Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea trimite finala mică în joc decisiv

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.05.2017

CSM CSU Oradea a câștigat ultimul meci al sezonului în fața propriilor suporteri. Formația condusă de Cristian Achim a trecut de CSU Sibiu în meciul doi al finalei mici și a trimis seria în joc decisiv.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. Cele două apărări nu au fost foarte agresive în start de meci și primul fault al partidei venea după mai bine de 5 minute joc. Cele două echipe au mers umăr la umăr până la finalul primului sfert care avea să se încheie cu scorul de 20-18 în favoarea echipei gazdă. Actul secund a fost mai sărac în puncte. Cele două echipe au rămas inseparabile și la pauză se intra cu aceiași diferența ca după primul sfert, scor 34-32 pentru Oradea. Formația gazdă a ieșit mai bine de la cabine și s-a desprins la peste 10 puncte în sfertul trei. Mijajlovic și Lalovic, fiecare cu câte 2 coșuri de la mare distanță, au relansat partida și după trei sferturi scorul era egal. Sibienii au început mai bine actul decisiv și după două minute scurse avea un avnataj de 6 puncte. A urmat o perioadă mai bună de joc pentru gazde care preluau din nou avantajul. Chris Cooper marca 5 puncte la rând prin care schimba din nou liderul. Orădenii au abordat mai bine finalul de joc, au oprit atacurile adverse și aveau să se impună la final cu scorul de 70-66.

Sean Denison a fost cel mai bun jucător al partidei cu 14 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Martin Zeno a venit de pe bancă cu 13 puncte plus 6 pase decisive și 3 recuperări. Will Franklin a terminat cu 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, iar Titus Nicoară cu 10 puncte și 5 recuperări.

Igor Mijajlovic a fost cel mai bun sibian cu 16 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Marcel Davis a reușit 13 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive din postura de rezervă. Chris Cooper a totalizat și el 13 puncte plus 7 recuperări. Bogdan Popescu a încheiat cu 11 puncte și 5 recuperări, dar și cu 7 mingi pierdute.

Meciul decisiv pentru medaliile de bronz dintre BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea se va desfășura miercuri, 24 mai, în Sala Transilvania din Sibiu.

foto: Roby Boros

44 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești wtf :

    Arbitri?
    Give them f****** medal!!!!
    How much it cost to have referee like this?
    This is Mickey Mouse leage!!!!

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Ce-i boss? Mi no spiki romanish? Macar mai vedem baschet.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    ce cauta derbedeii in teren?
    Ce cauta in teren unul care loveste din spate cu pumnul in rinichiul adversarului ce l-a depasit? Ce cauta in teren unul care dupa ce a lovit, in continuare isi urmareste adversarul si-l ameninta miscand repede si marunt din buze? Ce cauta in teren unul care apoi asteapta executarea aruncarilor libere de catre un coleg si continua cu turuiala verbala la adresa aceluiasi adversar, azi Zeno? Ce cauta Lalovici in lotul lui CSU Sibiu, cand exemplul sau este unul antisportiv, agresiv si antieducativ pentru copiii veniti la Sala?

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • BC CSU Sibiu AlexandruCSU:

