Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie. CSM CSU Oradea trece la limită de SCM U Craiova

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
19.01.2019

SCM U Craiova a început cu Troupe, Ionescu, Gajovic, Curry și Koreniuk, iar Cristian Achim i-a trimis ăn teren pe Nicolescu, Watson, Richard, Zekovic și Ginyard.

Noul jucător al oltenilor, Vladislav Koreniuk, a deschis scorul partidei, prin două libere marcate, după ce a fost faultat de Richard. Ginyard egalează după un coș din acțiune, fiind urmat de Richard, însă același Koreniuk readuce egalitatea pe tabelă. Partida a continuat în aceeași notă până în minutul 8 al primului sfert. Gajovic, cu 6 puncte și Casale, cu 2 puncte, duc gazdele la +7. Valeika înscrie 4 puncte consecutive, dar urmat de Porter Troupe, cu un coș din spatele semicercului, SCM U Craiova rămâne la +6 după primele 10 minute.

Mijajlovic înscrie primele puncte ale sfertului secund, înă bihorenii au dat tonul luptei la revenirea pe tabelă. Richard și Zekovic, cu câte 2 puncte fiecare și Pasalic, cu 3 puncte, aduc campioana en-titre la doar un punct în spatele craiovenilor. Același Richard își mai trece în cont 2 puncte și astfel oaspeții trec în avantaj, scor 27-26. Bogdan Popa readuce SCM Craiova la conducere, prin 3 puncte marcate consecutiv și urmat de Koreniuk și Gajovic, duc scorul la +10. În ultimele 2 minute ale meciului, bihorenii au forțat revenirea, iar scorul final al primei reprize a fost stabilit de Bobe Nicolescu, cu o aruncare de 2 puncte, 45-43 în favoarea gazdelor.

La revenirea de la vestiare, scorul a fost deschis după două minute de joc de Curry, cu 2 libere marcate, după faultul lui Watson. Debutantul craiovenilor, Vladislav Koreniuk, își mai trece în cont 2 puncte, dar este urmat de Watson, iar scorul era 49-45. După un sfert 3 dominat de craioveni, CSM Oradea a venit din spate și a trecut în fruntea tabelei, având înaintea sfertului decisiv, un avantaj de 4 puncte, scor 64-60.

Cu Koreniuk într-o formă de zile mari, gazdele încep cu dreptul sfertul 4 și egalează după primul minut de joc. Ginyard și Watson, cu 5 puncte consecutive, duc scorul la 64-69. Sfertul a continuat în aceeași notă, de la egal la egal, până la jumătatea sfertului final, scor 74-74 după 6 minute de joc. Valeika și Zekovic înscriu câte 2 puncte, dar același Koreniuk egalează încă o dată, iar scorul era 78-78. Watson înscrie 2 puncte în ultimele 1,5 secunde ale meciului și stabilește scorul final al meciului, 80-78 în favoarea orădenilor.

Arturas Valeika a fost cel mai bun jucător al orădenilor, cu 13 puncte,8 recuperări și o pasă decisivă, toate pentru un indice al eficienței de +25.

De partea cealaltă, debutantul oltenilor, Vladislav Koreniuk, a fost cel mai bun jucător al partidei, cu 22 de puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, toate pentru o cotă a eficienței de +24.

 

*foto: Sportul Doljean

17 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova adiro :

    FURACIUNEEE
    De mult n-am mai vazut asemenea hoție.Este inadmisibil ca arbitrii sa fluiere intr-o singura directie.Au fost cel putin 5 faze judecate AIUREA,TOTUL culminând cu ultima fază cand Watson si-a batut mingea în picior.In momentul când valorile sunt apropiate chiar si o decizie greșită(De arbitraj) face diferența.Ce sa mai Oradea o sa iasa si anul asta campioana, e clar

    cu 5 ani în urmă (19.01.2019)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Nu vedem dar le potrivim
      Cred ca n ai vazut vreo 5 tehnice nedate la todorov. Antisportivul nedat la pasalic cand a scapat singur cu cosul sau cele 5-7 faulturi ofensive ale lui koreniuk. In rest da au fost cateva decizii pentru Oradea...

      cu 5 ani în urmă (19.01.2019)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      ..
      Gandeste te de la ce au pornit tehnicele nedate lui Todorov. In crunch time Koreniuk a avut faultul ofensiv acordat corect iar pe urmatoarea posesie ati avut si voi dar nedat. Si ca sa iti reimprospatez memoria, in sfertul 2 arbitrii v au bagat in meci, prima data cu fault ofensiv acordat aiurea, o doua oara cand au dictat atac de 24 secunde cu toate ca mingea atinsese inelul si fiind recuperata de acelasi Koreniuk care o aruncase. Iar legat de antisportiv la faza cu Pasalici, Curry ajunsese coast-to-coast cu el si aveam si om aproape de semicerc. Ca sa concluzionez, TOATE deciziile 50/50 au fost in favoarea voastra. Haters gonna hate :)

      cu 5 ani în urmă (19.01.2019)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      PS
      Dupa pauza, neavand replica pt Koreniuk, v ati aparat cu 2-3 oameni la el care il faultau in permanenta. Ghici ce, a terminat cu 6 libere si 7 recuperari ofensive.

      cu 5 ani în urmă (19.01.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Strict legat de faza asta
      pentru ca am vazut vreo 3 minute din mec, faultul ofensiv la Koreniuk a fost acordat corect iar la urmatoarea faza Zekovic (parca el era) a fost faultat, jucatorul craiovean era clar in miscare laterala. Aici trebuia sa primeasca si Antrenorul Craiovei un tehnic la ce iesire a avut.
      In rest nu stiu, n-am vazut meciul.

