Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați va lua locul lui CSM Phoenix CSU în LNBM - grupa valorică B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.07.2019

CSM Galați va lua locul lui CSM Phoenix CSU în LNBM - grupa valorică B

Galațiul va avea în continuare echipă în Liga Națională de Baschet Masculin, în grupa valorică B. CSM Galați va continua în LNBM, cum se anunță pe pagina de facebook a clubului. În precedentul sezon a fost o asociere cu Phoenix, entitatea care avea din urmă datorii istorice către FRB. Gălățenii au încheiat pe 10 în ultima ediție de campionat, astfel că vor participa în a doua grupă valorică în următoarea ediție

„Tradiția baschetului de prima ligă e dusă mai departe de CSM Galați. Clubul nostru va participa în ediția 2019-2020 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, din Grupa B, ca urmare a locului 10 ocupat în sezonul precedent de către echipa noastră. Ca noutate, față de campionatul trecut, când CSM a colaborat cu Phoenix, de această dată echipa se va numi CSM Galați. Vă invităm să fiți alături de noi și de minunatul fenomen baschetbalistic. Povestea baschetului continuă la Galați!”, este postarea de pe facebook a clubului.

În ultimul sezon CSM Phoenix CSU Galați a fost denumirea cu care a participat formația gălățeană în Liga Națională de Baschet Masculin, după cum apare pe site-ul federației. Astfel, pentru noul sezon rămâne doar clubul înființat în 2018, fără Phoenix, care promova în 2015 în Liga Națională la masculin. Phoenix a fost printre puținele cluburi din țară care a avut în aceași timp o echipă în primul eșalon atât la masculin, cât și la feminin, dar din cauza problemelor financiare din sezonul 2017-2018 s-a luat decizia desființării secției de senioare, ceea ce a atras amenzi importante din partea federației.

Reamintim că la Consiliul Director din luna mai s-a discutat situația celor de la Phoenix CSM Galați. Atunci s-a votat în unanimitate că dacă nu achită datoriile istorice față de FRB, Phoenix CSM Galați nu poate participa în nici o competiție națională de seniori în sezonul 2019-2020, iar luna trecută s-a acordat un nou termen până în 1 iulie pentru reglementarea situației datoriilor mari către FRB.

Deși au fost zvonuri că formația gălățeană va ajunge în Liga 1 (reînființată în acest an), CSM Galați continuă în Liga Națională și va juca și în Cupa României, în care va lupta cu CSM Sighetu Marmației pentru un loc în turul secund. Partida din prima manșă va fi în 5 octombrie, iar returul în 9, la Galați. Cele două echipe se vor întâlni și în prima etapă din grupa valorică B a LNBM, în 12 octombrie, la Sighet.

*foto: CSM Galați facebook

9 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Galați
    Poate sa explice care este capabil evident, cum este posibil ca marele NINI sa fie atat in cadrul clubului din Galați cat si antrenor la Pitești?

    cu 4 ani în urmă (30.07.2019)
    • SCM "U" Craiova fanCraiova:

      .
      Sincer nu vad cu ce te incurca pe tine Nini. Omul a reusit ceva ce n-a reusit nimeni in baschetul romanesc. Sa duca un club privat in prima liga, ba mai mult sa joace playoff si sa puna probleme. A inceput sa dea si o sa dea in continuare tineri jucatori valorosi, deci a adus un plus de valoare acestui campionat. Cum necum a adus bani de acasa si, desi fara sustinere, nu a ramas cu datorii catre jucatori asa cum se intampla prin vestul tarii. Asa ca, daca am mai avea vreo 3 de "marele Nini", cum ironic o spui tu, poate n-am fi rasul Europei in materie de baschet.

      cu 4 ani în urmă (30.07.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Subscriu
      In totalitate
      Pacat de toata munca, s-a risipit dupa plecarea lui Nini. Sper sa continue Phoenix ul macar cu munca la copii si juniori.

      cu 4 ani în urmă (30.07.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Galati
    100% are datorii si catre jucatori. Surse sigure

    cu 4 ani în urmă (30.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      Și eu așa știu....

      cu 4 ani în urmă (30.07.2019)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Mini NINI
    Catalin Petrisor : Bineinteles! Ca doar asa-i la noi... Dar datoriile catre jucatori nu le preiau? Sau pentru federatie nu conteaza decat datoriile catre federatie? Am inteles ca dl Nini declara ca nu sunt datorii fata de jucatori... mare tupeu... verific contul zilnic si nimic. Si nu sunt singurul! :) si nu ma refer doar la datoriile salariale!

    Dragos Andrei: Domnul Nini Florin sau Nini Florin pe langa ca nu binevoieste a raspunde la telefon, semneaza in locul jucatorilor, face promisiuni de care stie foarte bine ca nu se poate tine, nu plateste decat salariile nete pentru ca taxele sunt pentru fraieri mai iese si in fata cu declaratii ca dansul nu are nicio datorie!!...Dar asa cum exista exemple de cluburi care iau nastere in vara, dau cateva tepe si anul urmator dispar si reapar cu o alta denumire dar aceleasi conduceri si federatia nu face nimic, de ce sa lucreze cineva in mod corect?!

    P.S : Petrisor si Dragos Andrei sunt 2 baschetbalisti care au colaborat cu marele si cinstitul Mini NINI!

    cu 4 ani în urmă (30.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Atâta timp cât nu sunt amenințați de FIBA sau DNA, frb nu are nici o remușcare în a-și bate joc de sportivi.

      cu 4 ani în urmă (30.07.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      or fi platit si ei
      pe cine a jucat baschet...numazic

      cu 4 ani în urmă (30.07.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    ...si vor. ..
    Putea promova in primul an.????!!

    cu 4 ani în urmă (30.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!