Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea primește vizita lui BCM U Pitești în derby-ul etapei

David Istrate

David Istrate
11.03.2018

 oradea pitesti

Luni, 12 martie, în arena Antonio Alexe, va avea loc confruntarea dintre CSM CSU Oradea și BCM U Pitești, care va lămuri în linii mari situația clasamentului. Oaspeții vor căuta să își ia revanșa, după ce în meciul din tur au cedat la o diferență de 8 puncte.

Cu doar 3 etape rămase din sezonul regulat, cele două combatante sunt în mare proporție calificate în Top 6. În acest moment, CSM CSU Oradea se situează pe locul al 4-lea, cu 13 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce argeșenii, cu 12 victorii și înfrângeri, ocupă poziția a 6-a. Prin urmare, un eventual rezultat favorabil al trupei antrenate de Hristu Șapera ar duce la un echilibru între cele două formații.

Gazdele acestei partide se află într-o formă foarte bună la începutul acestui an. În campionat, CSM CSU Oradea a avut o serie de 6 victorii, încheiată în această săptămână la Timișoara. De asemenea, în februarie, la turneul final al Cupei României, „Leii-Roșii” au ajuns până în finală, unde au pierdut în fața campioanei en-titre. De partea cealaltă, BCM U Pitești a reușit să se impună în ultimele trei confruntări, însă acestea au avut loc împotriva ultimelor clasate. Miercuri, 7 martie, elevii lui Hristu Șapera au atins suta pentru a treia oară în acest sezon, într-un meci cu BC Mureș Târgu-Mureș, câștigat cu scorul de 111-60.

Din punct de vedere al jucătorilor, ambele echipe au beneficiat de schimbări de lot. Cristian Achim a renunțat la Obie Trotter, Peja Stamenkovic, Nemanja Milosevic și Sebastian Ionescu și i-a adus în schimb pe Kris Richard, Vaidas Kariniauskas, Tudor Fometescu, Laszlo Lazar și Stefan Nikolic. Adversarii nu au fost așa de activi pe piața transferurilor, însă recent au ajuns la echipă Kilyen Ors, Jonathan Person și Szabolcs Santa, care suplinește plecarea lui Laszlo Lazar. Prin urmare, duelul din tur încheiat cu scorul de 73-65 pentru orădeni, nu mai este relevant în acest moment. Atunci cel mai bun jucător al partidei a fost Nemanja Milosevic, cu 16 puncte și 8 recuperări.

Liderul „Leilor-Roșii” este Muhamed Pasalic, jucător ce are medii de 10.8 puncte, 4.3 pase decisive și 2.7 recuperări. Bosniacul din lotul orădean nu a evoluat în ultima etapă, la Timișoara, iar tehnicianul echipei a declarat la final că acesta are niște probleme de ordin fizic. Astfel, este încă incert dacă Pasalic va reuși să se recupereze până la meciul de luni.

Pentru oaspeți, Andriy Agafonov și-a arătat constanța pe parcursul acestui sezon și a avut evoluții foarte bune. Pivotul ucrainean are 17.6 puncte, 5.6 recuperări și 1.9 pase decisive pentru o medie de 19.7 la eficiență. De asemenea, Porter Troupe a fost și el un jucător decisiv pentru echipa sa. Extrema de 34 de ani strânge în medie 15.5 puncte, 4.8 pase decisive și 2.7 recuperări.

Confruntarea dintre cele două echipe va avea loc luni, 12 martie, de la ora 18:00, în direct la Digisport 3. Partida va fi oficiată de o brigadă de arbitri formată din Ciprian Stoica, Alin Faur și Istvan Bertalan, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet este Viorel Constantinescu.

12643

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!