Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea se impune din nou în Sala Transilvania la o diferență de 2 puncte

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
29.05.2019

CSM CSU Oradea se impune din nou în Sala Transilvania la o diferență de 2 puncte

oradea

Miercuri, 29 mai, BC CSU Sibiu a primit vizita celor de la CSM CSU Oradea în meciul doi al seriei finale a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2018-2019.După 40 de minute extrem de echilibrate, cu multe schimbări de situație, dar și un număr inexplicabil de greșesi și ratări, bihorenii au reușit să se impună la aceeași diferență ca în partida inaugurală, scor final 62-64.

Primii 5:

BC CSU Sibiu: Lucas Tohătan ll Chris Cooper ll Kevin Hardy ll Monyea Pratt ll Justas Tamulis

CSM CSU Oradea: Bobe Nicolescu ll Nikola Markovic ll Giordan Watson ll Dragan Zekovic ll Kris Richard

Monyea Pratt a ”spart gheața” în meciul 2 al finalei cu o aruncare de la mare distanță, urmând ca după o liberă marcată de Nikola Markovic, Justas Tamulis să își treacă și el în cont aceeași reușită, scor 6-1.Kevin Hardy a ridicat pubicul sibian în picioare după un dunk de excepție, însă elevii lui Cristian Achim s-au remontat imediat și au trecut la conducere după un run de 6 puncte în care au arătat un joc colectiv foarte bun.Partida a continuat echilibrat, iar Arturas Valeika a încântat publicul iubitor de baschet cu un alley-oop de senzație, din pasa lui Giordan Watson, moment în care oaspeții au ajuns la un avantaj de 5 puncte, scor 10-15.Au urmat două minute foarte slabe din punct de vedere ofensiv, fără reușită din partea bihorenilor, în timp ce la celălalt panou sibienii au marcat doar prin intermediul liberelor, autori fiind Randal Falker și Monyea Pratt.Cu doar 30 de secunde rămase din primul sfert, același Pratt le-a readus pe gazde în avantaj, însă Marc Carter a scuturat plasa din 0 grade din pasa lui Kris Richard și a stabilit diferența după primele 10 minute, scor 16-18.

Sfertul secund a debutat cu o reușită de 2 puncte a lui Marc Carter, urmând ca Isaiah Phillmore să răspundă cu un coș cu fault.Muhamad Pasalic scutură plasa din afara semicercului, dezechilibrat în momentul aruncării și restabilește egalitatea în Sala Transilvania, scor 23-23.Arturas Valeika și Giordan Watson oferă din nou publicului o fază în oglindă cu cea din secvența inagurală, în timp ce de cealaltă parte Isaiah Phillmore continuă sa domine sub panou.După alte 2 puncte înscrise de Watson și o serie incredibilă de ratări pentru ambele formații, CSU Sibiu reușește să rămână ”în viață” prin liberele jucătorului cu unul din cele mai slabe procentaje la linia de pedeapsă, care a reușit să bifeze patru reușite consecutive, cu 6/6 în total, scor 29-27.

Nikola Markovic înscrie doar a doua triplă a bihorenilor din această repriză, aruncare la care Monyea Pratt răspunde imediat pe contraatac printr-un dunk spectaculos, scor 31-30.Au urmat apoi două decizii controversate ale arbitrilor, decizii ce i-au trimis la linia de libere, pe rând, pe Bogdan Țibîrnă și Isaiah Phillmore, amândoi reușind să marcheze una din cele două aruncări acordate.Giordan Watson pătrunde din nou fără probleme, iar apoi Isaiah Phillmore comite un fault asupra lui Nikola Markovic, devenind al treilea jucător cu 3 greșeli personale, după Marc Carter și Nikola Markovic, care înscrie o singură aruncare.După un timp de odihnă solicitat de Dan Fleșeriu, Lucas Tohătan aruncă scurt în ultima secundă a primei reprize și stabilește astfel scorul de 32-34 la pauză.

La revenirea de la vestiare, Giordan Watson a bifat o prezență total ratată la linia de libere, moment ce a dat startul unei noi serii de greșeli inexplicabile pentru ambele formații.După 2 minute de joc, Kevin Hardy înscrie primele puncte ale acestui sfert printr-un dunk, primind imediat răspunsul la celălalt panou din partea lui Arturas Valeika.

Justas Tamulis înscrie următoarele 4 puncte ale gazdelor, blocat apoi de Dragan Zekovic. Lucas Tohătan profită de această repunere și reușește primele puncte în acest meci, scor 40-37.Giordan Watson scutură plasa din afara semicercului, devenind primul jucător cu minim 10 puncte iar, în răspuns, același Lucas Tohătan înscrie și el de la mare distanță și îi duce pe sibieni la 4 puncte în față, scpor 44-40.

Același Lucas Tohătan ”aprinde” publicul din Sala Transilvania cu a doua reușită din afara semicercului, urmat de un tip-in dunk senzațional reușit de Randal Falker peste Bogdan Țibîrnă, reușite ce îi duc pe elevii lui Dan Fleșeriu la 5 puncte în față, scor 51-46.

