Stiri

CSM CSU Oradea câștigă meciul tur cu Usak Sportif

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.02.2017

CSM CSU Oradea a câștigat primul meci jucat în acest în FIBA Europe Cup. Campioana României a dispus pe teren propriu de Usak Sportif grație unui ultim sfert foarte bun făcut de elevii lui Cristian Achim. Acest rezultat o pune pe CSM CSU Oradea în pole position în vederea calificării în sferturile de finală al competiției secunde organizată de FIBA.

Oradea a început partida în următoarea formulă: Mirkovic, Mandache, Zeno, Nicoară și Denison.

Primul sfert a fost unul destul de sărac în puncte în prima lui jumătate. Oradea avea să treacă la conducere, 13-7 imediat după primele 5 minute scurse din partidă. Gazdele au reușit să mențină ritmul în ofensivă și după actul inaugural avea 10 puncte avantaj, 25-15. Sfertul secund a aparținut oaspeților, chiar dacă nu au reșit să preia conducerea. Turcii au redus rapid din handicap și au suflat mereu în ceafa bihorenilor. Reușita lui Zach Auguste avea să faca ca diferența să fie una minimă la pauză, 36-35 pentru Oradea. În sfertul trei cele două formații au mers umăr la umăr. Oradea a avut ceva probleme în defensivă în start de sfert acolo unde a primit câteva coșuri ușoare. Totuși elevii lui Cristian Achim au răspuns bine în atac și înaintea actului decisiv se aflau încă la conducere, scor 57-56. Campioanei României a rupt echilibrul în sfertul decisiv grație aruncărilor de la distanță și profitând de faulturi tehnice acordate împotriva turcilor care au fost extrem de vocali la adresa arbitrilor. Sean Dension și Muhamed Pasalic au dat startul desprinderii și împreună au reușit să ducă scorul la 73-63 pentru gazde. Bihorenii au păstrat acest avantaj, chiar dacă oaspeții au încercat să mai reducă pe final din deficit. Candan făcea ca diferența să fie formată dintr-o singură cifră cu 11 secunde rămase din meci, însă Muhammed Pasalic nu a fost de acord cu acest lucru și cu un buzzer-beater a stabilit scorul final, 82-72 pentru CSM CSU Oradea.

Muhammed Pasalic a fost de departe omului meciului, reușind 25 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. Sean Denison a avut și el o prestație excelentă cu 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Martin Zeno a completat lista celor mai buni marcatori de la Oradea cu 13 puncte lângă care a adăugat 7 recuperări și 5 pase decisive.

D`Angelo Harrison și Rolands Freimanis au fost cei mai buni jucători ai turcilor, fiecare marcând câte 16 puncte.

Partida retur din optimile de finală al FIBA Europe Cup dintre Usak Sportif și CSM CSU Oradea este programată pe data de 22 februarie.

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Felicitare.
    Sincer! Nu am crezut ca vom castiga acest meci. Ar fii frumos asa ceva si cu UBT Cluj. Bravo baieti, azi Ati fost la inaltime.

    cu 7 ani în urmă (08.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Felicitari
    Frumoasa victorie, astazi a fost un joc colectiv mai bun, s-a vazut diferenta. Asta a dus la victorie.

    cu 7 ani în urmă (08.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Azi Oradea a fost Calugareni pentru turci:))Nervosi,bataioşi tehnice la gereu,dar nu o super echipa fata de adversarii aveti in Bcl.Da stiu plecări...dar problema lor.Bravo băieți azi Muha la înălțime.Ce bine a arătat jocu cu el conducator.Băieții s-au batut au vrut,dar vesnica problema banca.Tibarna,Petrisor nimic chear nimic.Meci de meci aceeasi problema of,of.Urmează cluju,meci de meci,ce buna ar fi victoria.Grea dar nu imposibila

    cu 7 ani în urmă (08.02.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Bravo csm
    În sfârșit ați reușit să gestionați cum trebuie sfertul 4 și sa câștigați. Felicitări! Sper sa nu va reveniți din bucurie pana sambata😀

    cu 7 ani în urmă (08.02.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cj
    Turcii au fost praf azi, total altceva fata de ce am vazut Cluj.

    cu 7 ani în urmă (08.02.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Gandeste-te ca lipseste Lyons si celalalt care au plecat, aia conduceau ofensiva si erau calitate.

      cu 7 ani în urmă (08.02.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Csm
      Pai si la noi lipseste cel mai bun jucator. Asta nu inseamna ca nu trebuie apreciata victoria noastra.

      cu 7 ani în urmă (09.02.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Nici nu am spus ca nu trebuie apreciata, faceam referire la faptul ca turcii au fost chiar praf azi comparativ cu meciul cu Clujul, cum zicea colegul mai sus, si de faza asta se leaga lipsa celor mai buni jucatori ai echipei care au parasit Usak imediat dupa acel meci. Din echipa-tip au ramas doar McKissic si Harrison.

      cu 7 ani în urmă (09.02.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ALEXFOR :

    Bravo CSM ORADEA! ! !
    Felicitări pentru victoria de azi întregii echipe.

    cu 7 ani în urmă (08.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Surprizã dublã acest meci.
    Turcii cu un joc fãrã seriozitate si greseli uluitoare dar leii rosii le-au amendat si au jucat mai serios si hotarât.Oaspetii au recuperat prea multe mingi cand au atacat panoul gazdelor!! Dupa meciul cu Dinamo nu vedeam victoria pe miercuri.

    cu 7 ani în urmă (09.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Diferențe
    De cand am inceput in BCL se observa clar diferentele si stilul de joc dintre campionatul intern si cel internațional.....dar sper sa nu fie prea tarziu sa ne revenim si pe plan intern

    cu 7 ani în urmă (09.02.2017)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      @afganul
      In ce sens te referi? Banuiesc ca nu la faptul ca LNBM ar fi peste BCL sau chiar Europe Cup? Daca te referi la nivelul de intensitate la care jucam noi da. Poate atat pot fizic jucatorii.

      cu 7 ani în urmă (09.02.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!