Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune din nou pe teren propriu

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
08.03.2019

CSM Oradea a început partida cu Nicolescu, Watson, Zekovic, Valeika și Richard, iar de partea cealaltă, Aco Todorov i-a trimis în teren pe Troupe, Gajovic, Popa, Mijajlovic și Koreniuk.

CSM CSU Oradea a deschis scorul partidei prin dunk-ul lui Vlaika, urmat de coșurile din acțiune ale lui Valeika, iar scorul se duce la 6-0 pentru gazde. Koreniuk a înscris primele puncte pentru formația sa după 2 minute de joc. Acesta a fost urmat de Porter troupe, care a redus diferența la 3 puncte. Gazdele au continuat să forțeze desprinderea, iar până la sfârșitul primului sfert și-au asigurat un avantaj de +15 puncte, scor 25-10.

Radukic a marcat primele puncte ale sfertului secund și urmat de Koreniuk și Gajovic reduc diferența la -7, scor 25-18 pentru campioana en-titre. Watson a înscris primele puncte pentru echipa sa după 3 minute de joc. SCM Craiova a continuat să forțeze revenirea, reușind ca după 5 minute jumate, prin Boone și Gajovic, să ducă scorul la 30-28. Partida a continuat de la egal la egal, iar diferența la a rămas de 2 puncte, scor 36-34.

La revenirea de la vestiare, Pasalic a înscris primele 3 puncte, urmat de Mijajlovic din tabăra adversă. Meciul s-a desfășurat în aceeași manieră, Craiova reușind pentru prima data în această partidă să ocupe poziția de lider pe tabelă în acest sfert. Înaintea sfertului decisiv, CSM CSU Oradea și-a păstrat un avantaj de +4 puncte.

Watson înscrie primele 3 puncte ale actului final, urmat de Boone din formația oaspete. Orădenii au încercat să forțeze desprinderea pentru a îngreuna misiunea craiovenilor, însă oaspeții nu au cedat și au dus lupta până în ultimul minut. Cu doar 24 de secunde rămase din această partidă, scor 80-77 pentru orădeni, Mijajlovic ratează o aruncare de la distanță, iar mingea revine gazdelor. Gajovic comite a cincea greșeală personală și este înlocuit de Ionescu. Radukic face și el un fault asupra lui Watson, care duce scorul la 82-77. Troupe este trimis la linia de libere de către Bobe Nicolescu, scade diferența la -3, însă Pasalic înscrie punctul decisive și CSM CSU Oradea își adjudecă o nouă partidă pe teren propriu, scor final 83-79.

De la CSM CSU Oradea s-au remarcat: Giordan Lee Watson cu 16 puncte (2x3), 4 recuperări și 5 pase decisive, Kristopher Jameil Richard cu 13 puncte (2x3), 4 recuperări și o pasă decisivă și Arturas Valeika cu 13 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă s-au remarcat Porter Silvanus Troupe cu 17 puncte (4x3), 4 recuperări și 4 pase decisive, Vladislav Koreniuk cu 16 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive și Goran Gajovic cu 13 puncte (3x3), 5 recuperări și 2 pase decisive.

 

*foto: Robi Boroș

4 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Oradea
    Credeam ca va fi peste noi, dar cred ca nu e asa. Or jucat de 2 ori cu jucatorii noi dar ca echipa nu au aratat mult. Azi erau sa piarda, iar cu Pitestiul au avut norocul ca Nini sa joace fara Jeremic si Siriiscevic. Cred ca Sibiul si Clujul joaca mai bine in momentul asta.

    cu 5 ani în urmă (08.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Mie mi s-au părut nehotărâți cu cine să joace în semifinală... 😉

      cu 5 ani în urmă (08.03.2019)
    • bulcul:

      Nu stiu cum
      Dar sunt de acord cu ambele pareri in proportie de 100%.

      cu 5 ani în urmă (08.03.2019)
    • tanaseb:

      Re
      Poate ca se gandesc la asta, dar jocul prestat cu Craiova si Pitesti nu a aratat deloc al unei echipe ce vrea sa fie din nou campioana. No, eu zic ca in PO nu-s de neglijat Timisoara si Pitesti.

      cu 5 ani în urmă (09.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!