Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune clar la Chiajna

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
29.03.2014

Etapa 25

Liga Națională

 

71-122

2-23 Statistică 19-6

 

CSM Oradea s-a deplasat la Chiajna pentru a disputa penultimul meci din sezonul regulat în compania Concordiei. Partida a fost una fără istoric, jucătorii Oradiei reușind să învingă cu scorul de 71-122 (pe sferturi 20-25, 23-34, 14-41, 14-22). Adversarul facil i-a permis lui Cristian Achim, tehnicianul bihorenilor, ca pe final să ruleze și jucătorii care au prins mai puține minute până acum. În urma acestui succes, Oradea ajunge la 19 victorii din 25 de partide și își consolidează locul 2 în campionat, în timp ce Concordia rămâne cu numai 2 reușite în acest sezon. 


Oaspeții au avut un prim cinci format din jucătorii de bază: Markovic, Dillon, Subotic, Nicoară și Denison, iar gazdele au mizat pe Balmuș, Ilie, Stancuț, Mihai și Petkovic.  Chiajna a început în forță cu un coș de 3 puncte al lui Stancuț, urmat de unul al lui Balmuș. Oradea a replicat în special prin Subotic și a dus scorul la 20-25 după un prim sfert echilibrat. Până la pauză  orădenii s-au distanțat la 16 puncte, însă momentul în care partida s-a rupt definitiv a venit în sfertul trei. Pe fondul oboselii ilfovenilor și a unui joc foarte bun reușit de bihoreni, aceștia din urmă s-au dezlănțuit și au atins borna celor 100 de puncte cu 10 minute înainte de final. Ultimul sfert a fost unul în care mai tinerii jucători ai oaspeților au ținut piept Concordiei pentru a duce scorul final la 71-122.


De la Concordia cel mai bun marcator al echipei a fost Petkovic cu 24 de puncte și 8 recuperări, urmat de Balmuș cu 14 puncte și 9 pase decisive. Pentru Oradea cei mai buni jucători au fost Dillon cu 18 puncte, Nicoară cu 17 și Denison cu Țibîrnă cu câte 15.


Procentajele de la aruncări ale Chiajnei au fost destul de modeste, cu 58% de la 2 puncte, 27% atât de la 3 puncte, cât și de la linia de aruncări libere. Oradea, în schimb, a stat mult mai bine, având 73% de la 2 puncte, 63% de la 3 puncte și 69% de la linia de aruncări libere.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!