Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și SCM U Craiova dau piept în sferturile de finală ale play-off-ului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.04.2014

Liga Națională

Play-off

Sferturi de finală - Meciurile 1 și 2

Vineri, 25 aprilie - Ora 19:15

Sâmbătă, 26 aprilie - Ora 19:00

Arena „Antonio Alexe” - Oradea 

0-0 Fișa meciului 1Fișa meciului 2 0-0

Arena „Antonio Alexe” din Oradea va fi în acest sfârșit de săptămână gazda primelor două întâlniri dintre CSM Oradea și SCM U Craiova, partide din cadrul primei faze a play-off-ului din LNBM. Cele două întâlniri se vor disputa vineri de la ora 19:15, respectiv sâmbătă, începând cu ora 19:00, ambele fiind transmise în direct de posturile Digi24 Oradea și Digi24 Craiova. 

Acest duel aduce față în față echipele care au sezonul regulat pe pozițiile 2, respectiv 7. Bihorenii lui Cristi Achim au izbutit să termine pe locul secund al podiumului, având la finele celor 26 de etape un total de 45 de puncte cu 19 victorii și 7 înfrângeri. De cealaltă parte, oltenii au terminat pe 7 cu 42 de puncte acumulate și un bilanț de 16 meciuri câștigate și 10 pierdute. 

Până în prezent, între Oradea și Craiova s-au dat 16 întâlniri directe, dintre care 11 au fost adjudecate de roș-albaștri, în timp ce 5 au fost câștigate de gruparea din Bănie. Ultimele 2 jocuri s-au consemnat în actuala ediție de campionat, cele două formații împărțindu-și victoriile. Oltenii s-au impus în turul campionatului cu 69-64, la capătul unui sfert 4 aproape perfect reușit de aceștia, terminat cu un parțial de 21-8. Încleștarea de la Oradea a fost una incendiară, una care avea să fie ultima partidă din LNBM pentru Nemanja Maric, fostul căpitan al orădenilor, respectiv jucător care atunci îmbrăca echipamentul celor de la Craiova. Elevii lui Cristi Achim s-au impus cu 76-75 după ce Maric a ratat 2 libere pe finalul jocului. 

De la ultimul meci direct dintre cele două combatante s-au întâmplat multe, cel puțin în angrenajul celor de la Craiova. Dacă pe atunci echipa era pregătită de Milan Nisic, acum pe banca doljenilor se va regăsi Marcel Țenter, tehnician care a ajuns în Bănie în urmă cu câteva săptămâni. Astfel, va fi interesant de urmărit duelul de la distanță dintre Țenter și Achim. Totodată, la nivelul celor de la SCM U, aceștia au mai transferat un jucător, Josip Naletilic, iar James Tyler a părăsit echipa, timp în care Ionuț Drăgușin a revenit la antrenamente după accidentarea de la genunchi. Și în angrenajul formației din Oradea se poate observa o schimbare față de partida din februarie, Radovan Markovic revenind la rândul său pe parchet după o accidentare.

Va fi foarte interesant de urmărit cum vor decurge aceste prime două confruntări dintre Oradea și Craiova. Pe de o parte, trupa de pe malul Crișului ar putea câștiga ambele meciuri, să se deplaseze la Craiova cu 2-0 la general, făcând astfel un pas destul de important spre semifinale. Pe de altă parte, având în vedere schimbările înregistrate în Bănie, aceștia ar putea obține cel puțin o victorie în Arena „Antonio Alexe”, fapt care ar arunca seria în aer. În semifinalele campionatului se va califica echipa care obține prima 3 victorii. 

Meciul cu numărul 1 dintre cele două echipe va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Marius Ciulin, Istvan Bertalan și Adrian Habor, iar comisar din partea FRB va fi Marius Marinescu. De cealaltă parte, meciul cu numărul 2 va fi arbitrat de trio-ul Mircea Șerban, Laszlo Bukuresti și Alexandru Anica, în timp ce comisar delegat de Federația Română de Baschet va fi Radu Bucerzan. 

*Foto: Facebook CSM Oradea

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!