Stiri

CSM CSU Oradea pierde cu ZZ Leiden și nu trece în faza a doua a grupelor din FIBA Europe Cup

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.11.2018

CSM CSU Oradea a fost învinsă acasă de ZZ Leiden în penultima etapă din prima fază a grupelor din FIBA Europe Cup și nu mai are șanse să avanseze. Orădenii au cedat cu 72-76, pe sferturi: 13-23, 18-17, 21-18, 20-18. Diferența făcută în primul sfert nu a mai putut fi remontată de elevii lui Cristian Achim, care au avut probleme cu zona adversă în final. Ambele echipe au înscris 22 de coșuri din semicerc și 7 de la distanță. Diferența s-a făcut la libere, cu 7 transformate de bihoreni și 11 în dreptul olandezilor.

Cristian Achim i-a trimis în 5-ul de start al orădenilor pe Muhamed Pasalic, Kristopher Richard, Arturas Valeika, Giordan Watson și Sean Denison. Pentru Vaidas Kariniauskas a fost ultimul meci disputat alături de CSM CSU Oradea, acesta urmând să se alăture joi celor de la BC Lietkabelis Panevėžys. Rolf Franke a început partida cu Clayton Vette, Darius Thompson, Mohamed Kherrazi, Worthy De Jong și Maurice Watson Jr.

Thompson a deschis scorul, cu o reușită de la distanță, iar Pasalic a înscris primele puncte ale orădenilor după o intercepție a lui Watson. Vette și Thompson au dus scorul la 2-7, dar Watson, cu prima triplă, și Richard au răspuns cu 8 puncte și i-au dus pe „Leii Roșii” în avantaj, 9-7. A urmat timpul de odihnă al olandezilor și Thompson a înscris de la distanță. Valeika i-a readus pe bihoreni în avantaj, dar au urmat mai mult de două minute fără coș pentru gazde. Gavrilă a oprit seceta orădeană, pentru 13-16, dar CSM CSU n-a mai înscris în ultimele două minute ale sfertului. ZZ Leiden a profitat și s-a distanțat la 13-23 la prima pauză.

Valeika, Richard și Gyniard i-au apropiat pe „lei” la 23-25 după ce olandezii au marcat doar două puncte în patru minute și jumătate. Au fost mai mult de două minute fără coș pentru orădeni, iar scorul devenea 25-36. Diferența s-a menținut până la pauza mare, când tabela Arenei Antonio Alexe arăta 31-40.

Watson a înscris de afară după revenirea de la vestiare, iar Richard a transformat două libere și și-a apropiat echipa la 36-40. Elevii lui Cristian Achim au încercat un pressing avansat, au interceptat, dar Watson nu a reușit să înscrie de la distanță dintr-o poziție deschisă și au urmat alte atacuri ratate. La coșul celălalt, De Jong și Watson Jr. marcau de după linia de 6,75 primele puncte ale oaspeților din sfertul trei, pentru 36-46. Richard i-a menținut pe orădeni la șase puncte, iar Watson Jr. și Pasalic scuturau plasa de la distanță pentru 43-49 la jumătatea sfertului trei. Valeika a reușit un capac la Vette, Watson pătrundea și strângea din nou ecartul la 4 puncte. După încă un capac al lui Valeika, Watson a fost faultat la o nouă pătrundere și a transformat ambele libere.

Watson Jr. și Thompson au dus din nou ecartul la șase puncte. Gazdele au avut destule ratări din poziții favorabile în semicerc în această perioadă de joc. Valeika a reușit să trimită mingea în coș după o ratare a lui Richard, dar la atacul următor nu a putut găsi coșul. ZZ Leiden a trecut la apărarea în zonă și bihorenii au avut probleme, cu unele momente când au ezitat să arunce. Pasalic a scuturat plasa de la distanță, dar Watson Jr. a reușit două pătrunderi prin care i-a menținut pe olandezi la șase puncte în față la ultima pauză, scor 52-58.

De Jong a marcat primul în sfertul patru, după o neatenție în apărarea orădeană la o repunere de sub panou a adversarilor. Watson a marcat pe finalul timpului de atac pentru CSM CSU, Thompson a punctat din apropierea panoului și Kariniauskas strângea ecartul la cinci puncte cu o triplă. Au urmat greșeli de ambele părți și Thompson a punctat după un pas greșit de Gyniard. Pentru orădeni a urmat și un turnover pentru expirarea timpului de atac. Problemele ofensive au continuat pentru CSM CSU, cu Denison ratând două libere.

