Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă în fieful lui BCM U Pitești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.03.2017

CSM CSU Oradea continuă seria victoriilor din Top 6 începută la Timișoara. Formația lui Cristian Achim a ajuns la al 3-lea succes consecutiv după ce s-a impus în Trivale în fața lui BCM U Pitești, după un meci în care s-a la conducere în marea majoritate a timpului.

Partida de la Pitești a avut un start echilibrat, iar după 4 minute de joc scorul era 10-9 pentru echipa vizitatoare. Campioana a făcut diferența pe final de sfert, atunci când au profitat de apatia gazdelor la recuperare și câștiga primul sfert cu scorul 24-15. În sfertul secund, Oradea s-a dus la 11 puncte, după o triplă a lui Mandache. În ultimele trei minute ale reprizei întâi Piteștiul a izbutit un run de 6-0, cu două coșuri marcate de la distanță de Marinov și Gabric. Astfel diferența la pauză era de doar două posesii, 42-37 pentru CSM CSU Oradea.  Elevii lui Cristian Achim au revenit mai bine de la cabine și au pus din nou diferență pe tabelă între ei și adversari. Gazdele au avut o periodă bună de joc spre mijlocului sfertului, atunci când reveneau la o singură posesie. Finalul de sfert avea însă să aparțină oaspeților, care se desprindeau la 10 puncte, scor 65-55. Oradea și-a continuat progresia, iar Zeno îi ducea pe bihoreni la 15 puncte. Argeșenii nu au cedat și au revenit la doar 5 lungimi înainte cu două minute și jumătate rămase din timpul regulamentar. Elevii lui Hristu Șapera nu au avut forța să întoarcă soarta partidei, iar Zeno și Nicoară închideau meciul. CSM CSU Oradea a câștiga în Trivale cu scorul de 86-76.

Titus Nicoară și Sean Denison au fost cei mai buni marcatori de la Oradea, fiecare cu câte 19 puncte. Martin Zeno și Muhamed Pasalic au contrbuit fiecare cu câte 14 puncte, iar Muhamed Pasalic a terminat cu 11 puncte marcate.

Pavel Marinov a fost cel mai bun jucător al gazdelor cu 18 puncte, 6 recuperăriși 3 pase decisive. Aleksandar Mladenovic a terminat cu 14 puncte, iar Gabric și Kostoski au adăugat fiecare câte 12 puncte.

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe florin8989 :

    ....
    Alexandru Olaru, Bogdan Podar și Șerban Rașoga cate puncte au avut????

    cu 7 ani în urmă (15.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    @florin8989
    Multe puncte. Din sala s-au vazut multe faze pro Oradea. Pasi pornire nefluierati, la Pitesti, pe patrunderi, nimic, out-uri gratis oradenilor... clar au fost cu ei. Cred totusi ca mai importanta e starea de sanatate a lui Kostoski, un jucator foarte bun. Fara ajutorul fluierasilor, poate aveam alta sansa. Hai, Pitesti!

    cu 7 ani în urmă (15.03.2017)
    • CSM CSU Oradea cikosh:

      No... Dapoi voi la ce meci v-ați uitat !?
      La -15 , la capacul perfect a lui Denison arbitri au dat fault, 3 minute .ai târziu au fluierat fault tot la Denison inexistent... Si ați ajuns la -5 ..... Hai sa fim serioși.....

      cu 7 ani în urmă (16.03.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      @cikosh
      Nu a luat nimeni meritele Oradei. Arbitrajul romanesc e mediocru. Au fost 2 sau 3 faze acordate noua, asa e. Dar nu cate au fost acordate voua. Daca te uiti atent la meci, vei vedea greseli mari de arbitraj (cel putin 3 out-uri acordata gratuit Csm-ului). Nu mai conteaza acum. Cred ca sanatatea lui Kostoski e mai imp. Orice ar fi, prefer Sibiu in PO, decat Oradea.