Sfertul decisiv a debutat cu un fault antisportiv al lui Chris Cooper asupra lui Nikola Markovic, iar după o altă serie slabă din punct de vedere ofensiv, americanul înscrie 2 puncte extrem de importante din pasa lui Kevin Hardy, reușită ce îi duce pe sibieni la cel mai mare avantaj din acest meci, scor 53-46.În urma unui timp de odihnă solicitat de Cristian Achim, Kris Richard scutură și el plasa din afara semicercului, din pasa lui Giordan Watson, însă Justas Tamulis răspunde imediat printr-un floater, scor 55-49.Trio-ul Carter-Markovic-Watson profită de căteva momente mai slabe de joc și o readuc pe CSM CSU Oradea la doar un punct în spate, moment în care Dan Fleșeriu solicită un timp de odihnă pentru gazde.După al doilea turnover în mai puțin de 2 minute pentru Pratt, Kris Richard înscrie un power dunk ce îi duce pe oaspeți din nou în avantaj, scor 56-57.

Giordan Watson pătrunde din nou și înscrie de lângă Randal Falker, în timp ce pentru CSU Sibiu Randal Falker și Lucas Tohătan își mai trec în cont fiecare câte o liberă, scor 58-59.Cu mai puțin de un minut înainte de final și un avantaj de 3 puncte, Arturas Valeika și Kris Richard comit un turnover foarte important, însă imediat Giordan Watson obține un fault ofensiv de la Lucas Tohătan, posesie ce a dus la un punct marcat de Kris Richard la linia de libere.

Kevin Hardy devine primul jucător al gazdelor cu 10 puncte marcate și duce diferența la doar 2 puncte, iar Monyea Pratt comite un fault asupra lui Giordan Watson la celălalt panou, care înscrie una singură, după ce avea 0/2 la ultima prezență, scor 60-63.Justas Tamulis nu este lăsat să arunce de la mare distanță, fiind faultat înainte de Muhamad Pasalic, iar lituanianul înscrie 2/2, scor 62-63.Kris Richard este și el faultat de Chris Cooper și, în ciuda unei ratări, tot el este cel care recuperează și posesia se încheie cu a 5-a greșeală a lui Lucas Tohătan, asupra lui Bobe Nicolescu.Deși jucătorul român a ratat ambele aruncări, cu doar 2 secunde rămase pe ceas, singura opțiune a lui Monyea Pratt a fost o aruncare de la celălalt panou, nereușită, scor final 62-64.

De la CSM CSU Oradea s-au remarcat: Giordan Lee Watson cu 18 puncte (1x3), 3 recuperări și 6 pase decisive, Nikola Markovic cu 13 puncte (2x3) și 5 recuperări și Kristopher Jameil Richard cu 11 puncte (1x3), 5 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Justas Tamulis cu 11 puncte (2x3), 2 recuperări și o pasă decisivă, Kevin Christopher Hardy cu 10 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive și Lucas Tohatan cu 9 puncte (2x3) și 4 recuperări.

Astfel, CSM CSU Oradea elimină în totalitate avantajul terenului propriu de care au beneficiat sibienii și îi așteaptă două meciuri ce se vor juca având trofeul pe masă în Arena Antonio Alexe din Oradea.

 

*SURSA foto: Cristi Cojocariu

67 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Ooooo
    Nu bate Sibiul.
    Oooooooo
    Nu bate Sibiul.
    Va fi un sec 3-0 ca la tenis.

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Doner s-au facut.
      Nu stiu cui au strigat ca is penibili in timpul meciului.
      Ce nu inteleg: in campionat rupi tot si pe final stingerea. Ei si in Cupa au dat de cine trebuie, in campionat la fel. Acum in finala se pierd. Pratt nu era faza la care sa nu ceara o mangaiere, i atingere

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      La arbitri
      Dupa faultul antisportiv a lui Cooper la Marcovici parca

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Puneau si ei presiune.
      De altfel a si fost fault.
      Oricum ambele echipe au niste procentaje dezastruoase. De libere nu mai zic.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    Raspunde
  • marauder :

    marauder
    Un meci tensionat, destul de prost, in care Sibiu a pierdut pe baza oboselii din ultimul sfert si a lipsei de luciditate. Apreciez mult jucatorii acestei echipe pentru ca stiu baschet, dar ar trebui cineva sa-i spuna lui Fleseriu sa termine cu tampeniile pe margine. Daca ii puneai o cana pentru cersit sub el strangea bani de 100 de beri meciul asta. Nu trece o faza fara sa cerseasca ceva, e deja penibil.

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Daneee
    Vei fi micul Nini la circul pe care il faci

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Felicitari Oradea
    Din nou!!! Sa vedem meciul 3 de la Oradea. Prevad o lupta cu "scantei".

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Csm
      Meciul 3 va însemna și sfârșitul finalei. E simplu, 3-0 sec. Mai vb.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Csm a jucat prost, dar a castigat ca o echipa mare. Sibiul a suferit la capitolul romani, daca Mirel Dragoste nu a fost in forma, si Tohatan a ajuns sleit de puteri.
    Cu 1 mana si jumatate tinem trofeul de campioni!

