Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Mediaș este aproape de a-și definitva lotul pentru sezonul 2018/2019

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.09.2018

Titus Nicoară în uniforma lui Gaz Metan Mediaș

CSM Mediaș va lua startul în ediția 2018/2019 a Ligii Naționale de Baschet Masculin în a doua grupă valorică. După un sezon petrecut în Liga I, echipa de pe Târnava a făcut pasul pe prima scenă a baschetului românesc și acum și-a anunțat o bună parte a  lotului de jucători pentru noul sezon competițional în cadrul unei conferințe de presă. 

Din lotul lui CSM Mediaș pentru sezonul 2018/2019 fac parte: Dragoș Andrei, Titus Nicoară, Cornel Cioacătă, Daniel Banciu, Radu Vrâncean, Sergiu Idu, Paul Adam, Nicolas Barbu, Milan Vulic, Andrija Simovic, Stefan Sajin. La Mediaș se află doi jucatori americani, in perioada de try-out. Daca cei doi conving, ar putea completa lotul echipei de pe Tarnava Mare. 

Titus Nicoară este cu siguranță cel mai important transfer realizat de CSM Mediaș. Internaționalul român a mai jucat pe malurile Târnavei Mari, pentru Gaz Metan Mediaș. Titus sosește de BCM U Pitești, acolo unde a jucat în sezonul 2017/2018 și unde a înregistrat medii statistice de 9.1 puncte, 7.1 recuperări și 1.6 pase decisive în 26 de minute petrecute pe parchet în cele 29 de meciuri jucate. Extrema de forța a depășit borna celor 300 de partide jucate pe prima scenă a baschetului, partide în care a strâns medii de 11.9 puncte, 7.2 recuperări și 1.2 pase decisive. Ajuns la 30 de ani, Nicoară a mai jucat la CSM Oradea și Steaua București, pe lângă o experiență în Austria la Arkadia Lions.

La capitolul jucători autohtoni, La Mediaș au mai sosit Dragoș Andrei, de la Phoenix Galați, Cornel Cioacătă, de la Dinamo București și Daniel Banciu de la BC CSU Sibiu. Din lotul din sezonul trecut din Liga I continuă Radu Vrâncean, Sergiu Idu, Paul Adam și Nicolas Barbu.

Milan Vulic este unul dintre cei trei jucători sârbi ajunși în această vară la Mediaș. În vârstă de 27 de ani, el măsoară 1.96 metri și este un jucător de poziția 2. Ultima echipă pentru care a evoluat a fost Zlatibor Cajetina din Serbia. În sezonul 2017/2018, Vulic a bifat 37 de prezența în prima ligă din Serbia și a avut medii statistice de 10.4 puncte, 2.3 recuperări și 1.8 pase decisive. Pentru Vulic este prima experiență în afara Serbiei, el mai evoluând pentru KK Napredak, KK Sloga și KK Spartak Subotica.

Stefan Stajin vine tot din Serbia de la KK Spartak Subotica. În vârstă de 25 de ani, sportivul născut la Pancevo măsoară 2.06 metri și poate evolua pe pozițiile 4-5. În stagiunea precedentă a avut medii de 10.8 puncte, 6.0 recuperări, 1.7 intercepții și 1.4 pase decisive pentru KK Spartak Subotica în prima ligă din Serbia. În cariera lui a mai jucat în Muntenegru pentru KK Teodo Tivat, echipă cu care a evoluat  în Liga Balcanică, și la KK Vojovodina Novi Sad.

Andrija Simovic este cel de-al treilea sârb transferat de CSM Mediaș în acest intersezon. El vine din Spania acolo unde a jucat în ultimele două sezoane în ligile inferioare pentru Magia Huesca și Azpeitia ISB. În vârstă de 23 de ani, jucătorul născut la Belgrad măsoară 2.03 metri și este un jucător de poziția 4. Simovic a mai jucat în țara natală la Vizura Smederevo, BC Mega Leks și KK Vrsac.

Echipa din Mediaș va fi pregătită în continuare de Mihai Popa - antrenor principal și Dan Popa - antrenor secund. Cei doi au fost antrenorii echipei de baschet și în Liga I dar au pregătit-o și pe Gaz Metan Mediaș în ultimul sezon petrecut pe prima scenă a baschetului românesc de echipa care a cucerit două cupe ale României.

Vă reamintim faptul că CSM Mediaș face parte din grupa a doua valorică a LNBM - ediția 2018/2019, acolo unde se va duela cu CSO Voluntari, Athletic Constanța și Cuza Sport Brăila.

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    In sfarsit are si Titus echipa. Ma bucur pt el chiar daca nu joaca la nivel de top. Cel putin va juca mai mult si poate va reveni la o forma mai buna. Mult succes!

    In alta ordine de idei : Uros Lucic a semnat cu Oradea. Se pare ca e un contract open ca sa ii ajute in aceasta perioada. Tinand cont de starea medicala a lui Denison, eu zic ca e buna aducerea lui Lucic care cunoaste modul de lucru al lui Achim, cunoaste si o parte din colegi asa ca se va integra mai usor.

    cu 5 ani în urmă (18.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Nicoară a ales să joace mai mult, chiar dacă asta înseamnă o echipă din altă grupă valorică. Oricum propunerile salariale primite au fost pe la 50% din sumele ultimului an cel mai probabil, cum de altfel au primit mulți alți jucători veterani. Pentru el e foarte bine că va juca minute mai multe decât la orice echipă de top 8.

      cu 5 ani în urmă (18.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Lucic
      Cu siguranță vă va ajuta. Ce nu înțeleg eu e de ce doar un timp limitat, când pentru mine era clar de mult că sub panou veți avea probleme, iar acum cu Dennison accidentat cu atât mai mult.

      cu 5 ani în urmă (18.09.2018)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Titus
      A avut un sezon consistent la Pitesti sezonul trecut. A avut medie de 25 de minute, fiind si cel mai bun la recuperare din echipă, iar pe final a avut ghinionul de a se accidenta. Mult succes la Mediaș.

      cu 5 ani în urmă (18.09.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    S-a convins si Achim că nu face mare brânză cu Gavrilă si Lazár. Igokea ne-au făcut zob sub panou.

    cu 5 ani în urmă (18.09.2018)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Rezultatul nu a contat
      A incercat toate schemele posibile ca sa vada cine ce poate si cat poate astfel incat la primul meci sa stie clar pe ce se bazeaza, ma refer la punctele forte ale echipei, trust the process

      cu 5 ani în urmă (18.09.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!