Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea rămâne fără Sasha Topcov?

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.02.2013

CSM Oradea va juca, cel puțin, meciul cu Timba Timișoara, fără pivotul principal. Sasha Topcov a suferit o accidentare la genunchi în meciul pierdut de roș-albaștri la Mediaș, în etapa a 22-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin.

Topcov nu a putut termina meciul în teren, durerile împiedicându-l să facă acest lucru. El a vizitat doi specialiști ambii ajungând la concluzia că este vorba despre o leziune la menisc. Recomandarea acestora este ca jucătorul să facă repaos cât mai mult posibil, dar acest lucru este extrem de dificil în condițiile în care ne aflăm în plin sezon competițional. Cel mai probabil Sasha va încerca să reia antrenamentele sâmbătă (23.02), la prima ședință de pregătire de după meciul cu Timba Timișoara.

În eventualitatea în care Topcov nu poate continua sezonul el va fi supus unei intervenții chirurgicale. În general după o operație de menisc jucătorii pot reveni pe parchet în cel mult șase săptămâni. Desigur lucrurile diferă de la un caz la altul, iar faptul că vorbim despre un jucător foarte greu (aproximativ 125 kilograme) procesul de recuperare poate fi îngreunat. De asemenea, o eventuală revenire după o operație de menisc s-ar produce în preajma sau în desfășurarea playoff-ului, acolo unde implicarea de natură fizică este esențială. Lucru extrem de dificil pentru un jucător venit după operație.

Aflat la cel de-al 3-lea sezon alături de CSM Oradea, pivotul de 2.06 metri în vârstă de 32 ani are medii de 12.1 puncte, 4.0 recuperări, 0.7 intercepții și 1.4 posesii pierdute pentru un coeficient de 12.8 la eficiență. El are procentaje de 66% la aruncările de două puncte și 71% la linia de pedeapsă.

Topcov este cea mai importantă piesă pe parte de finalizare în acțiunile colective purtate la interior în angrenajul lui CSM Oradea. Fiind un jucător extrem de potent în spațiul de trei secunde și cu o priză foarte bună la minge Sasha este o parte extrem de importantă și are un rol major în succesul înregistrat de această echipă, ocupantă a primei poziții în ierarhia la zi a Ligii Naționale de baschet masculin.

Conducerea clubului bihorean are în vedere o eventuală legitimare pentru postul de pivot, însă situația neclară a lui Topcov, respectiv faptul că data limită (28 februarie) pentru efectuarea unui extra-transfer se apropie, îngreunează planurile echipei. În plus, spre sfârșitul lunii februarie piața jucătorilor disponibili este limitată, iar CSM Oradea are nevoie cu siguranță de un pivot cu priză la minge, capabil să se integreze rapid într-un sistem de joc elaborat în care rolul său este esențial și în același timp să poată asimila rapid sistemul defensiv complex al echipei.

Foto flash: Mirela Oprea
Foto: Viorel Carțiș

5 comentarii la aceasta stire:
  • icatalin74 :

    Topcov
    pierdere mare pentru Oradea!
    pozitia aia poate s-o acopere Tibarna acum!

    cu 11 ani în urmă (20.02.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova lupul-cel-rau :

    Piesa grea
    In ultima etapa din tur, Craiova n-a reusit sa intre in jocul de la Oradea, pana nu l-a blocat pe Sasha Topcov. Destul de rau pentru bihoreni, mai ales ca sunt pe o panta descendenta. Sper sa nu fie cazul de operatie, multa sanatate!

    cu 11 ani în urmă (20.02.2013) Raspunde
  • Sean :

    :)
    Buna gluma cu legatura dintre kilograme si durata recuperarii.

    cu 11 ani în urmă (20.02.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :

    todorovic
    sa-l ia pe todorovic. e aproape, someaza, stie campionatul...

    cu 11 ani în urmă (20.02.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    lupule cel rau
    Nu-ti bate capul,foarte tare Oradea nu este pe o panta descendenta,a pierdut 3 meciuri cu cele mai bune echipe ale campionatului,au trecut peste asta,si vor castiga de acum inainte.Cat despre Sasha ai dreptate este un jucator foarte bun,si greu de inlocuit din mers,dar nu imposibil,Sper totusi ca nu este decat o alarma falsa, si va continua pana la final cu noi.Hai CSM hai Sasha,stiu ca se poate.

    cu 11 ani în urmă (20.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!