Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea obține a doua victorie importantă într-o săptămână

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.11.2018

CSM CSU Oradea a obținut al doilea succes pe teren propriu în această săptămână. După victoria din FIBA Europe Cup cu Sakarya BSB, bihorenii au trecut de BC CSU Sibiu cu scorul de 78-68, în etapa cu numărul 5 din Liga Națională de Baschet Masculin, grupa valorică.

Primele două minute ale partidei au fost secetoase, fără puncte marcate. Monyea Pratt a fost cel care a spart gheața cu o singură liberă transformată din vizita la linia de pedeapsă. S-a marcat apoi rapid câte un coș la fiecare panou. Gazdele s-au desprins la 9-3 dar Kevin Hardy a restabilit rapid echilibrul cu un coș de la distanță. Oradea avea să păstreze un avantaj de două posesii pe durata primului sfert. Gavriloaia a marcat pe final de sfert și diferența era minimă, însă Kris Richard a marcat o triplă pe sirenă și a făcut ca tabela să indice scorul de 24-20 după primele 10 minute de joc. Startul actului secund a fost unul echilibrat, lucru sesizat și pe tabela de marcaj. Oaspeții au trecut în față după o reușită a lui Wilhelm Brosser, 28-27, cu mai puțin de 7 minute din prima repriză. Oradea a apăsat pe accelerație și s-a desprins la 40-32. Philmore și Tamulis semnau ultimelor coșuri al reprizei și reduceau din handicapul echipei sibiene, 40-37.

Revenirea de la cabine a adus pe parchet o echipă gazdă mult mai inspirată și care a reușit să se desprindă după două coșuri dificile de la 3 puncte marcate de Watson și Richard din fața aceluiași Chris Cooper. Diferența cea mai mare a fost de 13 puncte dar Dragoste și Tamulis au avut răspuns tot de la mare distanță și au readus Sibiul în joc. În sfertul patru niciunul dintre jucătorii lui Dan Fleșeriu nu și-au asumat inițiativa în ofensivă și au permis adversarilor să se desprindă din nou. Oradea a executat bine în ofensivă iar zvâcnirile lui Hardy pentru BC CSU Sibiu nu au fost suficiente pentru o revenire. Așa s-a scris istoria unui meci, câștigat de CSM CSU Oradea cu scorul de 78-68 și care nu părea să aibă alt deznodământ, după cele întâmplate în repriza secundă.

Kris Richard a fost cel mai bun jucător al meciului cu 20 de puncte, 3 recuperări și 3 intercepții. Muhamed Pasalic și Giordan Watson a marcat fiecare câte 14 puncte pentru trupa orădeană.

Kevin Hardy a fost principalul remarcat de la Sibiu cu 19 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Chris Cooper și Justas Tamulis au fost singurii care au atins borna celor 10 puncte marcate.

foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!