Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea, prima echipă din LNBM care a început cantonamentul în această vară

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.08.2018

CSM CSU Oradea, campioana în exercițiu a României la baschet masculin, este prima echipă din Liga Națională de Baschet Masculin care a început pregătirea pentru sezonul 2018/2019. Echipa bihoreană a sunat adunarea pe data de 10 august, iar primele antrenamente s-au desfășurat în efectiv redus, ulterior toți jucătorii au făcut joncțiunea cu echipa.

Lotul lui CSM CSU Oradea pentru sezonul 2018/2019 arată astfel:

-fundași: Giordan Watson, Vaidas Kariniauskas, Muhamed Pasalic, Kris Richard, Darius Meluț
-extreme: Sean Barnette, Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu, Edward Petrescu
-pivoți: Arturas Valeika, Sean Denison, Laszlo Lazar, Mihai Gavrilă, Bogdan Țîbârnă(în recuperare după accidentare la genunchi)

Programul de pregătire pentru CSM CSU Oradea a început cu antrenamente fizice, care vor continua până pe data de 20 august, după care jocul cu mingea va fi introdus în program. Primul meci de pregătire pentru trupa lui Cristian Achim va avea loc pe data de 29 august când se va duela cu formația maghiară Szedeak Szeged. Pe 31 august CSM Oradea va disputa un joc amical pe BEga cu SCM Timișoara, după care în perioada 4-8 septembrie ar urma să dispute încă două sau trei partide de pregătire. Între 13 și 15 septembrie va avea loc Memorialul Antonio Alexe.

Primul meci oficial al campioanei României este programat pentru data de 20 septembrie 2018, în Finlanda, unde CSM CSU Oradea întâlnește Karhu Basket în primul tur preliminar al Basketball Champions League. Pe 22 septembrie este programată  manșa a 2-a a confruntării cu campioana în exercițiu a Finlandei. Dacă se va califica în turul doi preliminar, CSM CSU Oradea va întâlni învingătoarea dintre Levski Lukoil și BC Siauliai, tot în dublă manșă, pe 25 și 28 septembrie. În ultimul tur preliminar, Oradea poate da peste JSF Nanterre, dublă care se va desfășura între 1 și 4 octombrie.

În competiția internă, CSM CSU Oradea va debuta pe 6 octombrie, când va da piept pe teren propriu cu SCM Timișoara.

foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!