Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea va întâlni Prievidza, iar U BT Cluj pe Petrolina AEK în primul tur al Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.07.2016

CSM CSU Oradea și U BT Cluj-Napoca și-au aflat adversarii în drumul către grupele Basketball Champions League, noua competiție europeană intercluburi guvernată de FIBA.

Campioana României, CSM CSU Oradea va juca în compania lui Prievidza, în primul tur de calificare în grupele Basktball Champions League. Pimul meci al acestei duble se va desfășura la Oradea.

U BT Cluj-Napoca va da peste Petrolina AEK în prima rundă de calificare. Formația clujeană va disputa primul joc în Cipru în cadrul acestui duel care se va desfășura în dublă manșă.

Dacă vor accede în turul doi preliminar, CSM CSU Oradea va da peste campioana Bulgariei, Lukoil Academic Sofia, în timp ce U BT Cluj-Napoca va trebuie să treacă de echipa din Turcia, Usak Sportif. Ambele echipe românești vor juca primul meci în deplasare dacă se vor califica în cel de-al doilea tur preliminar la Basketball Champions League.

Tot astăzi a avut loc și tragerea la sorți pentru faza grupelor a competiție. În cazul în care se vor califica, echipele românești vor face parte din Grupa B, respectiv C.

CSM CSU Oradea va fi repartizată în Grupa B în cazul în care va trece de cele două tururi preliminare și va întâlni pe Pinar Karsiyaka, UR Venezia, Avtodor Saratov, Maccabi RM, Khimik Yuzhne, Le Mans Sarthe și câștigătoarea duelului dintre Proximus Spirou Charleroi vs Kataja/Sodertalje.

În Grupa C, U BT Cluj Napoca are posibilitate în cazul calificării în grupe să joace contra lui ASVEL Lyon, PAOK, Oldenburg, Neptunas Klaipeda, Rosa Radom, BK Ventspils și câștigătoare dintre duelul Szolnok Olaj vs Benfica/Varese.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Greu pentru ambele, probabil ca Oradea are cu un 10% sanse in plus fata de Cluj, dar e discutabil. Bafta ambelor echipe.

    cu 7 ani în urmă (21.07.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Oradea un adversar accesibil,nu cred ca slovacii sunt peste noi.Clujul un pic mai greu cu Apoel,tin minte sezonul precedent nici Energiei nu i-a fost usor cu ei,cu siguranta au si cipriotii ceva bani dar Cluj merge mai departe,returul acasa o sala full un avantaj mare.Problema mai departe e serioasa turcii n-or fi ei in primii 5 la ei in tara dar sunt o echipa cu buget si cu jucatori peste ale noastre.Bafta Cluj.
    Oradea cu Lukoil nu va fi de loc usor,ar fi returul acasa un mare avantaj dar nu cred ca bulgarii sunt peste sau ca ar avea nu stiu ce buget,mai mereu prin EuroChallenge i-a batut Rovinarii,cu siguranta bate si Csm.Bafta Csm,bafta U.

    cu 7 ani în urmă (21.07.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!