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Tohatan
      De data asta mi-a amintit de Kevin. Inger prin cosurile marcate, diavol prin greseala de la final si dorinta de a face mai mult decat poate.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      "romani"
      Lasa ca nu a suferit Oradea la capitolul asta, cu Watson in teren. Daca reusesc sa il naturalizeze si pe Richard, pot toti romanii peste 23 sa stea lejer, incalzitor de banca o sa scrie pe ei.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      :)
      Te roade invidia???

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Finala
    Spre deosebire de Cluj,Oradea are si antrenor,nu doar lot.
    Sibiul a facut un sezon excelent,dar nu aveau suficiente arme pentru a castiga titlul.
    Tibarna trebuie anchetat,incaseaza fraudulos salariu de baschetbalist.

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Achim are grija de el
      E printre favoritii lui. Nu cred ca va pleca curand mai ales ca a tot fost accidentat

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Cam da
      Tibarna slăbuț rău, se vede ca nu are meciuri în picioare. Oricum, Achim știe ce poate și nu mizează mai mult de 2 min pe el. Sibiul a ridicat semne de întrebare de la meciurile cu Dinamo, unde a jucat extrem de slab, cel puțin primele 2 meciuri și îndrăznesc sa spun ca, trăgând tot sezonul căruța, sunt lipsiți de vlagă. În mod normal nu trebuie sa avem emoții acasă.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    nu poţi fi cu toate...
    Noi am făcut totul pentru ca sibienii să se bucure azi şi să lungim seria, Sere vroia doua jocuri la Oradea şi încasam acasă doua ture de bilete în Sala plină, am marcat ridicol de puţin însă chiar să ne băgăm singuri mingea în coş? Ne bucurăm pentru spectatorii sibieni, care au avut doua jocuri acasă drept răsplată pentru locul 1, noi ne consolăm cu un singur meci acasă şi cu Titlul!

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu underCat :

    Richard
    n-a intrat la pauza cu 3 PF si a revenit cu 2? S-au produs schimbari dubioase pe tabela in pauza. Si el zi Zeko.
    In rest, cu un roman to meciul, roman care nu e Watason, destul de greu. Aici s-a facut diferenta. Felicitari Oradea. Lupta CSU.

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Csm
      Romanul Watson a jucat și la Cluj anul trecut și nu a luat campionatul. La Oradea o va face, iar de la anul sunteți liberi să - l ofertati, dacă va permiteți. Este de departe conducătorul nostru nr. 1 din tot ce am avut pana acum. În altă ordine de idei și noi am fost PRAF la romani.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu underCat:

      Pai si de ce l-ati luat
      daca n-a castigat :)? Evident ca e un atu pentru orice echipa si ma mir ca a plecat de la Cj desi poate banii vorbesc. In fine asta aveti cu asta jucati :)). Per total CSM e o echipa completa, cu banca, antrenor si buget. Dar n-aveti CSU fans :)). Atmosfera din sala a fost super.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Csu
      Jos pălăria, categoric sunteți în poll position. Dar eu ma mulțumesc cu ce avem în arena Antonio Alexe și mai ales cu ce palmares va atârna în sală din sezonul următor.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu Oradea
    Oradea și-a folosit foarte inteligent și eficient banii, a cumpărat când a trebuit și ce a trebuit, a schimbat când a trebuit și cu ce a trebuit. Rezultatul, o echipa beton, care merita titlul. Spre deosebire de ei, cealaltă echipa cu bani și-a bătut joc de ei încă din vara cu mutări neinspirate ca să nu zic mai mult. Sibiul a făcut ce a știut, a luptat și atât. Doar cu asta nu putea câștiga un titlu, nu putea efectiv emite pretenții când te prezinți cu liberele alea la nivel de școală sportiva. Oricum au făcut un sezon peste așteptări, cupa și o finala de campionat sunt realizări mari pt o echipa cu un buget ca al lor.
    Arbitraj penibil, sub orice critica, chiar nu ma mir ca cei doi antrenori erau cu mâinile în cap la aproape orice faza.

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu underCat:

      Ca veni vorba de achizitii
      Sunt curios daca la Oradea va juca Ewing.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    3-0 sec
    Nu vad niciun cioban la comentarii! Au avut gura mare ca ne bat cu 3-1 ca pe Craiova! Ciobanii! Va asteptam la Oradea sa vedeti si voi cum se sarbatoreste un titlu! Oricum pana cand suntem noi sau Cluj voi nu o sa castigati campionatul, mai ales cu circaru Fleseriu! SUNTEM MANDRII PE VOI! BRAVO BAIETII! FORZA ORADEA!

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      .
      Esti foarte elegant. Felicitari. P.S. Folosesti alte site-uri pentru injurii, nu acesta. Nu faci cinste Oradei.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu Marius_M:

      S-a găsit ciobanul?
      Pădure fără uscaturi nu exista. Eu nu înțeleg de ce nu-l baneaza nimeni pe omul asta.