      Te rog
      Haide sa nu începem un război tâmpit. Se pare ca a fost un meci un o miza neașteptat de mare. Fiecare vede ce vrea. Eu am vazut un meci frumos, dar cu momente penibile de ambele părți. Sunteți, totuși, un public civilizat care vede si plusul si minusul.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      nu confundam lupta cu marlania
      A fost un meci frumos! Echipele au jucat slab, dar atata pot in momentul acesta... Ultimul lucru pe care ni-l dorim sa-l vedem acuma si oricand altadata este huliganismul, violenta fizica si verbala, intr-un cuvant: "atitudinea anti-sportiva". Nu fiti ingaduitori cu cei lipsiti de Respect! Acestia nu au ce cauta in spectacol, nici in teren si nici in tribuna.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      Suporteri
      Apropo de suporteri, am tot respectul si admiratia pentru cum isi sustin Sibienii echipa favorita, cantant indiferent de scor (mai ales acasa). Astazi la Oradea nu stiu ce fel de "suporteri" au fost. Nu poti fi lipsit de respect cand esti suporter oaspete si sa bruiezi atat. Nu poti ca oaspete, sa huidui si sa bati in draci toba aia la liberele gazdelor; Nu poti ca atunci cand NU iti sustii echipa, sa bruiezi o intreaga sala; Nu poti ca la final, dupa ce echipa CSU Sibiu a parasit suprafata de joc plecand la vestiare, iar gazdele isi salutau publicul pentru ultima data in acest sezon, sa continui sa deranjezi.
      In rest...numa' de bine; meci de cacao cum era de asteptat.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :))
      Si cam ce ar trebui sa faca sporterii in opinia dumneavoastra? Tu ca suporter trebuie sa faci tot ce tine de tine sa deranjezi jucatorul advers atunci cand ataca. Ca folosesti toba, ca strigi, ca fluieri totul e permis pana cand apar injuraturile si marlaniile.
      Si scuza-ma ca iti spun dar daca 11 suporteri veniti de la Sibiu au reusit sa va deranjeze asa de tare si nu ati fost in stare sa ii acoperiti.....mai bine va lasati de meseria asta.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      Scrie
      si @florinlin mai jos "va rog sa ne scuzati" ...asta vreau sa zic si eu. La tv a fost un cadru in care tobosaru csm aproape dormea. Sa ne scuzati ca l-au bruiat cei de la Sibiu. Mai scria la fel, in trecut unu de la Cj pe aici, ...ca-i lipsa de respect sa canti tu galerie oaspete, in momentul in care gazdele murmurau ( pt.ca nu se auzeau) imnul lor. Apreciezi galeria CSU cand nu bruiaza somnul vostru?

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      Sibiu
      Da canta frate, e perfect; Jos palaria pentru momentele cand iti incurajezi echipa. Dar cand nu faci asta, ci doar bati o toba (fara sa mai cante nimeni) singurul tau scop fiind acela de a deranja, oaspete fiind.. mie mi se pare lipsa de respect.
      Scuza-ma daca am alta parere.

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Meci intre doua echipe marcate una (Oradea) de multele partide oficiale disputate in acest sezon si cealalta (Sibiu), de banca scurta.

    Pentru orice echipa cat de cat "fresh" greselile adversarilor (au fost multe de ambele parti) ar fi trebuit sa o ajute sa transeze meciul definitiv.
    Sibiul nu a stiut/putut sa gestioneze revenirea datorata cosurilor de 3, dar cred ca a pierdut pe seama aruncarilor libere ratate, ca puncte si momente in care au avut loc.

    Oradea a avut azi in Mandache si Pasalic niste jucatori iritati (si implicit ineficienti) de parca tocmai au aflat de o incetare a contractului sau reducere substantiala a sa pentru sezonul urmator.
    In plus, nu pot sa inteleg cum niste jucatori de +2m (Tabarna) sa arunce de la libere (pe teren propriu fiind) in inel sau pe sub inel.

    In final, azi, cred ca a decis experienta superioara a Oradiei. Meciul de la Sibiu va arata cel putin o echipa motivata, echipa gazda (mai ales datorita presiunii suporterilor propri). Daca Oradea va incerca sa arate ce stie, atunci sunt sanse sa vedem un meci disputat si frumos.

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Bun azi uni de la Csm aveau în cap vacanța,Sibiu a luptat cât a putut şi pe final unele limite s-au văzut.Orcare ar fi deznodământul pentru Csm unele schimbări trebuiesc făcute.Aş începe cu Will şi Pasalic.
    Sincer am apreciat Sibiu pentru public mereu şi nu au un antre nor rău dar astăzi Popescu în nota obişnuita,proteste,înjurături la arbitrii lu Pasalic în față bag....nu continui.Bine ziceau uni din Cluj seel.Vă dați seama ce super jucători români avem în țara asta daca Popescu înca joaca la 39 de ani când el si Burlacu trebuiau să fie retraşi de ceva vreme daca se gaseau cât de cât nişte jucători decenți.
    De Lalovic nu mai vorbesc pumn în coaste la Zeno,care tot el înjurături,amenințări şi tot felu.Nu văd rostu sincer,dar ştiu că uni se vor supăra,uitațiva ce face Zeno ca baschet şi ce face Lalovic care e cam mediocru spre slăbut,totuşi.
    Îmi pare rau ca trebuie să zic astfel de chestii despre Sibiu.Sper totuşi să fie ultimu sezon a lu Popescu

