Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea se desparte de Vaidas Kariniauskas

Andrei Ilie

Andrei Ilie
13.11.2018

CSM CSU Oradea a anunțat despărțirea de Vaidas Kariniauskas. Baschetbalistul lituanian a sosit în România în iarna anului 2017, după ce anterior a mai jucat pentru echipe precum Zalgiris, Lietkabelis, Cantu, respectiv Kymis.

Clubul orădean i-a mulțumit fundașului pentru contribuția importantă la al doilea titlu. Acesta va mai juca un meci pentru orădeni, miercuri, de la ora 19, cu ZZ Leiden, la Arena Antonio Alexe.

„CSM CSU Oradea și Vaidas Kariniauskas se despart. Cele două părți au convenit asupra rezilierii contractului. Jucătorul lituanian intenționează să se întoarcă în țara natală, după cea în vară s-a căsătorit, iar soția sa urmează să nască primul copil al familiei.

Despărțirea vine la distanță de două luni de la primul joc oficial disputat de CSM CSU Oradea și Vaidas Kariniauskas în noul sezon competițional. A fost o perioadă zbuciumată, pe parcursul căreia jucătorul în vârstă de 25 ani a avut un deces în familie. El nu a reușit să repete prestațiile din sezonul anterior, părțile convenind să se separe pe cale amiabilă. CSM Oradea îi mulțumește lui Vaidas Kariniauskas pentru colaborare și contribuția avută la rezultatele echipei pe parcursul celor 11 luni scurse de la startul acestui parteneriat. Similar celorlalți jucători care au contribuit, Vaidas Kariniauskas rămâne în istoria clubului drept un jucător care a ajutat la câștigarea celui de-al 2-lea titlu național din istoria baschetului orădean”.

Înalt de 1.97 de metri și în vârstă de 24 de ani, jucătorul lituanian evoluează la poziția 1. Vaidas Kariniauskas este un produs al școlii Zalgiris Kaunas, alături de care a devenit campion național în sezonul 2014/2015. De asemenea, alături de Zalgiris, conducătorul de joc lituanian a evoluat în Euroligă în sezonul amintit, unde a avut medii de 3.5 puncte, 1.8 recuperări și 1.5 pase decisive în 16.2 minute pe partidă.

Vaidas Kariniauskas a ajuns în Liga Națională de Baschet Masculin în iarna anului 2017 după ce a ajuns la un acord cu formația U-BT Cluj Napoca, formație alături de care a devenit campion în sezonul 2016/2017. A evoluat în 28 de partide în LNBM alături de echipa clujeană, cu medii de 5.9 puncte, 3.3 pase decisive și 1.5 recuperări în 18.4 minute pe partidă.

După perioada petrecută la Cluj Napoca, Vaidas a ajuns la rivala clujenilor, CSM CSU Oradea, formație alături de care avea să devină campion în sezonul 2017/2018. În sezonul recent amintit, Vaidas Kariniauskas a evoluat în 29 de partide în LNBM alături de formația bihoreană, unde a înregistrat medii de 12.4 puncte, 3.6 pase decisive și 2.7 recuperări în 26.9 minute pe partidă.

În această ediție de campionat, lituanianul a avut medii de 8,7 puncte, 1,2 recuperări, 2,8 pase decisive în 6 meciuri. În cele patru meciuri disputate de bihoreni în grupele FIBA Europe Cup, Kariniauskas a avut medii de 6,3 puncte, 4 recuperări și 4,3 pase decisive în 23.3 minute.

Orădenii au anunțat recent transferurile lui Dragan Zekovic și Pavle Reljic.  

*foto: sportpictures.eu

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe suportercristi :

    ce urmeaza ?
    Si dupa toate astea, o demisie, un ANAF, DNA? Banii s-au dus, au venit ? Cine e raspunzator pentru toate astea?

    cu 5 ani în urmă (13.11.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    suportercristi
    Despre ce vorbesti. Mai bine stai pe cu..l tau.

    cu 5 ani în urmă (13.11.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe suportercristi :

    pardon
    atricolul gresit :)

    cu 5 ani în urmă (14.11.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    mixed impressions
    avand in vedere varsta si fizicul, precum si prestatiile per total bune din sezonul trecut, Kariniauskas ar fi fost, pe termen mediu, o optiune mult mai buna pentru Oradea sau pt orice alta echipa, in comparatie cu Watson, un PG mic si cam pe final de cariera.
    Dar avand in vedere modul in care a prestat si a plecat atat de la Cluj cat si de la Oradea, se pune intrebarea unei probleme de atitudine la acest jucator: ori e impasibil sau lenes ori nu e destul de puternic sa se impuna, avand in vedere rolul pe care trebuie sa il joace un PG in teren.
    Altfel nu-mi explic diferenta intre potentialul pe care jucatorul asta pare sa il aiba si modul cum sfarsesc contractele lui.
    Bine, pot fi si alte motive pentru care fiecare club (CJ si Oradea) a decis sa incheie colaboarea.

    cu 5 ani în urmă (14.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!