      O să-ți las comentariul domnului Achim după meciul de azi ca raspuns. Poate înveți ceva de la el, deși ma îndoiesc: "Deci, realmente, este o atmosferă, în Sibiu, inimaginabilă. Deci este ceva ce, vă spun, rar trăiești, cum să spun eu, și la nivel internațional. Este ceva fantastic. De-asta vreau să felicit publicul. Chiar a fost, din nou, extraordinar."

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      .
      Nu caut o scuza pentru scandari sau altele, dar fiecare atunci cand e implicat emotional si e pătimas, nu vede intotdeauna la cald intr-un mod obiectiv faza. Fiecare a trecut prin asa ceva, hai sa fim seriosi, e de ințeles motivul. Cand mai si pierzi totul se amplifică. Eu vreau sa vad decent din partea tuturor fanilor. Nu acesta era spiritul care facea baschetul deosebit.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    RG3
    Tu vorbesti de injurii? Voi nu stiti altceva in afara sa injurati pe Sere a nostru sau sa va plangeti de arbitraj! V-am executat chiar pe terenul vostru! Multumim pt felicitari!

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      .
      Eu unul nu fac asa ceva si chiar ii si opresc pe altii sa faca asta. E greu. Nu cataloga toti fanii unui echipe doar dupa reactiile unora.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    RG3
    Voi ati inceput cu injuriile! Noi v-am respectat pe voi fiecare data cand ati venit in Antonio Alexe! Dar voi numai cu injuriile!

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Da, tone de respect
      Mai ales anul trecut cand fanilor sibieni li s-a interzis accesul in sala din Oradea cu steaguri si toba, in timp ce in mijlocul galeriei voastre trona o boxa, interzisa de regulamentul FRB. Hai las-o moarta ca macane.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu ionutz_morar :

    Finala
    Oare suporterii clujeni de ce comenteaza aici,sau se simt frustati ca nu au jucat nici o finala sezonul acesta la ce buget au avut(de departe cel mai mare din camoionat).In locul vostru m-as abtine de la comentarii.Legat de finala doar atat am de zis:felicitari Oradea ptr ca l-ati luat pe "Gicu":).

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      E libertate de exprimare nu?
      Aceeasi intrebare: voi de ce comentati la articolele cu U? Daca azi era 2-0 pt Sibiu trebuia sa ne luam liber toti asa plini erati de voi. Ne dam cu parerea sau nu avem voie? Povestea bugetului o tot aud de x ani.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Comenteaza cum si unde vor
      Aia ca sa vedeti ca CSU nu este peste U!

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu underCat:

      @ionut
      no offence, dar cum ne dorim un campionat puternic, nu vad de ce sa alungam suporterii si din putinele locuri in care se pot schimba opinii. Oricum fenomenul e .. aproape inexistent, sa-i mai si dam la glezne. Atata timp cat discutiile sunt civilizate, foarte bine. Doar nu e site-ul CSU-ului.

      cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      Buget
      Povestea bugetului e sigura.Iti zic din surse bune ca voi aveti un buget mult mai mare decat noi sau Oradea(cel mai mare buget).Legat de comentarii eu ma refeream ca voi suporterii clujeni va dati mari fani Oradea din cauza invidiei fata de CSU(iar acum 2 saptamani va faceati cu ou si cu otet pe acest site).Oricum cum a zis si mai sus,la bugetul avut sa nu joci nici o finala in locul vostru as incerca pana sezonul viitor sa nu mai comentez nimic.PS:acum o sa imi aud multe asa hai CSU:).

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Banii astia
      Banca ofera un buget de x bani. Dar aceasta suma nu merge doar echipei de seniori. Daca este sa cauti aproape toate echipele Under 17,16,15,14 samd sunt campioane nationale la baschet. Tu crezi ca acei copii sunt sustinuti doar de parinti?

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      Ovidiu
      Bani se duc si catre juniori si aici da-mi voie sa va felicit pentru ca aveti printre cele mai bune grupe de juniori,dar cat timp iti permiti un Moldoveanu,Marinov,Dykes sau chiar Washburn eu zic ca bugetul vostru este net superior fata de restul echipelor.Sincer iti zic,voi daca aveati si un antrenor de calitate ati fi defilat in campionat.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Sincer
      Ca sa eliminam orice fel de discutii mi-ar face placere sa avem acces si la salariile jucatorilor de la toate echipele. Asa nu tot ne dam cu presupusul ca x sau y are salariul mai mare sau discutii inutile de bani

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      ionutz_morar
      Sa le iau pe rand. Comentam aici pentru ca avem voie, asa cum face toata lumea. Buget. De mult ma lupt cu unii si cu altii pe tema asta, dar nimeni nu a venit cu o dovada clara. Stiri pe surse. Toti stiu din surse sigure. Rad :) Suporteri. Personal prefer Oradea pentru ca voi la meciul din sala Transilvania din toamna s-a auzit clar la tv cum strigati m..e "U", m..e Silvasan. Prieteni de-ai mei au fost scuipati. Poti citi comentariile de la cronica meciului respectiv, daca ai rabdare sa cauti. Voi cand ati fost in BT Arena ati putut sta in spatele bancii voastre. In pauza copiii vostri s-au jucat cu ai nostri pe parchet. Tricouri galbene au stat la coada la popcorn si suc impreuna cu cele alb negre. Dar voi trebuie sa fiti intodeauna peste "U". Voi pe unde mergeti doar provocati. Limitati-va cu scandarile doar pentru echipa voastra. Nu cred ca toti sibienii sunt la fel si imi cer scuze celor care nu fac parte dinte cei la care m-am referit mai sus. Numai bine!

