Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă în deschiderea semifinalei cu U BT Cluj-Napoca

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.05.2019

CSM CSU Oradea câștigă în deschiderea semifinalei cu U BT Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea a făcut break-ul încă din primul meci al semifinalei Ligii Naționale de Baschet Masculin cu U BT Cluj-Napoca. Trupa lui Cristian Achim a fost mai mult la conducere la BT Arena dar a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a-și adjudeca victoria, scor final 90-86.

Meciul a avut un start bun și ambele echipele și-au fructificat primele două atacuri. Clujenii au avut un avantaj de două posesii la mijlocul sfertului inaugural dar oaspeții au încheiat mai bine iar Zekovic îi ducea în față cu un coș de la mare distanță. Nana Folland avea să marcheze primele 10 minute cu coș din apropiere și stabilea scorul după primele 10 minute, 21-21. U BT a deschis bine și sfertul secund și a marcat primele 5 puncte, prin Dorsey și Torok. Răspunsul a venit de la Pasalic și Zekovic, care marcau două coșuri de la distanță și Oradea era din nou în față, 27-26. A venit imediat și primul time-out al meciului pentru Mihai Silvășan. Clujenii nu și-au recăpăta ritmul și CSM CSU Oradea a profitat și s-a desprins pe tabelă, scor 34-27. Jason Washburn de la linia de libere oprea run-ul echipei vizitatoare. Trupa lui Achim a fost letală de la 3 puncte în prima repriză, de unde a marca 9 coșuri față de doar 2 ale clujenilor. Orădenii au comis de două ori mai puține turnovers decât adversarii și astfel își construia un avantaj de două posesii la pauză, scor 43-38.

Washburn a deschis sfertul trei cu două libere transformate. La celălalt panou, Valeika marca după pătrundere. Clujul a continuat să sufere la aruncările de la distanță iar Oradea a profitat din pin iar Muhamed Pasalic a dusc scorul la 51-40 pentru CSM CSU Oradea. Clujenii au marcat rapid trei coșuri de 2 puncte pe un joc rapid în ofensivă iar Cristian Achim era nevoit să solicite timp de odihnă. Richard a marcat un nou coș de la distanță după reluarea jocului. Dykes și-a ținut echipa în joc dar Oradea a găsit mereu soluții pentru a păstra un avantaj de trei posesii. Finalul de sfert a aparținut clujenilor care au redus din deficitul de două posesii dar diferența era ca cea de la pauză, 63-58 pentru Oradea. Markovic marca o triplă la prima acțiune a sfertului decisiv. Pasalic a mai lovit o dată afară și scorul ajungea la 69-58. După time-out, Torok reușea să înscrie și el din spatele arcului de cerc. Orădenii au început să rateze de afară iar U BT a profitat și cu mai puțin de 5 minute rămase de joc, diferența era 3 puncte, 71-68 Oradea. Dorsey a reușit să o readucă pe U BT la conducere, 74-73 cu 2 minute rămase de joc. Markovic i-a pedepsit pe clujeni cu o nouă triplă. Orădenii au oprit atacul următor al gazdelor gazdelor după care Watson își ducea echipa la plus 4. Washburn a marcat rapid după time-out. Watson a ratat și Washburn a egalat la 78 cu 8 secunde rămase de joc. Carter a a fost aproape să piardă mingea iar la a doua repunere a comis abatere de 5 secunde. Clujul avea 4 secunde să câștige meciul. Dykes a ratat șansa victorie și meciul mergea în prelungiri, 78-78 după 40 de minute de joc.

Repriza suplimentară a început cu o nouă triplă pentru Oradea semantă de Nikola Markovic. Dorsey a marcat primele puncte pentru Cluj în prelungiri, după câte o ratare la fiecare panou. Scorul a rămas echilibrat iar după intrarea în ultimul minut diferența era minimă pentru Oradea, 85-84. Nikola Markovic a realizat un three-point-play și Clujul era din nou în dificultate. Dykes a marcat repede și Oradea avea 2 puncte cu 25 de secunde rămase de joc. Richard a marcat după reluarea jocului iar jocul era ca și rezolvat cu 4 puncte diferență pentru oaspeți și 4 secunde rămase de joc. Partida s-a încheiat cu scorul de 90-86 pentru CSM CSU Oradea.

 Nikola Markovic a fost omul meciului cu 21 de puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Kris Richard a contribuit cu 16 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive iar Giordan Watson cu 13 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări.

