Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea a cucerit bronzul după ce a învins Sibiul în decisivul finalei mici

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
24.05.2017

CSM CSU Oradea și-a adjudecat bronzul național după ce a învins în meciul decisiv al finalei mici pe BC CSU Sibiu. Meciul s-a decis în ultima secundă de joc, când Will Franklin a fost atent la recuperare și a marcat coșul victoriei:72-71.

Sibienii au avut un start foarte bun, asigurându-și un avantaj de 12 puncte după doar 4 minute de joc. Tabela arăta scorul de 16-4 după un parțial de 10-0 al gazdelor, care s-au păstrat în avantaj până la finalul primei secvențe de joc.

Sfertul 2 a început de la scorul de 24-14 pentru CSU Sibiu, iar lucrurile păreau să meargă perfect pentru echipa lui Dan Fleșeriu. La jumătatea secvenței Hardy înscria pentru scorul de 36-18, stabilind cea mai mare diferență de scor. Deși au avut un avans de 18 puncte, a urmat replica Oradei, care a recuperat rapid 8 puncte grație în special lui Pasalic. Mijajlovic a replicat și el cu o reușită de la mare distanță, dar orădenii au continuat să se apropie iar sibienii au mai avut la pauza mare un avans de doar 4 puncte: 39-35.

Orădenii au adus egalarea imediat după pauza mare, prin Barnette, iar un minut mai târziu preluau conducerea după o altă reușită de la mare distanță a lui Pasalic: 42-41. S-a mers cap la cap până spre finalul sfertului, însă galben-albaștrii au reușit să intre cu avantaj în sfertul decisiv: 56-53.

Gazdele au dat semne că pot câștiga partida după ce s-au distanțat din nou la 9 puncte, 67-58, însă orădenii au fost mai concentrați în ultimele minute și au eliminat deficitul de 9 puncte, reușind să se impună în ultima secundă de joc. Sibiul conducea cu scorul de 71-70, iar în ultima secundă Franklin recupera mingea, reușind să aducă victoria echipei sale.

La finalul partidei, CSM CSU Oradea a fost premiată cu medaliile și cupa de bronz de către președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun.

Cel mai bun marcator al lui CSM CSU Oradea a fost Muhamed Pasalic: 27 de puncte. De partea cealaltă, de la CSU Sibiu s-a remarcat Igor Mijajlovic, cu 16 puncte.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Felicitari Oradea, pentru o victorie si un podium meritate.

    cu 6 ani în urmă (24.05.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :


    In primul rand felicitari pentru parcursul din BCL unde ati avut prestatii remarcabile in fata unor adversari mult mai bine cotati.
    Victoria din aceasta seara fost pe deplin meritata de oradeni. Cosul lui Franklin a fost perfect valabil si nu stiu ce fault au vazut altii.

    Rusine celor care au huiduit si injurat la final de meci. Sfat: mergeti inapoi la meciurile Vointei Sibiu de unde ati venit si lasati-ne in pace. Nu avem nevoie de voi sa murdariti si mai tare imaginea galeriei CSU si sa creati antipatii si conflicte cu alte minoritati si galerii.

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Manager :

    Câteva zvonuri de la mica finală
    Kevin Hardy și Dan Flaseriu anul viitor la Oradea

    https://ibb.co/dcOBiF

    Ultima apărare de Kevin Hardy și "recuperar"

    https://youtu.be/6VWNbxwXn_o

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Oradea
    N-as fi crezut ca mai poate ieși un astfel de meci în finala mica. Felicitari învingătoarei, însă nu știu cât de mult a folosit acest loc 3 unei echipe cu buget și pretenții mari, construita pentru rezultate mult mai importante. Felicitari și Sibiului, care a luptat de la egal la egal cu grupări dintr-o alta categorie, superioara lor și au dovedit ca se poate și fără bani mulți, dar cu inima. Pt ei însă, dacă se vrea performanta cu adevarat, trebuie sa se investească, sa se asigure și un suport financiar adecvat unei astfel de emulațiI, cum este în Sibiu în jurul baschetului.

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Bronz...
    Salutare... eu personal imi doream foarte mult aceasta victorie si o medalie fie ea doar bronz. Dupa un sezon asa lung, dupa toata munca depusa, dupa toate problemele de lot, dupa toate nemultumirile unor suporteri e un final de sezon satisfacator.