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      mda
      Stefane, o cam iei pe aratura cu unele afirmatii. Vrei cumva sa sustii ca voi nu puteti sa stati in spatele bancii voastre cand veniti la Sibiu? Aveti, la fel cum avem noi in Polivalenta, o sectiune intreaga rezervata galeriei. Cat despre "prietenia" suporterilor, daca sustii ca ai vostri sunt toti lapte si miere, permite-mi sa iti reamintesc ultimul meci de la Cluj din sezonul regulat. Am fost in sala, si am auzit foarte clar galeria clujeana scandand "CSU, m**e CSU" (din ce am inteles erau veniti suporterii echipei de fotbal sa va ajute). Ca sa nu mai spun ca la intrare, desi eram cu doi copii de 10 ani, cand ne-a vazut cel de la paza cu tricouri galbene s-a albit la fata si nu stia cum sa ne scoata mai repede de acolo si sa ne trimita sa intram prin lateralul salii, direct in galerie. Daca sunteti asa de cumsecade, de ce a facut asta?

      cu 4 ani în urmă (31.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      mihaitha
      Pot sa te contrez. N-am vazut niciodata suporterii nostri stand in spatele bancii noastre. Daca se putea ar fi stat. Ultrasii de la fotbal nu reactioneaza neprovocati. Crede-ma. Voi ati inceput. Poti sa numeri pe degete la cate meciuri au fost ultrasii de la fotbal. Chestia cu paza, albit sau nu, poate ti s-a parut, nu a facut decat sa urmeze o procedura. Personal am maieu alb negru la fel ca prietenii mei. Am trecut pe langa voi in fata salii, am stat la coada la suc in incinta salii, in fata mea fiind o doamna cu un domn in tricouri galbene. Fara nici cea mai mica problema. Cine o ia pe aratura? Numai bine!

      cu 4 ani în urmă (31.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Ionutz
    Suporterii clujeni au tot dreptul sa comenteze aici! Voi de ce ati comentat atunci cand am jucat noi cu Clujul?
    V-am batut si cu Gicu si fara Gicu daca mai tii bine minte si in 2017 in finala mica si in 2018 in semifinala si anul asta in finala si va batem si la anul! Multumim pt felicitari!

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      Undercat
      Nu incerc sa alung pe nimnei,doar ca ma deranjeaza linguseala sa ii zic asa.Acum 2 saptamanii ii faceau cu ou si otet pe suporterii oradeni si acum se dau mari sustinatori ai echipei oradene.Legat de finala trebuie sa recunoastem ca oradenii au fost mult mai buni si au castigat meritat.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Doua meciuri castigate meritat de Oradea.
    Chiar nu are rost sa dam vina pe arbitri, pe teren s-a vazut clar ca Oradea este echipa mai valoroasa, mai bine construita, cu jucatori care pot sa traga din absolut orice pozitie si cu un antrenor genial.

    Chiar daca pare imposibil, eu cred ca putem castiga macar un meci la Oradea. Orice s-ar intampla, nu trebuie sa fim suparati... echipa si-a indeplinit obiectivele in acest sezon, a progresat fata de anul trecut si asta trebuie sa ne bucure.

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Final
    Pentru mine lucrurile au fost clare dupa primul meci. In momentul de fata, Oradea este intr-o forma extraordinara, iar echipa functioneaza ca un adevarat mecanism programat. Totusi, dezamagirea mea este ca nu am reusit castigam macar un meci la noi acasa. Un 3-0 sec, intr-o finala, nu este deloc placut, nici pentru pierzatori, dar nici pentru suporterii neutri. Cred ca astazi Oradea ar fi putut fi invinsa, dar lipsa de experienta si presiunea si-au spus cuvantul. Se vorbeste despre arbitraj, evident ca a fost unul prost, total opus fata de cel de la meciul de luni, dar nu din cauza lui am pierdut ci pe fondul greselilor de echipa. Vreau sa transmit felicitari tuturor celor din jurul echipei oradene, fac o treaba foarte buna, au demonstrat asta in fiecare an, iar pe fanii oradeni, nu pot decat sa ii indemn sa se bucure de echipa lor si sa sarbatoreasca asa cum se cuvine duminica. In ceea ce priveste echipa noastra, vreau sa spun ca sunt mandru de ei, de toti, jucatori si staff pentru tot ce au reusit sezonul asta. Chiar daca suntem suparati acum, avem toate motivele sa le fim alaturi, a fost un an cu multe lucruri schimbate in bine la echipa, iar o cupa si o medalie de argint nu e de ici-colo, mai ales la ce ani am avut in trecut. Pe viitor, trebuie sa invatam din greseli, sa fim mai buni, sa luptam sa strangem mai multi banuti la buget si cu siguranta vom ajunge si mai sus. Hai CSU !!