Kyndall Dykes a reușit 29 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive iar Jason Washburn 25 de puncte și 8 recuperări.

foto: Roby Boros

15 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    meci
    Oradea a meritat victoria. A fost un meci in care nu am jucat prost, dar nici bine si cred ca asta a fost stilul nostru tot sezonul: fugim mult dupa adversari in speranta ca ii prindem pe sfarsit cand, dupa parerea mea, noi ar fi cei care ar trebui sa ne impunem jocul.

    Nu e pierdut totul, dar ne-am facut viata mult mai grea.

    Oricum, nu inteleg modul in care s-au jucat ultimele 27 secunde din OT. Nici nu ne-am aparat bine si nici nu i-am faultat in timp util ca sa mai avem si noi un atac.

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • Heidy:

      Benianim
      Corect Oradea a meritat victoria si sincera era pacat sa piarda acest meci,spun asta deoarece mai tot timpul a fost la conducerea jocului si a jucat mai bine.....nici eu nu am inteles tactica celor de la Cluj in ultimele 27 secunde...cum poti juca tactica asta sa nu faci fault cand ai -2 pct si adversarul are atacul.....l-ai lasat sa duca atacul pina la limita de 24 sec.Cu parere de rau pentru cei de la Cluj Spun ca Silvasan nu are ce cauta pe banca tehnica a acestui club in acest moment...a fost si este depasit TOT TIMPUL in situatiile limita ..... am fost putin mai blanda 😁😁😁 si am zis "situatiile limita" sa nu zic mai mereu in meciuri echilibrate😁😁😁

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      ultimele secunde
      Oradea a marcat f bine si de la libere (16 din 17) si erau toate premisele sa o faca din nou la un eventual fault. Si cum deja aveau +2, la +4 era terminat. Singura sansa era sa nu marcheze si sa incerci sa marchezi tu pe contra.

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Asa procentaj de la 3 puncte
    Nu o sa mai prindă in niciunul din jocurile ramase in această serie Oradea. Astazi le-a mers jocul si noi ne-am chinuit prea mult, am alergat mai mereu dupa adversar si am avu procentaje prea mici de afara, ca sa nu mai vb de libere. Este impardonabil sa ratezi atata de la linia de libere, numai acele libere ratate ne aduceau victoria. Acum presiunea este pe noi, va trebui sa facem tot posibilul la plecam cu 1-1 la Oradea si acolo sa luam un meci si noi. Va fi o serie interesanta sau nu depinde de rezultatul de marti. Haide U! Felicitari Oradea.

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Nu e ceva neobisnuit pt Oradea sa arunce peste 40% de afara. Are o medie de peste 38% in acest sezon. Cu exceptia lui Valeika, toti ceilalti arunca bine sau foarte bine de la distanta. Aseara Clujul a aglomerat semicercul si au fost foarte multe aruncari deschise pt oradeni. Era de asteptat sa marcheze mult cand il lasi pe Pasalic sa arunce fara marcaj. De asemenea toata lumea stie ca Richard arunca fara probleme cu om in fata. Putea fi si mai rau pt ca Watson a avut 1/5, Carter 0/3, Bobe 1/6 iar Zekovic 2/4, jucatori care in mod normal , la aruncari deschise marcheza mai mult. Singura surpriza a venit de la Valeika. E primul cos de 3p pe care eu l-am vazut de la el si cred ca au fost si primele 2 aruncari din cele 2 sezoane.
      Maine va fi un cu totul alt meci, ramane de vazut cum se vor recupera. Dykes, Washburn si Dorsey au jucat 37-38 minute, iar la Oradea Richard si Markovic 33-34 minute. In special cei 2 pivoti cred ca se vor resimti.
      Oricum, chiar si o victorie a Oradiei marti nu inchide seria. Cele 2 echipe sunt foarte echilibrate valoric si oricand una sau alta poate castiga 2-3 meciuri la rand.
      Sa fie baschet!!!

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      procentaj
      stim ca Oradea marcheaza bine de afara. Si cu un procentaj decent. Dar aseara au fost in mana bine de tot (media e de sub 9 reusite per meci, ieri au dat aproape dublu! Da, au aruncat mai mult ca nu au putut patrunde). Iar procentajul era peste 50% mai tot meciu, daca tinem cont ca au ratat 7 din ultimele 9 aruncari....

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca threepointer :

    Desi sper la mai mult...
    Cred ca sigur 3-0 sau maxim 3-1 pentru Oradea.Nu le-am putut lua meci acasa la ei nici cand am luat campionatul.Doar din cauza daruirii lui Dykes si Washburn am putut sa fortam un overtime in care s-a vazut clar ca nu avem nici o sansa.Rasic nu mai poate, Dorsey joaca cand vrea el.

