Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea pierde la 30 de puncte primul amical cu Igokea Aleksandrovac

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.09.2018

CSM CSU Oradea a pierdut cu 66-96 penultimul amical din presezon, cu KK Igokea Aleksandrovac. Cristian Achim nu s-a putut baza pe Watson, Nicolescu, Barnette și Denison. Diferența s-a făcut încă din prima repriză, la pauza mare fiind un ecart de 29 de puncte.

Campioana României n-a avut prea mult noroc cu meciurile de verificare programate pentru a doua parte a acestei săptămâni. După ce a trebuit să renunțe la turneul memorial Antonio Alexe din cauza ferestrei internaționale, „leii roșii” au convenit o dublă cu KK Igokea Aleksandrovac, pentru joi și vineri.

Cristian Achim nu a putut să folosească patru jucători din rotația de bază la primul amical cu bosniecii. Giordan Watson și Bogdan Nicolescu sunt la naționala României, Sean Denison este incomplet refăcut după o accidentare, iar Sean Barnette are o problemă personală. Orădenii au jucat fără cei patru și ultimul amical din Ungaria, pierdut cu 67-77 în fața celor de la DEAC Debrecen. De la Igokea a lipsit pivotul croat Tomislav Zubcic.

Conform site-ului formației orădene, oaspeții au fost eficienți în tranziție, în timp ce gazdele au avut probleme atât la construcție și finalizare, dar și în defensivă. La prima pauză s-a înregistrat un ecart de 13 puncte, 14-27. La jumătatea partidei bosniecii aveau mai mult de dublul punctelor bihorene (28-57). Partea secundă a fost puțin mai echilibrată pe tabelă. Achim a apelat și la tinerii orădeni care se pregătesc cu echipa în această perioadă.

Arturas Valeika a fost cel mai bun marcator al celor de la CSM CSU Oradea, cu 17 puncte. Vaidas Kariniauskas l-a urmat cu 15 puncte, iar Kris Richard a avut 10. Pentru orădeni au mai înscris: Fometescu 9 puncte, Pasalic 8, Petrescu 5 și Gavrilă 2 puncte.

Cele două echipe ar trebui să dispute al doilea amical vineri, de la ora 16:30. Din cauza problemelor din efectivul gazdelor, meciul va fi mai mult un antrenament comun, astfel că va fi închis publicului.

Pentru orădeni urmează săptămâna viitoare partidele din calificările Champions League. Aceștia îi vor recupera pe internaționali cu două zile înaintea primului meci. În 20 septembrie campioana României va juca în Finlanda cu Karhu Basket, iar returul va fi după două zile, la Oradea.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!