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Popescu
      Vorbind strict din p.d.v. sportiv eu sper sa nu fie ultimul lui sezon si sa mai ramana un an la noi. E printre cei mai buni autohtoni din campionat si la varsta lui e o performanta asta.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • BC CSU Sibiu AA14:

      Sibiu-Oradea
      Cu faulturile lu' Mandache asupra lui Mijajlovic + interventia asupra lu' Davis, cum ramane? :)
      Am vazut multe decizii eronate ale arbitrilor in acest sezon, insa cele doua faze la care am facut referire le putem trece la premiul intai cu coronita la capitolul "gafele sezonului"...si astea in conditiile in care au venit pe final si au influentat rezultatul final! Credeam pana de curand ca doar Clujul e echipa de casa a FRB, insa se pare ca si Steaua si Oradea fac parte din aceeasi categorie. Iar obraznicul de Achim ar fi bine sa-si masoare cuvintele! Cu ce tupeu poate el sa afirme ca adevarata finala a campionatului trebuia sa fie Cluj-Oradea?

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :)
      Lasa exagerarile astea, locul 3 nu prea intereseaza pe nimeni asa ca e exclus sa umble cineva la arbitrii. Asta e valoarea lor din pacate.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Bun ok te înțăleg vrei binele echipei tale,dar cât se ne mai mințim cu Popescu şi Burlacu care în mod normal retragerea trebuia să fie de mult.Suntem praf la români nu de acuma şi din păcate străini au ridicat nivelu nu ai noştri.În afara de Moldoveanu io nush o echipa cât de cât decenta care joaca macar în EuroChalenge ar vrea un român.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Romani
      De acord, dar nu inteleg unde bati !? Sa inteleg ca nu vrei sa mai vezi romani in teren sau ?

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      AA14
      Pt Oradea locul 3 sau locul 4 e acelasi lucru. Au castigat azi doar pt public, urmatorul meci va fi doar o formalitate. Nu are sens sa vorbim de arbitraj. Au fost decizii ciudate in ambele parti. Trebuia fault la Mijajlovic dar nu vorbim de influențare a rezultatului. Primea 2 libere si daca le marca Oradea avea atacul si 2 pcte cu 20 de sec de joc...
      Dar daca e sa fim corecti, atunci cum trebuia sancționată lovitura lui Popescu dupa fluierul arbitrului - i-a amortit mana lui Tibarna! Acestia sint arbitrii români, majoritatea gresesc pt ca sunt slabi, nu don intentie. Chiar daca nu subt dintre cei care agreeaza zgomotul trompetelor, vuvuzelelor dau tobelor intr-o sala, e de apreciat atasamentul suporterilor sibieni pt echipa si e normal sa faca orice pt a-si sustibe echipa.
      Singurul minus : Lalovic. Zeno e chiar unul dibtre cei mai relaxati jucatori, care nu reactioneaza, nu se cearta, e chiar prea detasat. Sa te apuci sa-l injuri si sa-l sicanezi in timp ce arunca libere... Sibgura sa reactie a fost sa zambeasca si sa aplaude ( si pt asta a fost avertizat de arbitru).
      Haideti sa ne bucuram de finalul acestui campionat în care Sibiul s-a autodepasit in campionat iar Oradea a i.impresionat in Europa. Felicitari ambelor echipe!

