Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă un thriller cu BCM U Pitești

Eduard Popa

Eduard Popa
19.04.2018

pitesti oradea

BCM U Pitești a pierdut în mod uluitor duelul de pe teren propriu în compania celor de la CSM CSU Oradea, din etapa a șaptea a Top 6 LNBM, scor 98-93.

Hristu Șapera a început partida în formula Kostoski, Troupe, Ciotlăuș, Agafonov, Santa, în timp ce Achim i-a preferat în primul 5 pe Richard, Kariniauskas, Nicolescu, Denison și Valeika. Primul sfert a fost controlat de oaspeți care au deschis meciul cu 13-2, după coșurile de trei marcate de Kariniauskas și Bobe Nicolescu, iar după reușitele lui Zeno, conduceau cu 23-12. Ciotlăuș a reușit un four point play care a redus din diferență la 23-17, scorul primelor 10 minute. Sfertul al doilea a oferit însă o altă partitură. Zeno a reușit un nou coș de 3 puncte (26-17), dar gazdele au răspuns cu un run de 22-7 care a dus scorul la 39-33, după un festival de 3 puncte, în care și Troupe a reușit un four point play. Orădenii au reușit însă să reducă ecartul la 3 puncte până la sfârșitul primei reprize, scor 43-40.

Oaspeții au început foarte prost sfertul trei, ratând din orice poziție, în timp ce Piteștiul a avut mai multe posesii pierdute, iar în primele 5 minute ale perioadei se înscriseseră doar 4 puncte. Sean Denison și Agafonov au schimbat coșuri de 3 puncte, iar Nuutinen și Porter Troupe au dus scorul la 61-45 pentru gazde. Începutul sfertului al patrulea a aparținut și el gazdelor, care cu 8 minute rămase de jucat Piteștiul avea 20 de puncte avans, scor 71-51. Au urmat însă un final de meci de vis pentru trupa lui Cristi Achim. Antrenorul bihorenilor a schimbat apărarea într-o zonă 2-3 cu pressing agresiv în jumătatea argeșenilor, fapt ce a dat roade prin numeroase coșuri pe fastbreak. Treptat Oradea a intrat înapoi în joc prin Gajovic și Zeno, gazdele nu au mai găsit coșul advers același Gajovic a egalat la 81. Reușita de la 9 metri a lui Kostoski nu și-a atins ținta iar meciul a intrat în prelungiri. Zeno a pus primele puncte din prelungiri, Troupe a răspuns cu un coș de 3 puncte, dar avea să fie ultima oară când Piteștiul a condus. Apărarea lui Achim a funcționat excelent și în overtime, iar Oradea a câștigat cu 98-93.

Martin Zeno a reușit 28 de puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive și 3 steals, Andrei Mandache a marcat 16 puncte și Goran Gajovic 14 puncte pentru oaspeți, în timp ce la gazde s-au remarcat Andriy Agafonov cu 30 de puncte, Porter Troupe cu 17 și Aco Kostoski cu 15 puncte.

După această victorie CSM CSU Oradea ajunge la 20 de meciuri câștigate și 9 pierdute și rămâne pe locul 4, în timp ce BCM U Pitești coboară la 14 victorii și 15 înfrângeri, iar clubul argeșean este sigur că nu poate avansa mai sus de locul 6 din clasament.

Etapa viitoare BCM U Pitești va juca pe terenul lui U-BT Cluj, în timp ce CSM CSU Oradea joacă pe terenul lui CSU Sibiu.

Reamintim că la sfârșitul acestei partide conducerea clubului din Argeș a decis demiterea antrenorului Hristu Șapera.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!