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      ..
      Asta am zis si eu, chiar a fost fault la primul bump al lui Koreniuk iar arbitrii l au fluierat la a doua. Iar la faza cu Zekovic mi s a parut asemanatoare cu al doilea bump al lui Koreniuk, posibil sa ai dreptate, eu asa am vazut din sala, poate sunt subiectiv. In finr, asta e, trecem peste.

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Craiova Oradea
    Cum, necum, Oradea și-a respectat statutul de favorita și a câștigat pe un teren unde cealaltă favorita la titlu (Clujul) va avea zile grele. Acum noi trebuie neapărat sa menținem ecartul de 2 înfrângeri fata de adversara noastră și sa învingem la Pitești, un meci problematic oricum. Azi, la ultima faza, după mine a fost "picior" clar la Warson. Voi ce părere aveți?

    cu 5 ani în urmă (19.01.2019)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      A fost cu cantec piciorul
      Nu l au acordat pt ca se asteptau sa nu mai arunce din pozitia aia, pe un picior si cu panoul. Frustrant ca si specator si probabil ca si jucator nu a fost piciorul lui Watson cat maniera prin care i au bagat in joc. La +8 sau +10 pt noi in loc de cos+fault s a dat ofensiv. Si daca intram in OT sansele erau sa pierdem, la ce shooteri are Oradea este greu sa faci fata, am fost in meci datorita lui Koreniuk care nu a avut adversar pe 5.

      cu 5 ani în urmă (19.01.2019)
    • CS Municipal Mediaș Fisherman:

      Picior
      Ca sa ma lamuresc pe deplin asupra justetii deciziei de a nu de acorda vreo abatere la cosul marcat de Watson, la penultima actiune a jocului, am cautat sa inteleg ce prevad regulilie in acest sens ... si am descoperit cu motorul de cautare Google urmatorul articol regulamentar (vezi Documente pe site-ul FR Baschet) ... "Art.13 : Un jucător nu trebuie să alerge cu mingea în mână (mâini), să şuteze sau să blocheze mingea deliberat cu orice parte a piciorului sau s-o lovească cu pumnul. Totuşi, contactul întâmplător sau atingerea accidentală a mingii cu orice parte a piciorului nu este o abatere". Prin urmare, este greu de inchipuit ca Watson care dribla mingea ar fi dorit sa joace deliberat mingea cu piciorul ... Dar in fapt (din ce se vede pe clipul postat pe Youtube) aparatorul lui (Mijajlovic) este cel care a atins primul mingea cu piciorul (si este foarte greu de apreciat daca acesta a incercat sa blocheze deliberat mingea, conform regulii mai sus mentionate) astfel incat daca ulterior Watson a atins mingea cu piciorul este dintr-un motiv mai degraba accidental si nici decum deliberat ! Dupa parerea mea in aceasta situatie arbitrii au luat o decizie corecta ... Cred ca la fel de corecta era sanctionarea aparatotului pentru abatere de picior ... sigur acest lucru putea schimba datele "problemei" ... Interesant !

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Nu am vazut meciul, nu comentez arbirajul, dar sunt bucuros de victorie. Sunt curios cum vad arbitrajul suporterii neutrii al celorlate echipe care joaca in Grupa A

    cu 5 ani în urmă (19.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      Meciul a fost foarte fain și disputat, mult mai bun decât cel de ieri... 😔😢. Arbitrajul mi s-a părut prost, poate mai prost decât de obicei, cu câteva decizii pro Oradea, în unele momente cheie, dar nu pot să zic că a fost ceva premeditat, ci the usual stupidity...

      cu 5 ani în urmă (19.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ...
      Și la ultima acțiune nici eu nu aș fi dat picior. Ce mi s-a părut interesant e că Todorov a ales să se apere la ultima fază, când mai erau 15 s. Eu aș fi ales să mor pe mâna mea și ceream fault... Dar no, acum e ușor de zis...

      cu 5 ani în urmă (19.01.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @gyke
      Iti apreciez opiniile,nici eu n-as baga mana in foc ca ar fi fost ceva premeditat,dar ce au facut a fost revoltator si a inclinat decisiv balanta.In privinta piciorului la Watson,chiar nu e cazul sa o dam pe fineturi,viteza jocului,cadre optime de reluare,bla bla,infractiunea a fost evidenta si trebuia sanctionata,dand sansa meciului sa se rezolve poate intr-un mod onest in overtime!

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Ultimul cos
    Vreau sa vad reluarea. Indicati un link?

    cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      link
      https://www.digisport.ro/baschet/scmu-craiova-scm-csu-oradea-78-80-victorie-in-extremis-a-campioanei-594555

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      Link
      https://youtu.be/JRKV-RuSSBI l am pus si eu dar e cam acelasi unghi cu camera digisport, nu prea se vede. Picior a fost dar la cum s a desfasurat faza nimeni nu se astepta ca marcheaza de acolo, arbitrii asteptau OT dar nu le a iesit :)

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Multumesc
      Nu e picior. Daca si-ar fi potrivit intentionat si discret mingea cu piciorul ar fi fost abatere. Dar nu am fost sigur, la cat de neautoritar, incoerent si prost a fost arbitrajul.

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!