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Nu,din contră îmi doresc români cât mai buni,dar spunea cineva mai sus că Popescu e unul din cei mai buni autohtoni,dar totusi 39 de ani e vârstă de antrenorat.Înțăleg bani...dar cred că e nevoie să scăpăm de trecut şi să ne asumam riscu cu sânge proaspăt.Din păcate nu prea avem antrenori care să ştie creşte tineri

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Tineri
      Nu cred ca e vorba de risc sau de faptul ca nu avem antrenori. Noi nu existam ca infrastructura la nivel de copii si juniori asa ca nu are rost sa asteptam sa vina tineri talentati pentru ca nu au de unde sa rasara. Nu poti sa faci performanta cand te antrenezi azi la o scoala, maine la cealalta si doar la orele pe care le gasesti libere. Nu poti sa faci performanta daca nu ai conditii adecvate si bani sa participi la turnee. Nu mai detaliez da ma enervez doar cand ma gandesc la lucrurile astea.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Da este adevărat sunt total de acord cu afirmația ta,însă totuşi federația ar trebui să facă ceva.Ma uit la tinerii din liga naționala şi e unu mai răsărit Kuti atât poate mai merge si Tohotan dar în rest observ Nicolescu de exemplu,nici un progres şi sunt alte n exemple.Şi baschetu nu e singuru nostru sport unde este asa.Dar generațiile s-au schimbat,odata cu sportu te puteai afirma,acuma e Iphone şi alte preocupări de stat în casă.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      Popescu
      a jucat pt CSU (cred) pt.jumatate banii pt care a "stat", Nicoara la CSM. De ce sa se retraga? Daca experienta de la Craiova se repeta sigur avea baschetii in cui. Si cred ca asta se va intampla daca va schimba echipa. Aici ma refer la tot tabloul: grup, antrenor, fani

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Nicoara a cam stat, dar stai linistit ca nu a luat asa multi bani cum iti imaginezi. Din cate se aude, daca ii ofera alta echipa aceeasi bani pleaca, nu e multumit de minutele primite. Cred ca, indiferent de rezultatul de Miercuri, Achim a pierdut iremediabil vestiarul. Exista doua variante, pleaca el, si raman poate americanii si 1-2 romani de valoare, sau ramane el si e o noua epurare de lot. Mandache face niste crize de nervi pe banca, Zeno se uita catre Achim ieri si zambea ironic tot meciul, atitudine care se repeta de cateva partide. Ramane de vazut ce va fi.

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      adrian.or
      Din cate am inteles, dupa intalnirea staff-ului cu fanii CSM-ului, s-a precizat ca Nicoara va ramane la Oradea si sezonul viitor.

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Doamne da, sa fie, mai are un an de contract aia stiu sigur, dar am auzit de la cineva apropiat lui ca nu e multumit cu numarul de minute. Sper ca anul viitor sa se remonteze din punct de vedere al preciziei ofensive, pentru ca daca va redeveni jucatorul de la Steaua nu vom avea probleme sub panou.

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu florinlin :

    final de rasu-plansu:))
    Mi s-a parut ca Achim nu mai prea avea chef de inca o deplasare la Sibiu, dar manat probabil de incrancenarea proverbiala a suporterilor oradeni o trebuit sa o faca si pe asta. Cu putin ajutor pe final de la Loti Bukaresti va mai trebui sa bata un drum pana la Sibiu ca deh...asa-i in tenis, pardon baschet.
    p.s. Legat de golaneli, daca vreti sa fiti deontologi pana la capat puneti-i si pe Pasalic si Mandache alaturi de aia stigmatizati de voi de la Sibiu. De la bosniac altceva decat proteste si provocati repetate nu am vazut astazi, iar toporul lui Mandache pe bratul lui Igor pe finalul meciului e de generic (intr-un cadru ulterior se vede cum mandache mintea cu nerusinare ca el nu l-a atins).
    p.s.2 Am dori ca miercuri la Sibiu sa vina cel putin atatia suporteri oradeni cati sibieni au fost azi la Oradea. Va rugam sa ii scuzati ca au batut din toba si au cantat la trompeta (wow asta chiar a fost o premiera), atata nesmitire mai rar....era mai bine daca o dadeau cu "hotii, hotii" c-asa face o galerie adevarata. Noi in schimb chiar ne dorim ca suporterii oradeni sa fie cat mai vocali si mai dezaprobatori la adresa echipei noastre, nu de alta dar creeaza un bun mediu concurential care nu poate fi decat stimulativ. C-asa-i la galerie.