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    Arbitraj & altele...
    Imi poate spune cineva in afara de faza evidenta cu out-ul lui Falker din sfertul 4 unde trebuia data posesie Oradea, insa posesia a ramas tot la Sibiu, unde au mai fost greseli majore de arbitraj, de majoritatea il blameaza pe arbitri ca facand o prestatie slaba in seara asta? Eu din Arena Antonio Alexe nu am vazut greseli majore de arbitraj sau care sa provoace nervi si frustrari de-o parte si de alta...Poate imi spuneti voi, sibienii, care ati fost la meci...

    In alta ordine de idei, categoric nu m-am asteptat sa castigam ambele meciuri, iar daca in primul meci au fost prestatii ofensive demne de o finala, acuma seara a fost un meci la polul opus, extrem de incalcit, ratari foarte multe, probabil si presiunea si putina oboseala din primul meci si-au spus cuvantul si de-o parte si de alta...

    Seria trebuie sa o inchidem neaparat in 3 meciuri, sa nu tratam cu lejeritate al 3-lea meci ca s-ar putea sa prinda curaj si incredere si nu dorim surprize neplacute...

    Ma bucur ca a fost fair-play atat in teren cat si in tribune de-a lungul primelor doua meciuri si si in comentariile de aici, cu mici exceptii(acuma vad ca ura s-a intors asupra suporterilor clujeni, pe bune de unde si pana unde mi-e greu sa inteleg...)

    Sa fie baschet si in al 3-lea meci si si in urmatoarele, daca va fi cazul!

    In orice caz, fata de anul trecut unde Sibiul nu a luat nici o medalie(sper sa nu fi gresit aici, ca nu mai tin minte in finala mica daca au luat bronzul sau nu), anul asta accederea in finala si castigarea cupei o consider un + major fata de anul trecut, cu atat mai mult cu cat mentionati ca bugetul sibienilor e net inferior fata de cel al oradenilor si al clujenilor...Chiar nu exista o firma privata care sa aduca un aport substantial echipei, mai ales vazand emulatia ce s-a construit in jurul ei si performantele ei din ultimele sezoane?Desi probabil asteptarile erau mult mai mari, mai ales din prisma locului 1 ocupat la finele sezonului regulat si avantajul terenului propriu in toata seria de play-off...

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    robert ai 2 exemple
    la faultul lui fometescu, cred ca singurul, de fapt cel care faulteaza este valeika. la slam-dunkul lui hardy din repriza a doua, zekovic face fault din spate pe aruncare. la primul time-out al meciului, sere are o discutie scurta cu faur. dupa aceasta discutie, toata prima repriza orice decizie la limita se da in favoarea oradei. multe din astea nu se vad la tv. de aceea ar fi normal ca cei care au fost in sala sa discute despre arbitraj.

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • BC CSU Sibiu clamun:

      inca un exemplu
      in aparare la aproape fiecare faza, pasalic il trage de tricou pe tamulis. in tot meciul i se da un singur fault pentru asta.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Daca si dupa un astfel de meci acuzi arbitrii ca au fluierat prea putine greseli personale inseamna ca tu intelegi altfel joul de baschet decat mine. S-au fluierat 50 de faulturi si s-ai acordat peste 50 de libere. E foarte mult! Pt comparatie, in primul meci au fost 26 de libere si 35 de greseli personale. Meciul oricum nu a fost unul stralucit, daca il mai fragmentau mai mult devenea chiar urat.
      La ce incrancenare a fost sub ambele panouri e normal sa nu sanctionezi orice atingere, sa lasi jocul putin mai liber , pt ca risti ca din 10 la 10 sa joci pe final 6 la 6, sau mai rau.
      Haideti sa ne bucuram de baschet si sa lasam "jocurile de culise".

