Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea l-a readus pe Uros Lucic, cu puțin înaintea primului meci oficial

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.09.2018

Campioana României s-a confruntat cu probleme în presezon, cu accidentări și absențe provocate de convocările la națională. După Gyniard în locul lui Barnette, orădenii au simțit nevoia să mai aducă un jucător experimentat. Uros Lucic revine la CSM CSU Oradea, club cu care a câștigat titlul în 2016.

CSM CSU Oradea l-a readus pe Uros Lucic pe „termen limitat”, dar nu specifică exact pentru ce perioadă. Conform anunțului clubului bihorean, Lucic se va antrena și va evolua pentru roș-albaștri pentru a ajuta echipa într-o perioadă aglomerată de meciuri.

Extrema de forță de 2,07 poate juca și pe cealaltă poziție de sub panou. Denison a avut probleme medicale și nu a jucat în ultimele amicale. Uros Lucic a mai jucat pentru CSM CSU Oradea în sezoanele 2015-2016 (când și-a trecut în palmares titlul) și în 2016-2017. A strâns 52 de partide pentru „leii roșii” în Liga Națională, cu medii totale de 9.3 puncte, 3.7 recuperări și 1 assist/meci în 21:49 minute.

În primul sezon sub comanda lui Cristian Achim a evoluat în 39 de partide din campionat, cu 9.9 puncte, 3.6 recuperări și 1.2 pase decisive. În sezonul 2016-2017 s-a alăturat bihorenilor în noiembrie, după ce a început la MZT Skopje Aerodrom. Cu CSM CSU, pe lângă cele 13 meciuri din campionat a evoluat și în 9 meciuri europene. 7 dintre ele au fost în Champions League, iar sârbul a contribuit cu 7.9 puncte/meci și 4.6 recuperări. În cele două meciuri din FIBA Europe Cup a avut 6.5 puncte/meci.

În ultimul sezon a evoluat în Ungaria, la Jaszbereny KSE. A intrat în 30 de meciuri de campionat, cu medii de 10.6 puncte, 4.3 recuperări și 2.5 pase decisive. A mai jucat în România în stagiunea 2010-2011, pentru CSA Steaua Turabo în 11 meciuri de campionat, cu 11.2 puncte/meci, 5 recuperări și 0.9 pase decisive în 24:32 minute. De-a lungul carierei, jucătorul de 35 de ani a mai evoluat la: Radnički Belgrad, Sloga Kraljevo, Ergonom Niš, Zdravlje Leskovac, Mega Vizura, Zlatorog Laško, Krka Novo Mesto, OKK Belgrad, MZT Skopje și Jaszbereny KSE.

CSM CSU Oradea are în acest moment 7 stranieri: Kariniauskas, Pasalic, Richard, Valeika, Denison, Ginyard și Lucic, plus naturalizatul Watson. Campioana României începe calificările pentru Basketball Champions League peste două zile, când va întâlni Karhu Basket Kauhajoki în deplasare. Echipele din BCL trebuie să înscrie pe foaia de joc cel puțin 5 jucători care, între vârstele de 12 și 20 de ani, au fost înregistrați cel puțin 3 sezoane la federația națională a clubului.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!