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      @florinlin nu neg faultu lu Mandache,da de gestu lu Lalovic pumnu în coastele lu Zeno ce spui?Plus numa înjurături şi tot felu de alea nimic?Popescu din sfertu 3 mai ales când a luat tehnic în afara de înjurat şi băgat şi scos cam aia a făcut.Plus un fault cam antisportiv la Tibârnă.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      @AA14 sincer mi cam aşa să iți răspund la felul cum vorbeşti.Zici de Csm,da pentru pumn în coaste se poate să te descalifice direct sau nu ştii ce a făcut Lalovic?
      Valoric şi pentru Europa Csm-U era cea mai frumoasa finala.Plus atmosfera din cele 2 săli.Steaua a ajuns acolo prin repararea unor greseli la final cu aducerea unor jucători pe final şi un traseu mai favorabil.Aaa sau dupa tine meritați voi finala?Si Fleşeriu a declarat şi alti suporteri sibieni au spuso pe aici e un bonus ce ați făcut sezonu asta.Să te văd pe tine cum te descurcai tu cu atatea deplasări plus accidentări ale celor mai importanți oameni atâta timp.Da ştiu e simplu să zici aşa şi asa de Achim.Io zic doar atat:Saratov,Kataja,Lukoil Sofia iți zic ceva?

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • BC CSU Sibiu florinlin:

      Europa baschetbalistica
      Zici ca pentru Europa ar fi fost fain o finala cluj-oradea. Sincer, am tot respectul pentru parcursul din BCL al Csm-ului, dar sa nu facem din tantar-armasar:))...Echipele alea pe care ni le insiri tu sunt niste ilustre no-nameuri, iar BCL-ul e un fel de liga comunelor, ca FIBA mai organizeaza si o liga a satelor unde cu mandrie o sa fim si noi la anul. Asta e nivelul baschetului romanesc in Europa pentru care era buna si o finala craiova cu galati crede-ma. Vorbim de baschet in Europa de la Eurocup in sus, BCL-ul folosind doar echipelor de mana a 5-a de prin Spania sau Turcia care n-au loc la masa adevaratilor.

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Deci Saratov a reusit să piarda greu cu Cska Moscova în prelungiri.Cska dupa mine în 4,5 min poate termina un meci cu o echipa mediocra ca Saratov(afirmația ta),Kataja i bați de 2 ori o echipa cu nişte americani care uni i văd sus,nu mai zic Pinar echipa de euroliga care a luat titlu le la turci acuma vreo 2,3 ani parca.Venezia locul 2 în Italia,cu ăştia s-a batut Csm.Bugete nu mai vorbim,jucatori de prin Euroliga,Nba în România visăm.În EuroCup daca te uiti Skopje sau Ljubliana ce au de cautat pe acolo de exemplu?Oradea,CLuj i bat pe ăia.
      Nu e deloc o ligă mediocră,e o liga unde maxim putem noi ca români spera.A fost Steaua în EuroCup=0,Asesoft un sezon a făcut ceva în EuroCup dar cu un buget si o echipa care nu ştiu când mai vedem la noi

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      florinilin
      Cat de usor caracterizam echipele alea ca fiind niste noname-uri. Saratov, echipa no-name, echipa ce a ajuns in overtime cu CSKA Moscova in acest sezon. Iar daca BCL e liga comunelor, atunci FIBA Europe Cup ar trebui scoasa din competitie. Apropo, astept cu mare nerabdare sa vad parcursul vostru european sezonul viitor(indiferent de liga comunelor in care veti participa). Ca de aruncat vorbe stim cu totii...

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ALEXFOR :

    AA14
    ESTI PRAF

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Ilie Andrei :

    Lalovic si caracterul...
    http://prntscr.com/fawnqu

    Of, of, tot el e suparat. A naibii ce fioros e Lalovic.

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Cand am zis acu vreo luna ca e un grobian mi-au zis unii pe aici ca e baiat de caracter. Un jucator mediocru si caracter zero, aparent. Nu cred ca atitudinea face cinste unei echipe frumoase ca Sibiu.

