Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă clar în Trivale

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.11.2018

CSM CSU Oradea a obținut a 4-a victorie a sezonului în Liga Națională de Baschet Masculin, grupa valorică A. Campioana României a câștigat pe terenul lui BCM U Pitești în ultima etapă a turului, grație unui sfert trei în care a marcat 43 de puncte. Cu o prestație ofensivă de excepție în ofensivă în actul trei, Oradea a reușit să atingă suta pentru prim dată în aceast sezon 101-81, la Pitești.

Echipele de start:

Pitești: Person, Ciotlăuș, Jeremic, Korniienko, Sturanovic
Oradea:Watson, Fometescu, Pasalic, Denison, Valeika

BCM U Pitești a marcat primul coș al partidei. Răspunsul a venit de la Oradea, care a marcat 6 puncte la rând. Pasalic a încasat un fault antisportiv, lucru care le-a falicitat gazdelor să egaleze la 6. Kris Richard a intrat pe teren la Oradea și și-a remarcat rapid prezența, cu două coșuri de 3 puncte. Oradea a rămas apoi la conducerea jocului și înaintea ultimului minut din sfertul inaugural conducea cu 20-14. Gazdele au marcat libere în final de sfert, în timp ce oaspeții doar două și scorul devea 22-18. Pasalic a marcat o triplă la prima fază a sfertului secund. Bishop a replicat cu un coș de la semidistanță. Korniienko a ratat prima liberă a meciului pentru gazde iar Ginyard cu două coșuri o ducea pe Oradea la 8 puncte avantaj, scor 29-21. Oaspeții și-au mărit avantajul și mai mult iar aceasta era un a formată din două cifre. Ivan Siriscevic a marcat prima triplă a gazdelor în acest meci, la jumătatea sfertului secund. Kris Richard a răspuns instant cu un procedeu asemănător. Person și Korniienko au marcat încă două triple pentru gazde, prin care strângeau scorul la 44-38. Egalarea a venit după ce gazdele au marcat trei libere prin Sturanovic și Siriscevic iar Korniienko cu un coș de la mare distanță egala. Zekovic la faza următoare marca primele sale puncte în echipamentul Oradiei, tot de la distanță. Scorul primei reprize a fost de 47-45 pentru Oradea, după ce Sturanovic a mai marcat o liberă.

Primul minut din secvența secundă a fost unul cu multe coșuri, după care scorul ajungea la 52-49 pentru oaspeți. Orădenii au completat un run de 10-0 și diferența devenea una din două cifre. Mladen Jeremic a oprit parțialul oaspeților dar a ratat libera suplimentară de care a beneficiat. Cu o viteză în plus pe parchet, Oradea a reușit să se desprindă la 17 puncte, scor 69-52. CSM CSU Oradea a reușit un sfert trei de excepție, la finalul căruia a marcat 43 de puncte, având un avantaj de 22 de puncte, 90-68. Jocul în ultimul act al partidei a fost unul lipsit de orizont în ambele părți. Cu mai puțin de 3 minute rămase din joc, scor parțial al sfertului patru era de 9-8 în favoarea oaspeților.

Kris Richard a fost cel mai bun om al meciului cu 21 de puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări. Giordan Watson a marcat 17 puncte, Ginyard și Pasalic câte 14 puncte fiecare iar Denison 13.

La echipa gazdă, Tony Bihop și Maksym Korniienko au contribuit cu câte 14 puncte fiecare. Jeremic a reușit 13 puncte, în timp ce Person, Sturanovic și Siriscevic au încheiat ficare cu câte 12 puncte înscrise.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!