Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea este prima finalistă a Ligii Naționale de Baschet Masculin - ediția 2017/2018

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.05.2018

CSM CSU Oradea a închis socotelile în semifinala cu BC CSU Sibiu. Echipa antrenată de Cristian Achim a câștigat meciul 4 de pe teren propriu cu scorul de 71-61, obținând astfel pentru finala Ligii Naționale de Baschet Masculin - ediția 2017/2018

Oaspeții de la BC CSU Sibiu au început bine jocul 4 de la Oradea și a reușit să marcheze primele 4 puncte. Denison a dat primul replica de la echipa bihoreană. Tyler Laser a comis două turnovers la rând și scorul s-a strâns la 6-5 pentru oaspeți. După jumătatea sfertului inaugural Oradea a reușit să egaleze. Actul inaugural a fost unul sărac în puncte și câștigat de BC CSU Sibiu cu scorul de 16-13. Oaspeții au început mai bine și sfertul secund, iar o triplă a lui Chris Cooper i-a dus pe sibieni la 6 puncte în fața, 21-15, moment în care Cristian Achim a cerut time-out. Replica a venit instant de la Martin Zeno, cel care marca tot de la distanță. Un three-point-play al aceluiași Zeno restabilea egalitatea. A urmat rândul lui Dan Fleșeriu să solicite timp de odihnă. Oradea și-a continuat run-ul și a ajuns la 11-0, oprit apoi de Marcel Davis. Sfertul secund a fost și mai sărac în puncte și CSM CSU Oradea intra la cabine cu scorul de  30-23.

În primele două minute din repriza secundă, fiecare echipă a marcat câte un coș de 2 puncte. Oradea s-a dus la 9 puncte, după care Laser cu o triplă a reușit să-și aducă echipa din nou aproape. Valeika a completat un three-point-play și diferența s-a refăcut. Mai mult, Kariniauskas i-a dus pe bihoreni la plus 11 și Dan Fleșeriu cerea time-out. Pratt a răspuns excelent și a marcat un coș de la distanță. Coșul americanului nu i-a resuscitat pe sibieni și echipa gazdă s-a desprins și mai mult, scor 54-38. Kinnard a mai redus din deficit pe final de sfert, dar Kris Richard a marcat un buzzer beater și diferența dintre cele două echipe era tot de 16 puncte, scor 57-41. CSM CSU Oradea a început perfect și actul decisiv, a dus scorul la 64-41 și era deja cu un pas în finală. Sibiul a avut o mică revenire, însă Zeno a tăiat elanul oaspeților cu o triplă. Sibiul nu depus armele dar nu avut forța necesară să mai întoarcă soarta partidei. La finalul meciului 4, CSM CSU Oradea s-a impus în fața lui BC CSU Sibiu cu scorul de 71-61.

Martin Zeno a fost cel mai bun jucător al meciului cu 32 de puncte și 4 recuperări. Richard și Gajovic au adăugat fiecare câte 9 puncte, iar Kariniauskas și-a trecut în cont 8 puncte.

Tyler Laser a fost cel mai bun marcator al Sibiului cu 17 puncte plus 6 pase decisive, 3 recuperări și 6 turnovers. Lawrence Kinnard a marcat 16 puncte, Pratt - 14 puncte și Cooper - 11 puncte.

foto: sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș jeff :

    Zeno
    importanta revenirii lui Zeno (cel mai important artizan al titlului din 2016) nu poate fi subestimata - Martin este poate cel mai "clutch" jucator (aici ii putem aminti si pe Rasic sau Runkauscas) din Liga. in schimb Laser, care teoretic era liderul Sibiului, a jucat sub valoarea proprie in aceste doua meciuri

    cu 5 ani în urmă (28.05.2018)
    • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș jeff:

      erata
      *Runkauskas

      cu 5 ani în urmă (28.05.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Felicitări Oradea
    Valoarea și experiența superioare și-au spus cuvântul.

    cu 5 ani în urmă (28.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!