Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă primul meci al etapei a 6-a

Adrian Micinic

Adrian Micinic
31.10.2013

65-80

3-3
Fişa meciului 5-1

CSM Oradea a învine la Pitești, pe BCM U, scor 80-65, în primul meci al etapei a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14. Bihorenii au recuperat în repriza a doua un handicap de zece puncte și s-au impus la o diferență de 15 lungimi. Scor pe sferturi: 19-23, 16-22, 26-13, 19-7.

Primii cinci
Pitești - Tutt, Barac, Ulmer, Krapic, Djurkovic
Oradea - Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară, Denison

Gazdele punctează la prima acțiune de joc, prin Ante Krapic, care este faultat pe finalizare. Replica vine de la Subotic, are transformă de la linia de pedeapsă. Muntenegreanul finalizează prin slam dunk pe contraatac și Oradea are primul avantaj. Barac îl depășește pe Franklin și finalizează cu panoul. Urmează un parțial de 6-0 pentru bihoreni, grație reușitelor lui Dillon și Nicoară. Șapera cere timp de odihnă în minutul 4, la scorul de 5-10. După reluare Tutt înscrie de la semidistanță, din mismatch. Nicoară comite două greșeli personale fiind schimbat cu Comagic. Ulmer înscrie din afara semicercului și egalează pe tabela de marcaj. Barac reușește la rândul său un coș de trei puncte și îl forțează pe Achim să ceară timp de odihnă. Denison comite la rândul său a doua greșeală personală, fiind schimbat cu Țibîrnă. Pitești se desprinde la șapte puncte prin Tutt și Barro. Argeșenii izbutesc un parțial de 13-0 după acțiuni consecutive în care oaspeții nu au reușit să se apere eficient. Comagic întrerupe seria negativă cu un coș de trei puncte. Sfertul inaugural se termină cu reușitele lui Țibîrnă și Comagic, la scorul de 23-19 în favoarea echipei gazdă. 

Gazdele încep actul al doilea cu Orbeanu, după ce Corpodean a fost trimis pe ultimele momente ale primului sfert. Comagic înscrie prin slam dunk, însă Barro vine cu răspunsul de la nivelul liniei de pedeapsă. Țibîrnă ratează de sub coș, însă Corpodean irosește șansa de la mare distanță. Dani Popescu intră la oaspeți. Dillon îl găsește pe Țibîrnă, cel din urmă punctând. Replica vine de la Orbeanu, din spatele semicercului însă și Dillon marchează de la distanță. De notat că ambii jucători de poziția 4 de la CSM Oradea au două greșeli personale. Amfitrionii se mențin la conducere și profită din plin de lipsa de inspirație la finalizare a echipei orădene. Elevii lui Achim comit și o abatere de pași. Barac comite a 3-a greșeală personală și este retras. Totuși, în pofida acestui fapt, respectiv a absenței lui Marko Djurkovic, gazdele se mențin în avantaj de opt puncte. Markovic înscrie de două ori de la mare distanță și strânge scorul la 34-33 cu trei minute înaintea pauzei. Ulmer și Barro refac avantajul echipei argeșene. Krapic este eliberat pe semicerc de jocul de pase al gazdelor și croatul stabilește scorul pauzei: 45-35

Denison punctează la prima acțiune din repriza a doua însă este sancționat cu abatere de pași la faza următoare. Dillon împarte două libere, iar apoi Subotic și Dillon finalizează din acțiune pentru a strânge la 47-42. Șapera solicită timp de odihnă într-un moment delicat al echipei sale. Similar partidei precedente, formația orădeană încasează foarte multe coșuri de trei puncte, Ulmer transformând după un blocaj. Denison comite din nou abatere de pași. Piteștenii pierd posesia mingii de mai multe ori pe fondul presingului pe tot terenul practicat de oaspeți. Astfel, CSM-ul se apropie la un punct. Krapic oprește seria negativă a amfitrionilor cu o triplă din zero grade. Denison aruncă pentru trei puncte pe tranziție ofensivă și aduce echipa vizitatoare în avantaj, scor 55-54, în minutul 26 al partidei. Șapera cere timp de odihnă și după reluare Barro punctează. Urmează o reușită a lui Tutt, însă Subotic, Franklin și Subotic punctează pentru vizitatori care termină actul al 3-lea în avantaj, scor 61-58