      cu 7 ani în urmă (16.03.2017)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Bca
    Ne.am batut singuri 18 TO. Pana la urma am si recuperat mai mult decat oradea.pt ca ei n.au mai avut nevoie sa recupereze ca mingea le.o dadeam noi.nu reusim sa facem si noi un contraatac.suntem lenti si pe atac si pe aparare.asta in conditiile in care avem un lot f bun.cred ca s.a acumulat si oboseala..

    cu 7 ani în urmă (16.03.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    oboseala?
    daca ar fi de vorbit de oboseala, da, intr-adevar Pitestiul a jucat obosit, cu frana de mana trasa! intrebarea e: de unde oboseala?!?! Oradea a avut sezonul asta de 3 ori mai multe meciuri cu deplasari de mii de km si nu arata asa epuizata ca alte echipe din lnbm, asa ca.....ciudat

    cu 7 ani în urmă (16.03.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Oradea
      Nu faceam comparatie intre cele 2 echipe.voi aveti jucatori care sunt invatati sa castige trofee...ei sunt ca pastele in apa in astfel de conditii cu meciuri multe si grele.ai nostri au muncit prea mult sa ajunga in play off.si pt noi e deja o performanta.restul e bonus.am putea macar ,daca mai avem resurse sa luptam pt locul 5 .am mai avea o doza de speranta in eliminatorii.mie unul imi place f mult lotul.de anul acesta .si romanii si strainii.

      cu 7 ani în urmă (16.03.2017)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Parere.
    Aseara nu ne-au batut arbitrii, Oradea ne-a dominat de la inceput pana la sfarsit. Echipa noastra din pacate este una lenta, rotatia este una scurta, dintre romani doar Corpo ajuta echipa. Sper ca Ako sa fie sanatos la inceputul play off ului. Cred ca vom termina pe 6 si vom juca cu Steaua sau Sibiu.

    cu 7 ani în urmă (16.03.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    Aceste meciuri din faza a doua au scopul de a pune la punct jocul echipei si pregăti vârful de formă pentru po, iar în secundar de a obtine eventual un loc care să ofere jocul decisiv pe teren propriu. De aceea unele meciuri permit relaxare si rotație mai lungă. Vezi Cj cu Tm , Steaua cu Tm... Noi văd că tragem tare spre un loc 3 , posibil si 2, dar aici mai greu.

    cu 7 ani în urmă (16.03.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Pe drumul cel bun...
    Salutare... a trecut mult timp de cand nu am mai legat 3 victorii. Insa oricat am fi de entuziasmati cred ca e vizibil ca mai avem mult de lucru. Aseara a fost primul meci in care am vazut semne de aparare combinata, care era clar ca inca scartaie si astfel Pitestiul a ajuns de multe ori in situatii de aruncare necontestata, de aici si procentajul bun la aruncari. Cele 18 TO cred ca au facut diferenta. Mie nu mi s-a parut ca am domniat sau ca am jucat dezinvolt. A fost o lupta "pe bune". Pitestiul are o echipa robusta, solida cu multe optiuni pe ofensiva, cu un calcai al lui Ahile la jucatorii romani. Asta poate sa conteze intr-o serie de play off.

    Noi mai avem mult de lucru insa suntem calea cea buna. Se vede echipa si cred ca asta e o consecinta a aportului lui Will care stie extrem bine pe cine si cand trebuie sa puna in valoare. Dar, mai e mult pana departe si play off-ul e dupa colt. Sibiul va fi o nuca tare pentru noi sambata si va trebui sa jucam mult mai bine faza de aparare.

    Sper ca accidentarea lui Kostoski nu este serioasa si va reveni cat de curand. Imi place extrem de mult acest jucator: inteligent, combativ si eficient. Ar fi o pierdere imensa pentru Pitesti, dar sa speram la cele mai bune.

    cu 7 ani în urmă (16.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!