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    Cainii latra, caravana trece...
    Pe zi ce trece, constat ca acest forum de discutii devine locul de intalnire a din ce in ce mai multor chibiti si deontologi de ocazie,ca de suporteri cu ochi avizati,e foarte greu sa vorbim, avand in vedere natura si continutul comentariilor. Pe scurt : atunci cand echipa favorita pierde, intotdeauna e vorba de arbitri, de comportamentul suporerilor si in definitiv, de felul in care intreg universul a complotat la infrangerea echipei favorite. Toate acestea, mai putin de fair-play sau macar de o minima obiectivitate. Aici suporterii Sibiului au o problema cu palmaresul altor echipe (de parca istoria lor ar fi plina de trofee), de faptul ca suporterii echipei adverse ar trebui sa fie niste mezzosoprane...sau eventual, nici sa nu vina la meci daca au fost si pe stadioane, de faptul ca e normal sa mergi in deplasari si sa provoci in dreapta si-n stanga, dar sa nu fi atins nici macar cu o floare. Mai nou, s-a ajuns si la invocarea prezentei copiilor, ca argument suprem, pentru a blama comportamentul celorlalti, oricare ar fi ei. Nimic sau foarte rar, despre prestatia propriei echipe. Totul, in numele iubirii "neconditionate". Imi permit sa-i rog pe cei care au pretentia ca sunt in fenomen, sa vizioneze cateva meciuri din campionatele tari ale Europei si sa inceapa sa le faca procese de intentie suporterilor catorva echipe, cum ar fi Fenerbahce,Partizan, Maccabi, Steaua Rosie, Aris,Olympiakos, Anadolu...etc. si sa le sugereze ca, dupa standardele lor, nu mai au ce cauta la baschet...Incercati va rog sa le explicati lor, ca suporterii de la baschet sunt altii decat cei de la fotbal, ca suporterii echipei invingatoare trebuie sa fie domnisoare de pension, ca in sali trebuie sa predomine selfistii si halitorii de popcorn, gata oricand sa intinda covoare rosii oaspetilor...Unii dintre voi, faceti parte dintr-un al film...indraznesc sa spun, facut dupa un scenariu de Kafka.

    cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      spectacol sa fie, dar nu cu poalele-n cap!
      Singura asemanare intre baschetul nostru si cel al echipelor pomenite mai sus este de natura geografica: suntem Balcanici! Mai departe putem observa faptul ca acele galerii sunt "multiratelal dezvoltate" pe axa fotbal-baschet, iar salile in care se joaca sunt "adevarate" avand locuri pentru spectatori si facilitati la nivel European. Comparatia dintre ei si Europeni se opreste la capacitatea Salii si la valoarea echipei (de unde au turcii banii astia, ca sa angajeze americani...?). Revenind la noi, suntem in faza de "gradinita baschetului" asa ca educatia este esentiala: crestem sportivi, crestem spectatori, construim sali, angajam si ceva americani, asa ca hai sa luam exemplul Galeriilor din Lumea Civilizata si nu din Mahalalele Fanerului a Belgradului, a Atenei s.a.m.d. Huliganismul galeriei nu e tocmai modelul potrivit , iar mai devreme vorbeam de marlania unui jucator cu nervii mai distrusi decat forma lui sportiva (Lalovici). Avem nevoie de jucatori care lupta tare, avem nevoie de Galerii care sustin tare, ne place Galeria Sibiului de 10 ieri (toti cei aprox 10 membri!) ne place toba si trompeta si vrem sa fie cat mai multi ca si ei! Atmosfera corecta la un eveniment ca si acesta este: sala de 10.000 locuri, ocupata pana la ultimul, spectatori vocali, "orchestra" si steaguri, iar organizatorii sa vanda mancare si bere la sume de 10 ori valoare biletelor (ca in Spania, Germania, Franta, Italia, s.a.m.d). La plecare in 10 minute au "disparut " toti spectatorii la Metrou, tramvai, autobus, auto, totul in deplina siguranta. Sa lasam la o parte exemplele Balcanice care sunt departe de aceste standarde si ies in evidenta cu urletele galeriei, care sunt cel mai simplu pentru ei de atins. Unde vrem sa ajungem?