    Despre meciul de ieri sunt multe aspecte care pot fi amintite. Marturisesc ca la mijlocului sfertului doi imi venea sa inchid televizorul insa Muha a sunat adunarea cu cateva executii care ar trebui sa fie standard pentru el. Sibienii au obosit si s-au descumpanit, chiar si asa au stors ultimele picaturi de energie sa joace finalul de meci la intensitate maxima si sa isi adjudece victoria, iar pentru asta jos palaria.

    Barnette si Zeno au fost deja in vacanta in aceasta serie si nu au depus nici macar jumate din efortul de care sunt capabili. Noroc cu Will, Muha si Denison care si-au dorit mult aceasta victorie. Si, apropos de noroc, la ultima faza cand Mijajlovic a ratat ultima aruncare, cand mai erau 11 secunde pe ceas si mingea era la Zeno strigam cu voce tare "Nu Zeno ca va rata"... si a ratat. Faptul ca Will era in caciula, ca mingea a ricosat chiar la el, ca a ramas cu aruncare deschisa, ca a mai fost suficient timp sa arunce... prea multe variabile care s-au alineat: a fost pur si simplu noroc. Putea sa fie victorie convingatoare daca nu ratam libere cu nemiluita in ultimul minut. Dar a fost noroc.

    Cam toate articolele care s-au scris de ieri pana azi mentioneaza ca CSM a inceput sezonul cu o infrangere la buzzer beater si l-a termiant cu o victorie la buzzer beater. Pentru mine e un pic diferit. Am inceput sezonul tot cu o victorie pe buzzer beater a lui Muha cu Partizan Beograd. Pentru mine acesta a fost inceputul de sezon, chiar daca a fost un meci amical.

    Ma bucura mult ca suporterii sibiului condamna manifestarile de la finalul meciului ale unor indivizi. La cald, la infrangere pe ultima faza, vazand antrenorul dand cu scaunul de parchet e oarecum normal sa iti mai pierzi cumpatul, insa eu as vrea sa raman cu imaginea oamenilor care cu toate aceste emotii au taria de a aplauda propria echipa si adversarii chiar si cu lacrimi in ochi. Si noi am trecut prin asa ceva, am pierdut trofee in propria sala (doua in ultimul an) si stim exact ce simtiti. Sibiul a jucat un baschet mult peste asteptari si meritau o medalie. Felicitari pentru tot sezonul!

    Referitor la sezonul urmator poate cel mai mult imi doresc un nou sponsor (sau sponsori) care sa asigure un buget competitiv. Cred ca Achim va ramane si de asemenea cred ca va incerca sa construiasca echipa de anul viitor pe jucatorii romani actuali. Ceea ce nu ar fi o idee rea avand in vedere noul regulament, mai ales daca se intoarce si Basti. La straini, totul va depinde de buget.

    Sazon lung, cu meciuri exceptionale, cu echipe la Oradea despre care citisem doar in presa sau urmaream pe internet si la care nici nu visam ca vor veni sa joace un meci oficial cu CSM, urlete de bucurie, finaluri de meci in lacrimi, realizari de exceptie, ratari incredibile... acest sezon a avut de toate.

    Vacanta placuta tuturor! Hai CSM!

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    .
    Un final trist pentru un sezon mult peste asteptarile oricui. Am pierdut pe mana noastra medalia de bronz. Echipa si suporterii meritau sa sarbatoreasca dupa ultimul meci. Bineinteles, este de condamnat reactia unei parti a galeriei, insa v-as ruga putina emaptie. Baietii aceea au gresit ieri la finalul meciului, insa asa se intampla cand pui foarte mult suflet, sacrifici zile de concediu si bani pentru deplasari, coregrafii etc. Apropo, cati dintre voi ati fost in deplasare la Galati sau Baia Mare? Cel putin in ultimele doua sezoane noi am avut galeriei in deplasare peste tot in tara. Dorinta de a incheia frumos un sezon peste asteptari a fost foarte mare, cosul victoriei a fost marcat in ultima fractiune de secunda, numai cine nu a pierdut in modul acesta un meci (mai ales un meci decisiv) nu poate intelege ce sentimente te incearca in acele moment. Sa speram ca va veni si vremea cand o sa castigam si noi un meci decisiv in ultima secunda.

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!