    In alta oridine de idei, reconstruirea echipei ar trebui inceputa cu Dykes si Washburn.Silvasan ar trebui de rusine sa plece imediat dupa incheierea campionatului si sa-si caute o scoala de antrenori daca chiar vrea sa urmeze drumul asta.Cu tot respectul pentru ce a facut ca jucator, dar ca si antrenor nu are nici valoare, nici disciplina si nici inspiratie.Echipa este absolut fara orizont.

    Da, vorbesc de reconstructie pentru ca si daca printr-o minune trecem de Oradea, Sibiul ar fi o nuca si mai tare pentru noi.Felicitari conducerii de la Oradea care an de an, cu accidentari si cu jucatori care pleaca, gasesc solutii mereu si etaleaza cel mai placut joc de la noi din campionat.Asta se datoreaza 95% lui Achim si Sere.Echipa noastra cu sponsori, conditii vestice, se prezinta tot mai rau si etaleaza un joc tot mai prost, traind doar prin caracterele a 2-3 jucatori.Dovada clara este disparitia rapida si sigura a tot mai multi suporteri din sala.Mie in locul conducerii mi-ar fi rusine, dar lor nu cred ca le prea pasa cat timp intra banii.

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    un joc
    castigat de echipa cu banca la fel de valoroasa ca primul 5. noi depindem prea mult de dykes.
    cum spune si rares23, asa prestatie la 3pct mai greu le va mai iesi. cu toate astea i-am dus in prelungiri, deci seria se joaca, chiar daca am pierdut primul meci acasa.
    Haide U!

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    zarurile au fost aruncate
    Se pare ca rolurile sunt date: Silvă e Valverde, U e Barcelona, Dikes si Washburn sunt Messi, iar tactica Clujului e: "toate mingile la Messi" adica la Dikes si Washburn! Era clar ca nu rezista fizic cei doi şi că nu se poate câştiga jocul cu o rotatie aşa de scurtă! Se pare că "remontada" nu poate fi oprită... Băieţii lui Silvă par şi descurajaţi de pe acum, se tem de jocul trei de la Oradea în care se poate termina semifinala!

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • BC CSU Sibiu raz:

      @mailman
      ai ridicat stacheta prea sus, poti mai mult de atat

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Poate că cele 16 aruncări sunt multe, dar procentajul la 3 a fost de 44%. Mie nu mi se pare irepetabil un astfel de procentaj... Poate nu cu 16 reușite, dar cu 12 să zicem e foarte posibil. Felul în care ați dominat căciula i-a condus spre a arunca atâta de afară.
    Pe de altă parte, U nu prea formează o echipă în adevăratul sens, iar când doar Dykes și să zicem Washburn arată putință, nu au cum să bată Oradea.
    Probabil că marți vor muri cu ei de gât, dar nu cred ca va fi suficient, oricât mi-aș dori eu...

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    De la comentatorul tv si pana la arbitrii, toti au tinut cu HU Cluj. Vedem Sibiul in finala!

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Olaru vrea să îl facă uitat pe tac-su la Cluj :))

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Tsc_1980
    Poate la televizor s-ar fi văzut diferit fata de live, dar părerea mea este că un pic acești arbitri au fluierat ușor unele faze. Și poate că prea ușor unele faulturi in defavoarea Clujului. Dar nu am să vreau să mă leg de arbitraj. Eu cred că ar trebui sa se joace altcumva la noi in echipă (U-BT) baschet . Să ai pivoti și să nu ști cum să faci scheme pentru iei e o problemă mare. In plus din păcate e foarte deranjat să nu ști când să ceri un time out, sau o schemă in care acel fundaș să poată să paseze o pasă la un coechipier fără ca acel coechipier sa vină să-și ia mingea de la fundaș. Din păcate încă se vede foarte mult din schemele lui Marcel Tenter. Una peste alta felicitări pentru victorie Oradia. Sper să nu mai fiu martor la o înfrângere acasă. Hai U-BT

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Treaba stă cam așa,nimic nu e jucat,dar ce am vazut ieri la Cj imi dă puțin de gândit.Daio lu Dykes sau Wasbourn si fac ei ceva.Ce te faci daca unu prinde o zi execrabila?
    Ma bucur ca nu sunt singuru care nu a înțales tactica Clujului în apărare la ultima fază,dar ce să i ceri marelui,Silvășan.
    Eu unu îl văd în meciul 2 pe Mohhamed în primii 6 pentru a mai respira si Dykes ceva și out ori Easley ori Rasic,e doar o parere personală.
    Cum a tras ieri Csm de 3 fenomenal,îmi aduc aminte de Mures puțin și aia când trageau rupeau norma.

    cu 4 ani în urmă (13.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!