Nicoară înscrie un coș din spațiul de trei secunde chiar în debutul secvenței decisive. Piteștiul începe sfertul decisiv cu Orbeanu în teren, dar Nicoară obține recuperarea ofensivă și transformă de la linia de pedeapsă pentru a desprinde Oradea la șapte lungimi. Orbeanu plesnește mingea și obține recuperare ofensivă cu două puncte dintr-o singură mișcare. Mai important, menține echipa gazdă în joc. Barac înscrie două libere, iar Șapera optează să-l odihnească pe Barro pentru finalul jocului. Dillon continuă să aibă probleme serioase la linia de pedeapsă, iar Achim îl scoate de pe parchet. Gazdele oacă cu Corneanu pentru a-și menține proaspeți oamenii de bază pe final, însă argeșenii reușesc să se apropie pe tabela de marcaj în această alcătuire. Achim cere timp de odihnă cu șapte minute înainte de final. Nicoară apare în trei secunde și punctează de două ori consecutiv. Apoi același jucător punctează de la semidistanță, iar Denison recuperează ofensiv și duce Oradea la plus 10. Denison comite a 5-a greșeală personală, fiind descalificat și trimite Piteștiul la linia de pedepsă. Subotic pătrunde și finalizează de două ori pentru un avantaj de 13 puncte. Finalul meciului este adjudecat favorabil bihorenilor care se impun grație unei reprize secunde excelente, respectiv extrem de modeste pentru argeșeni. Rezultatul final a fost de 80-65.

Remarcați
Pitești - Tutt 14 puncte, 4 pase decisiveKrapic 14 puncte, 4 recuperări, Ulmer 14 puncte, 8 recuperărim, 3 pase decisive, Barro 11 puncte, 10 recuperări
Oradea - Nicoară 18 puncte, 12 recuperări, Subotic 14 puncte, Denison 11 puncte, 7 recuperări, Dillon 10 puncte. 

De notat că BCM U Pitești a jucat fără Marko Djurkovic în această partidă. 

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru :

    CSM
    Diferenta de la cer la pamant intre cele 2 reprize...
    Bravo Oradea pentru revenire!

    cu 10 ani în urmă (31.10.2013) Raspunde
  • tzontzolino :

    lipsa
    S-a vazut lipsa lui Marko, din pacate stam doar in straini. Negut nu a fost deloc inspirat, nu inteleg de ce tot insista Sapera cu el, intr-adevar stie tactica, mai da pase dar mai are de muncit. Pacat, pentru ca aici s-au pierdut multe puncte si implicit moralul.

    cu 10 ani în urmă (31.10.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    observatii
    Ma bucur ca Titus isi continua cresterea valorica si a ajuns un jucator determinant,cum nu ma incanta conul de umbra in care a intrat Bogdan,pe care cred ca vanzoleala din presezon l-a cam ametit...

    cu 10 ani în urmă (31.10.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Superb !
    O metamorfoza aproape nemaivazuta pentru formatia oradeana. Foarte rar ceea ce incepea prost, se termina altcumva. Am facut un pas urias din acest sens si cred ca volumul decibelilor n-a fost unul prea scazut la pauza, insa asa trebuie.

    O defensiva magistrala dupa pauza, cu Nicoara maturand din nou tot sub cele doua panouri, reusind un double double colosal (18P-12R), al doilea consecutiv, dupa cel din meciul cu Gazul.

    Felicitari intregii echipe si lui Achim pentru o proba de caracter aratata pe un teren greu pe care nu vor castiga prea multe echipe.

    cu 10 ani în urmă (31.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!