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      praf
      Arbitrii au fluierat total aiurea, pentru ambele echipe. Nu pot sa spun daca au fost mai multe faze pentru o echipa decat pentru cealalta, pentru ca au fost mult prea multe, insa pot sa enumar cel putin cate o faza pentru fiecare parte in care a fost blocaj clar doar pe minge si s-a dat fault, faulturi pe aruncare care nu s-au fluierat, compensate de "mangaieri" la care s-a fluierat fault. Repet, de ambele parti, nu pot sa spun ca a fost mai mult in favoarea vreunei echipe decat a celeilalte. Ce e cel mai suparator e ca asemenea meciuri se termina la diferente de o posesie, maxim doua, ceea ce alimenteaza suspiciunile de blat, zvonurile ca Sere cumpara arbitri, sau alternativ ca o echipa e de fapt praf si a ajuns unde a ajuns cu ajutor. Pana cand FRB nu o sa faca curatenie, sa zboare multi dintre arbitri cunoscuti ca fiind paraleli cu regulamentul, sau chiar notorii blatisti (ahem! Grigoras! ahem!) nu o sa se imbunatateasca cu nimic calitatea arbitrajului, si prin extensie a baschetului, iar deciziile aiurea vor fi regula, nu exceptia.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    senzaţional!
    Acuma ca "e gata" apar analiştii care ajută la interpretarea clasamentului final folosindu-se de criteriul suprem şi anume Banii! Astfel dacă Oradea e Campioană atunci e clar că doar datorită bugetului uriaş avut la dispoziţie, cu corolarul ca "dacă aveam şi noi măcar jumate din bugetul lor...", despre U se ştie că au sponsor o Bancă aşa că "analiştii" ne dezvăluie grozăvia "plouă cu bani la Cluj", dar nu ştiu cum să-i cheltuie,iar lovitura letală vine din dezvăluirea unui "martor acoperit" aflat în sală aseară pe lângă centrul terenului. Aflăm secretul arbitrajului tendenţios (Pasalic l-a ţinut pe Tamulis de tricou la o fază în care Tamulus nu vroia să-si facă loc, nu vroia să împingă, nu l-a şicanat cu nimic pe omul nostru ştiind că oricum nu-i intră mai nimic azi şi arbitrul s-a făcut că nu vede!): Sere i-a spus ceva la ureche lui Faur şi după asta s-a schimbat soarta jocului... L-am întrbat pe autobus "ce i-ai spus lui Faur la primul time-out" şi el mi-a răspuns că i-ar fi ziws cam aşa:"Faur, m-a sunat nevastă-ta la telefon să-ţi spun că la televizor se vede rău cum îţi stă bluza la spate şi te roagă să ţi-o aranjezi fiindcă se uită la meci împrună cu o vecină şi aia râde de ea"...

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      Bani
      Tocmai daca se interpreta dupa buget atunci Clujul trebuia sa fie campioana😁.Eu singurul lucru pe care mi-l doresc e sa se inceapa curatenia in arbitraj,sa scapam de anumite fosile si sa aducem tineri care pot invata,poate asa nu o sa mai fim ciuca batailor prin cupele europene.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu ionutz_morar :

    Arbiraj
    Legat de arbitraj va intreb un singur lucru:de ce singurul arbitru roman din campionat care arbitreaza in cupele europene este Ciulin?(si el din cand in cand)
    Si inca o chestie:de ce cand jucam in cupele europene suntem ciuca batailor?
    Va las pe voi sa va ganditi la raspuns(eu il stiu).Oricum 70% din persoanele de aici cred ca nu au vazut un meci de Euroliga,Eurocup sau NBA.

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      ionutz_morar
      Nu stiu cum se face ca l-am vazut mai des in ultima perioada pe Faur arbitrand in cupele europene decat pe Ciulin. Deci?

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    @Mailman
    Dacă uneori ai comentarii drăguțe, în marea de ura care e pe aici, pe care ți le-am apreciat, de data asta, la partea cu banii, chiar n-am înțeles ce vrei sa zici. Eu am fost unul din analistii care te-au deranjat. Și am zis ca Oradea a fost peste Sibiu pt ca are jucători de valoare plătiți corespunzător, semnificativ peste ce plătește Sibiul. Am mai zis de noi ca am avut buget mare dar l-am făcut cu praf cu decizii de transferuri neinspirate, spre deosebire de voi care datorita conducerii inteligente ați făcut transferuri bune. Unde e problema? Ce nu este adevărat? Înțeleg ca ești euforizat după cele doua victorii, te înțeleg, e normal, dar ce te-a deranjat la remarca cu banii? Sau ma ții minte de când am scris aici ca așteptam o reacția de-a ta simpatica și după finala cupei, dar nu a mai venit...

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      banii vorbesc!
      Regret că te afectează interpretarea mea privind comentariile referitoare la "banii fac clasamentul final", dar ia-o în nota comentariilor mele anterioare și acceptă-mi și scuzele! Cealaltă abordare pe care pot eu să o propun aici pe post de explicație a fenomenului Sibiu-Oradea-Finala este așa: când jucătorul nostru străin care rămâne afară din lot la primele două jocuri ale Finalei, adică Barnette, este măcar la fel (!!!) de bun ca și primul străin din cei șase ai Sibiului, adica Hardy, atunci scorul serie este egal cu 3-0! Iar banii lui Barnette în acest an sunt mai puțini decât cei ai lui Hardy... Deci facem clamente pe bani?

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      de unde nu-i...
      Referitor la finala Cupei, am încercat să postez ceva, dar n-am reușit nimic: mi-a stat în gât... Regret că te-am dezamăgit!

