nou time-out orădean. Kariniauskas a oprit run-ul de 9 al gazdelor și seceta de trei minute din atacul formației sale. Sibienii au comis o eroare în atac și Richard a punctat pentru 68-74 după o recuperare ofensivă.

După time-out-ul gazdelor, acestea au reușit să recupereze în jumătatea adversă și Pratt a înscris de după semicerc. A urmat o nouă greșeală a „vulturilor” în atac, Mandache a punctat pe contră și a dus diferența la 5 puncte. Fleșeriu cerea un nou time-out la intrarea în ultimul minut. Paliciuc a reușit o nouă triplă importantă. Kariniauskas a răspuns cu o reușită de după semicerc, în mismatch, iar Cooper a dus scorul la 76-79. Zeno a transformat o liberă din două cu 15 secunde până la final. Pratt a înscris de lângă panou și sibienii încercau pressing pe repunerea adversă. Zeno a mers din nou la linia de fault și a transformat o singură liberă cu 3 secunde rămase din joc. Laser a scos pentru o aruncare de la distanță, dar după expirarea timpului regulamentar. S-a încheiat 78-81 și orădenii au reușit break-ul în deschiderea semifinalei.    

Martin Zeno a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte. Pentru CSM CSU Oradea au mai înscris: Richard 17 puncte (3x3), Denison 9, Kariniauskas 9, Mandache 6, Țîbîrnă 6, Nicolescu 5, Valeika 4 și Gajovic 3 puncte.

Tyler Laser a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 21 de pucnte, fiind în double-double cu 11 pase decisive. L-au urmat Paliciuc și Pratt cu 16 și 14 puncte. Pentru CSU Sibiu au mai înscris: Cooper 8 puncte (plus 11 recuperări), Kinnard 7, Capers 7 și Brosser 5 puncte.

Meciul doi se joacă tot la Sibiu, luni, de la ora 18.

*foto: Dragoș Dumitru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!