Pivotul i-a apropiat după aceea pe roș-albaștri la cinci puncte. Thompson a transformat ambele libere, după time-out-ul oaspeților. A fost rândul lui Achim să ceară timp de odihnă. Richard și Pasalic au făcut 69-74 cu un minut și jumătate până la final. Orădenii au ieșit la pressing pe tot terenul, au reușit intercepția, dar au pierdut mingea după aceea. De Jong a dus ecartul la 7 puncte, de la linia de fault. Era un nou timp de odihnă al gazdelor, cu 53 de secunde rămase din joc. Watson a pătruns și a înscris, oaspeții au ratat și Pasalic a recuperat. A fost faultat la centrul terenului de Kherazzi și s-a dat antisportiv. Pasalic a transformat doar a doua liberă și orădenii nu au profitat de atacul suplimentar. În ultima jumătate de minut nu s-a mai înscris și scorul final a fost 72-76.

Oaspeții au reușit 22 de puncte pe contraatac, cu 7 în plus față de orădeni. Gazdele au avut 5 puncte în plus după recuperări ofensive, iar jucătorii veniți de pe bancă au contribuit cu 20 de puncte, față de 1. CSM CSU a condus 1:36 minute, în timp ce olandezii au fost în față 37:49 minute.

Pentru ZZ Leiden este a 4-a victorie în grupa A din FIBA Europe Cup și formația olandeză avansează în faza următoare cu o etapă până la final. CSM CSU Oradea suferă a 4-a înfrângere în faza grupelor și nu va trece mai departe.

Darius Thompson, de la învingători, a fost coșgheterul partidei cu 26 de puncte, urmat de Maurice Watson Jr. cu 21 de puncte, plus 4 recuperări și 8 pase decisive. De Jong i-a urmat cu 15 puncte și 6 recuperări, iar pentru ZZ Leiden au mai înscris: Kherrazi 9 puncte (10 recuperări, 6 pase decisive), Vette 4 puncte și Simms 1 punct.

Giordan Watson a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 16 puncte, plus 5 assist-uri. L-au urmat Kris Richard (13 puncte) și Muhamed Pasalic (11 puncte). Pentru CSM CSU Oradea au mai înscris: Gyniard 9 puncte, Denison 6 puncte (5 recuperări), Valeika 6 puncte (8 recuperări), Gavrilă 6 puncte și Kariniauskas 5.

În ultima etapă din grupa A se joacă s.Oliver Wurzburg vs. ZZ Leiden și Sakarya BSB vs. CSM CSU Oradea, în 20 și 21 noiembrie. Pentru orădeni urmează sâmbătă meciul de la Pitești, din etapa a 7-a a LNBM.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • dancri :

    CSM
    Unul din cele mai slabe meciuri facute de CSM.Dorinta de victorie 0, determinare 0, atitudine 0. Si colac peste pupaza ne mai zgaraie urechile si fiul crainicului salii care pe langa gafele care le face are si o voce de zici ca e castrat. Rusine din partea conducerii salii si a CSM-ului ca este incurajat nepotismul.

    cu 5 ani în urmă (14.11.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Atât timp cât dormi primul sfert, nici măcar zgomotul asurzitor din pauze-că muzică nu pot să-i spun, neputând să ne trezească, e greu să mai revii. Turnovers pe banda rulantă, cadouri in ajun de post.În rest nu am jucat atât de rău, dar e nevoie urgentă de un nr 4-5 veritabil, sper că Zekovic se va plia perfect în angrenajul echipei cât mai repede. Un semn de întrebare, cum o echipă te poate bate de două ori în rotatie de 6-7 jucători, cu 2-3 care au jucat tot meciul.

      cu 5 ani în urmă (14.11.2018)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      ajax
      Nu ca as cauta vreo scuza, dar nu suntem singurii, a patit-o si Sakarya. :)

      cu 5 ani în urmă (15.11.2018)
    Raspunde
  • dancri :

    Leiden
    Oare jucatorii de la Leiden au mancat ceva ,, prajiturici" inaintea meciului ca tare proaspeti erau si in finalul jocului desi 4 jucatori au jucat peste 30 de minute ( Watson jr. chiar tot meciul). :)))))))))

    cu 5 ani în urmă (15.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!