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      @ossiryss
      Tocmai tu esti din alt film si nu din ala de la Belgrad sau din Grecia. Este o mica mare diferenta intre galeriile de acolo si cea de unde esti, adica din Cluj. Galeriile respective vin la sala meci de meci, repet, meci de meci, NU doar cand e finala, meci decisiv, joaca o echipa din Sfantu Gheorghe sau vine Sibiul. Sa fim seriosi, nu v-am vazut ultrasii la primul meci cu Oradea, la meciurile cu Timisoara, Galati, Craiova, Dinamo etc. Dar memoria colectiva este de scurta durata si va place ca acum e atmosfera frumoasa in sala. Spre deosebire de voi, noi "avem galerie" si la meciurile care nu sunt "derby". Te rog ca inainte sa ne recomanzi sa ne uitam la atmosfera din Belgrad, Atena sau Istanbul, sa te uiti in propria ograda si la cat de singur a fost Hiena 90% din meciuri in acest sezon.

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    -2 zile din vacanta
    Dialog (fictiv) intre Zeno (Z) si ceilalti jucatori (C) la ultimul time-out:
    Z: Ce vreti voi?
    C: Sa castigam...
    Z: Serios ?!
    C: Daca s-ar putea..
    Z: De ce ?!
    C: Pai uite au venit si suporterii..ar fi frumos la ultimul meci acasa..
    Z: Pffff (oftat) no bine.

    cu 6 ani în urmă (23.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    Finala Mica
    F bun comentariu lui corleone.finala mica asta ar trebui scoasa.anul trecut am urmărit live meciurile pentru locurile 3-4 steaua cluj și am constatat ca lipseau total dăruirea, ambiția... toți jucătorii se gândesc la vacanta concedii viitoare transferuri, sa nu se accidenteze.
    În curând o sa fie meciurile acestea ca și all star game

    cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      corect
      A fost un meci intre o echipa care nu mai poate si una care nu vrea. E din ce in ce mai greu sa urmaresti astfel de meciuri, dar voi merge totusi maine la sala. De acord cu anularea finalei mici, daca mi-ar cere cineva parerea.

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      Greu,
      sa urmaresti astfel de meciuri? Sunt echipe de top4!!! Ma bucur totusi ca mergi maine :). De ce s-ar renunta la finala mica?
      Tribune pline si la Oradea si la Sibiu....dar hai sa renuntam.

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da, e vina mea...
      Dupa Final 4 Euroligii din weekend, meciul de luni mi-a trezit sentimentele de mai sus. Si ca tot veni vorba, desi am urmarit indeaproape tot sezonul, marturisesc ca habar nu am cine a castigat finala mica a Euroligii, iar parerea mea e neschimbata, nu are nici cea mai mica importanta cine a castigat-o...😁

      cu 6 ani în urmă (23.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Mizã pentru loc 3
    Finala Micã ar putea avea o "micã mizã". Dar mai nou si la baschet aproape toate echipele vor sã fie nr.1 in campionat si altceva nu conteazã. Ca un program de informaticã 1 si 0. :-)

    cu 6 ani în urmă (23.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    a fost un meci fara miza pt oradea, arbitrii nu au influentat rezultatrul, iat csu sibiu merita acest loc 3 dupa un sezon frumos in care au jucat cu doar 6 oameni de baza, restul rezerve, rotatie scurta, merita acest loc. trebuie sa fim obiectivi chiar daca sintem suporterii unei echipe sau alta, chiar daca oradea a avut un sezon de cupe europene si asta ne-a impiedicat sa terminam pe locul 2 cel mai probabil, dar dupa datele actualei editii de campionat meritele nu trebuie omise...speram un nou sezon mai bun pt oradea...

    cu 6 ani în urmă (24.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    nu mai conteaza meciul de la oradea si poate ambitiile care au fost pe teren, sau ce a fluierat arbitrii, a fost un meci in care pt oradea era totuna, iar sibiul viseaza la acest loc de citiva ani, iar in acest an chiar merita, vom vedea daca vor vrea sa mearga in eurocupe anul viitor si chiar ce vor face in sezonul viitor in paralel si in campionat, vezi oradea anul acesta, e nevoie de o banca fff lunga si schimbarea regulamentului cu 5 straini pe foaie, vom vedea...
    succes sibiu, anul viitor as vrea sa merg in deplasare la sibiu sa sustin oradea impreuna cu fenomenalul public de pe cibin...!!!

    cu 6 ani în urmă (24.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!