Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea obține victoria în duelul de pe teren propriu cu BC SCM Timișoara

Valentin Todea

Valentin Todea
08.10.2018

Formația de pe Crișul Repede a câștigat derby-ul vestului cu SCM Timișoara, scor 76-65 (17-19, 24-14, 17-14, 18-18).

CSM Oradea începe partida în formula Pasalic – Kariniauskas – Bobe Nicolescu – Uros Lucic – Arturas Valeika, iar oaspeții aliniază un prim cinci format din Dragoș Diculescu, Brandon Randolph, Sherwood Brown, Milos Komatina și Vladan Vukosavljevic.

Prima posesie îi aparține Timișoarei, cea care punctează prima în urma unui fast-break, 0-2. Kariniauskas egalează de la linia de libere, iar același jucător își aduce echipa în avantaj, 4-2, după atacuri ratate de ambele părți. La reluare, Komatina înscrie și el printr-un lay-up, 4-4. Urmează patru aruncări consecutive de la mare distanță, iar scorul devine 10-10. Kariniauskas îi pasează frumos lui Valeika, care încheie acțiunea cu un slam-dunk, 12-10. Cei doi lituanieni încearcă să repete faza, dar Valeika ratează dunk-ul de această dată. Bobe Nicolescu punctează de la 3 puncte, 15-10, iar tot el punctează frumos după o intercepție în terenul advers iar ecartul se mărește la 7 puncte în favoarea Oradiei. Bănățenii cer time-out iar la reluare reușesc un run de 9-0 prin pivotul Vukosavljevic (2x2p, 1x3p) și o reușită din apropiere a lui Komatina, 17-19.

În startul sfertului secund, Ginyard își aduce echipa în avantaj adăugând 5 puncte pe tabelă (1x3p), 22-19, reușind să mai înscrie o dată de la mare distanță, 27-19. Watson marchează pentru 29-19, iar apoi gazdele transformă și 2 libere în urma unui fault antisportiv al lui Brown. Timișorenii pierd ușor mingi în ofensivă și nu reușesc să marcheze în primele cinci minute ale sfertului secund. Richard înscrie din spatele semicercului iar scorul devine 34-19, completând un run de 17-0 al bihorenilor. Brown înscrie primele puncte ale oaspeților în actul al doilea, 34-21. Același jucător transformă de la mare distanță, 34-24, dar Kariniuaskas reușește imediat un coș cu fault, 37-24. Brown mai adaugă trei puncte pentru timișoreni iar diferența de pe tabelă se micșorează la 10 puncte. Pesakovic din afara arcului de cerc și Brown cu un three-point play își apropie echipa la 4 lungimi în spatele adversarului, 37-33. Kariniauskas închide tabela dupa prima repriză cu un buzzer-beater, 41-33.

”Kevin” Popa-Calotă modifică primul tabela în repriza a doua, dar Pasalic a înscris imediat de la mare distanță, 44-35. Oradea reușește o nouă fază spectaculoasă prin Kariniauskas și Valeika, ultimul transformând printr-un dunk alley-oop-ul trimis de Vaidas. Pasalic găsește din nou ținta din spatele semicercului, 51-39, iar Randolph ratează o încercare prin același procedeu. Kariniauskas execută un three-point play pentru 56-39, răspunsul oaspeților venind rapid prin Randolph, 56-41. Înaintea ultimelor zece minute, tabela indica 58-47 pentru gazde.

Cătălin Baciu reușește primele puncte ale partidei după un three-point play iar scorul devenea 60-50. Baciu mai adaugă 2 puncte din căciulă, 60-52, iar Randolph își apropie echipa la șase puncte după o acțiune personală, 60-54. Cristian Achim cere time-out, însă tot alb-violeții aveau să puncteze la reluare, 60-56. Kariniauskas marchează din nou dar Randolph nu se lasă mai prejos și menține diferența de 4 puncte, 62-58. Baciu comite antisportiv iar Lazar profită, 64-58. Același pivot înscrie și din acțiune după două încercări, iar Perisic cere timp de odihnă. Brown transformă spectaculos din spatele semicercului, 66-61, dar Richard răspunde prin același procedeu, 69-61. Kris Richard înscrie și prin slam-dunk, 73-63, cu un minut și jumătate rămas din meci. Vukosavljevic înscrie pentru Timișoara, 73-65, însă coșul a venit prea târziu pentru a întoarce partida. Uros Lucic marchează ultimele puncte ale întâlnirii, iar Oradea începe cu dreptul campionatul, învingând la o diferență de 11 puncte la capătul unui meci spectaculos și antrenant.

Kariniauskas a fost cel mai bun marcator de la CSM CSU Oradea, cu 14 puncte și 5 pase decisive, urmat de Kris Richard cu 12 puncte, 4 recuperări, 2 assist-uri, 2 intercepții și un capac.

Sherwood Brown a reușit un joc impresionant pentru BC SCM Timișoara, contribuind cu 20 de puncte, 10 recuperări și o intercepție. Brandon Randolph a adunat 15 puncte, 4 recuperări și  un assist.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    am reusit startul
    Azi am avut ocazia sa odihnim titularii si sa il vedem pe Pasalic incepand sa revina in forma pe care a avut-o in primavara. L-am mai vazut si pe Laci intr-un joc bun, pe Ginyard din ce in ce mai "elastic" la recuperare si am reusit o rotatie lunga. Pe cand incepem meciurile internationale echipa se sudeaza...

    cu 5 ani în urmă (08.10.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Rotatia
    a fost excelenta. Cel mai mult a jucat Richard, si el sub 25 min. S-a vazut ca avem 9 jucatori de baza care pot juca oricand pe parcursul meciului. Jocul incepe sa se lege, mai e de lucru, dar mi-a placut ce am vazut la acest meci.

    cu 5 ani în urmă (09.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!