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @mailman
      Te rog eu ramai la metafora, e punctul tau forte.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Din nou trebuie sa incep cu felicitari Oradea, al doilea meci castigat in deplasare, pe merit. Dar e doar 2-0 si cum se spune it ain't over until the fat lady sings... chiar daca sansele noastre sunt infime. o sa revin cand e gata finala cu analiza mea.
    Despre arbitraj, asa o fi, suntem noi cersetori si paranoici, ca prea toata lumea e in consens. Doar un lucru vreau sa remarc: sa-l desemnezi pe Grigoras, dupa ce s-a intamplat la Craiova, arata respectul pe care ni-l arata onorata conducere a FRB (Paun si Voinescu au facut aseara un sprint serios ca sa iasa din sala imediat dupa ultimul fluier). Sunt deci sanse mari sa o vedem pe doamna Stan la meciul 3.

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      !
      Sunt aproape convins ca la meciul 3 o vom vedea pe doamna Stan, e cadoul lor de final de sezon pentru noi. Stii cum e cu aceasta onorata conducere a FRB ? Ei nu-i suporta pe cei care fac lucruri bune pentru sportul asta, care au anumite idei sau le contesta pe cele proaste, ei ar prefera daca s-ar putea sa fie ca in liga 1 la fotbal, echipe cu multi sustinatori precum Voluntari, Chiajna sau Clinceni, sa aiba liniste sa nu cumva sa ii deranjeze cineva cu privire la minunatele decizii pe care le i-au pentru baschetul romanesc.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      ghici cine vine la cina sa arbitreze...?
      După ce a petrecut cele două zile ale seriei plus pauza dintre ele într-un mod util și plăcut adăugandu-și încă trei kile la valoarea sa cât și la tezaurul FRB (util pentru baschetul românesc și plăcut pentru minunatul public sibian), domnul Horia Păun va trebui să se mulțumească cu o singură zi la Oradea (plus check-in și check-out). Asta spre bucuria nemărturisită a domnului Sere, care altfel ar fi fost bine tapat de șederea prelungită a Sefului venit din răsfățul sibian-proverbial de la Împăratul Romanilor...Celor ce au "mirosit" ceva la arbitri primelor doua jocuri le propunem să se gândească dacă nu cumva s-a produs o defecțiune: Păun stătea in tribuna la Sibiu lângă Voinescu! Eeee...?

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    @Mailman
    Ok, am înțeles, nu e nevoie de scuze. Continuarea ta am luat-o tot ca o metafora, deși de data asta n-am zâmbit. Barnette 2.0 la fel de bun ca Hardy, pe bani mai putini... cu prima parte nu sunt de acord, posibil a doua, deci nu bate. Dar, ca să încerc să fiu în nota ta, deși tu ești inegalabil la acest capitol, batem palma ca (,) cu primii 5 de la Oradea (Watson, Richard, Carter/Pasalic, Zeko și Markovic) ținem 2 sezoane primii 5 de la Sibiu (Tohatan, Hardy, Pratt/Philmore, Coop și Falker)? Normal ca nu vom putea verifica oficial, dar ce zici? Hai ca în vreo 2 ore sunt la tine, îmi place mult și Oradea și berea :)

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      arma psicho nu iartă
      M-ai bulversaaat! Asta e curată risipă din partea clubului nostru, pe bani publici... Privesc deja cu complet alți ochi performanța de anul ăsta: o finală de cupă pierdută și un campionat câștigat, pe lângă o eliminare rapidă din Europa ce mai, vorbim de un eșec pe linie! Avem un sezon ratat, la ce buget am avut, la ce oameni puteam lua dacă știam cum și dacă știam ce! S-a dus sezonul pe lângă noi fără să realizăm ce se întâmplă...În privința lui Barnette 2.0 farmecul situației este că nici nu mai trebuie să-l bage Achim în primii 6 străini, că de frica lui a început să joace bine Carter! Dacă-l mai și echipează pe B. adversarii sunt dezorientați... Dar partea cu berea de peste două ore e cea mai grea daca vii de la Cluj, imposibilă dacă vii de la Sibiu, accesibilă dacă vii din Zalău!

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Hahaha, având în vedere ca nu sunt acum chiar în Cluj, mai ca ți-aș demonstra ca în alea 2 ore ar curge berea în fata noastră în Oradea. De Zalău și Sibiu nu vorbesc ca n-am tangente.
      Lăsând gluma la o parte, felicitări pt titlu și mai ales pt echipa pe care v-ați făcut-o! Aveți grija de jucători, căci umbla zvonuri ca la anul iarăși vom fi tari și sa avem cu cine ne bate:)

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      fahren Sie vorsichtig, drive safety
      Ai fost simpatic atunci când m-ai contrazis, mi-a plăcut când ai argumentat, dar ai depășit limita permisă, până aici: Cluj-Oradea în două ore nu se poate face și nu e recomandat nici să încerci măcar! floresti-ul durează 30 min. și rămâne restul: nu vreau să-mi imaginez că ești unul dintre ăia pe care nu pot să-i sufăr datorită "stilului sportiv" de conducere...

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Re:
      Atunci eram aproape de Huedin, de asta am apreciat la 2 ore timpul pana la bere. Ok, rămâne pentru la anul la finala la Cluj sau Oradea, egal.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Guys, please get a room... 😂

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!