Stiri

CSM CSU Oradea va întâlni campioana Finlandei în primul tur preliminar din Champions League

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.07.2018

CSM CSU Oradea a fost în urna A la tragerea la sorți pentru calificările Basketball Champions League și va juca returul acasă în primele două tururi. Adversarul va fi Karhu Kauhajoki. Dacă trece de prima fază, formația bihoreană va întâlni învingătoarea dintre BC Siauliai și Levski Lukoil. În turul 3 așteaptă JFS Nanterre 92. S-a tras la sorți și componența grupelor, iar CSM CSU Oradea ar urma să joace în grupa B.

Tragerea la sorți pentru Basketball Champions League a avut loc astăzi la prânz, în Elveția, la Mies. În primul tur preliminar se vor întâlni campioanele României și a Finlandei. Karhu a câștigat campionatul după ce a învins cu 4-2 pe Salon Vipas, formația care a câștigat sezonul regulat în Finlanda. Elevii lui Cristian Achim vor avea de parcurs peste 2000 de kilometri până la Kauhajoki în startul acestor calificări. Primul meci va avea loc în 20 septembrie, iar returul va fi la Oradea în 22 septembrie.

Câștigătoarea acestei manșe va întâlni în turul doi preliminar pe învingătoarea dintre BC Siauliai și Lekvsi Lukoil. Siauliai a fost pe locul 5 în sezonul regulat din Lituania și a pierdut în primul tur din play-off. Posibilul adversar al orădenilor a câștigat de trei ori la rând Liga Baltică, în 2014, 2015 și 2016. În sezonul trecut a jucat în semifinalele competiției și a cedat și finala mică.

Levski Lukoil Sofia este campioana Bulgariei, după ce a trecut cu 3-1 în finală de Balkan Botevgrad. Formația care a câștigat titlul în țara vecină este rezultatul asocierii dintre Levski și Lukoil Academic. Levski a pus brandul, iar Lukoil, finanțarea. Lukoil Academic câștigase trei titluri consecutive în Bulgaria (2015-2017) și a participat în ultimele trei ediții ale FIBA EuropeCup. Partidele din turul doi sunt în 25 și 28 septembrie.

Dacă trece de cele două tururi preliminare, CSM CSU Oradea va da de JSF Nanterre 92. Nanterre a fost pe locul 7 la finalul sezonului regulat din Franța și a cedat cu 0-2 în fața celor de la Strasbourg. Francezii au ajuns în play-off în precedenta ediție a BCL. Clubul are în palmares EuroChallenge în 2015 și FIBA EuropeCup în 2017. Ultimul tur preliminar va avea loc în 1 și 4 octombrie.

În cazul în care merge mai departe, CSM CSU Oradea va face parte din grupa B din care se cunosc deja 6 echipe. Umana Reyer Venezia (Italia), Iberostar Tenerife (Spania), Hapoel Holon (Israel), PAOK Salonic (Grecia), Opava (Cehia) și Bonn (Germania) sunt formațiile deja calificate în grupa B. Aceasta va fi completată cu încă o echipă venită din calificări, de pe culoarul cu Sigal Pristina (Kosovo) / Donar Groningen (Olanda) / Fribourg Olympic (Elveția) / Avtodor Saratov (Rus) / Sakarya Buyuksehir (Turcia). Sezonul regulat începe în 9 octombrie.

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Hopuri grele până la grupe, probabil cea mai bună sansă am avea-o dacă am merge pe continuitate, altfel nu vom face multi purici prin BCL. Eventual întărite unele pozitii cu ceva mai bun.

    cu 5 ani în urmă (11.07.2018)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Grupe...
      Desi greu eu ma astept sa o vedem pe Oradea in grupe. Cu siguranta ar trbui cel putin un jucator "decisiv". Genul de jucator Burnette. Mai apoi sigur ca si inca o mana buna de afara ar ajuta enorm in realizarea obiectivelor.

      cu 5 ani în urmă (11.07.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    CSM.
    Shooter, shooter, shooter gen Rasici lipsește.

    cu 5 ani în urmă (11.07.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Shooterii sunt cel mai usor de anihilat , iar atunci ai om ,,mort". As opta oricând pe un jucător clutch player, combinativ, capabil să tragă echipa după el, cu mână bună.Evident aici e cam greu.

      cu 5 ani în urmă (11.07.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    A semnat si Vaidas.

    cu 5 ani în urmă (13.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!