Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea transferă din nou din Bundesliga. Gary McGhee este noul pivot

Radu Bărăian

Radu Bărăian
30.07.2014

După ce în urmă cu două zile orădenii au anunţat transferul fundaşului american Marcus Hatten, jucător care ultima dată a evoluat în Bundesliga, acum vicecampioana a achiziţionat un pivot american, Gary McGhee, care de asenenea, în ultima stagiune a jucat în prima ligă germană. Potrivit site-ului oficial al echipei din Oradea, McGhee îl înlocuieşte pe Sean Denison, care se desparte de roş-albaştri. 

Originar din Anderson, Indiana, noul centru al bihorenilor are 25 de ani, măsoară 2.11 metri în înălţime şi cântăreşte 113 kg. În 2011, McGhee a absolvit universitatea Pittsburgh, urmând ca din acel an să înceapă cariera sa profesionistă de baschetbalist alături de turcii de la Bandırma Kırmızı (2011-2012). Ulterior a ajuns în Germania la BBC Bayreuth (2012-2013), iar mai apoi în Franţa la Gravelines, echipă la care a evoluat doar în debutul sezonului 2013-2014, urmând ca apoi să ajungă la MHP Riesen Ludwigsburg. 

Alături de Ludwigsburg, Gary McGhee a terminat pe locul 8 în sezonul regulat din Germania, urmând să fie eliminaţi de Bayern Munchen în primul tur din play-off. Pe parcursul sezonului, pivotul de peste ocean a strâns 25 de meciuri în echipamentul celor de la Riesen, acumulând medii de 6.4 puncte, 4.8 recuperări, 0.6 capace, 1.2 mingi pierdute şi 6.4 în dreptul eficienţei, totul în 16.6 minute jucate. De asemenea, sportivul a terminat sezonul cu procentaje de 52.6% (61/116) la aruncările din acţiune, respectiv 54.3% (38/70) de la libere. 

Odată cu această achiziţie şi cu despărţirea de Sean Denison, lotul orădenilor este definitivat. Conform csmoradea.ro în decursul săptămânii viitoare clubul va organiza o conferinţă de presă, acolo unde vor prezenta toate noutăţile din interiorul echipei. 

*Foto: beko-bbl.de

19 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    foarte bun
    Am vazut un videoclip de 10 min cu reusitele lui de acum 2 ani cand era in ultimul an din campionatul universitar american. E un pivot puternic si se pozitioneaza foarte bine sub panou pt recuperari. De asemenea imi place ca se deplaseaza foarte bine in tranzitie.
    Sper sa facem o figura frumoasa in acest an. Lotul e foarte bun (desi Unguru are dreptate ca ne-am intarit pe semicerc dar sub panou am scazut, nu ca valoare ci ca numar de jucatori), ramane de vazut cum se vor angrena cei 2 americani in sistemul lui Achim, pt ca se stie ca ei nu sunt prea disciplinati tactic(exceptie a facut Franklin). De asemenea si Krapic a dat semne de individualism dar fiind ex-yugoslav e mai usor sa accepte stategiile impuse de antrenor.

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014)
    • CSM CSU Oradea Big Ghitza:

      ...
      Am vazut si eu videoclipul pe YouTube... Sincer nu m-a impresionat prea mult, pare bun la recuperari si tip-in, dar cam atat. Pare sa fie mult sub Denison, nu are in arsenal aruncarea de la semidistanta, e dezastruos la aruncarile libere, conform statisticilor. In ce priveste jocul de tranzitie ma indoiesc sa aiba viteza peste cea a lui Sean, care este un atlet desavarsit. Una peste alta cred ca avem un lot mai slab ca in sezonul precedent dar sper sa gresesc, oricum pronosticul meu este ca la iarna se va intari lotul prin aducerea unui alt 5 si intarirea postului 4. Hai CSM!!!

      cu 9 ani în urmă (30.07.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      pivot
      Sper sa te inseli. E adevarat ca nu are aruncarea de la semidistanta a lui Sean dar sub panou e mult mai puternic. Noi acolo am suferit cand in achipa adversa era Gerald Lee, Milosevic, Mladenovic sau Jazvin. Nici Gerald Lee nu exceleaza la aruncari de semi-distanta sau de la libere si e cel mai bun pivot din campionatul nostru.
      Referitor la deplasare eu nu am facut comparatia cu Sean ci cu alti pivoti de inaltimea si forta lui.

      cu 9 ani în urmă (31.07.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    semn de intrebare...
    Salutare... Inca nu am apucat sa vad clipuri pe internet insa vazand doar statistici pare un jucator OK. Nu stralucit, dar OK. Totusi statisticile vin din Bundesliga unde se joaca alt baschet ca in LNBM. Ingrijorator e procentajul la libere care e chiar o masura strict personala. Dar cine stie... cred ca Achim stie :). Bun venit Gary si mult succes!

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    echipa buna
    Per ansamblu, se pare ca avem echipa mai buna (daca noii-veniti vor confirma). Asa cum il stim pe Achim sigur va gasi o solutie sa suplineasca lipsa unei rezerve pt pozitia 4 : Gutoaia sau Subotic. Probabil ca va fi Subotic pt ca are foarte multa experienta si va face fata. Inaltimea il ajuta si chiar daca nu are foarte multa forta, va compensa prin experienta.
    Sa fie intr-un ceas bun!

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    suporteri oradeni
    daca sunteti voi multumiti, inseamna ca este un semn bun.....in 2015 ve-ti fi camponi....

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    @ardeleann
    Atentie la ironia ca doar "ma-ta" are cratima si niciodata "ve-ti".

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    @ardeleann
    Vorba cantecului nicidecum referire la o persoana.

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ts+cata
    bn k m-ai corectat.......voi oradeni sunteti experti in baschet si la scris......

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    sincer
    ar trebui sa castigati si voi campionatul k deja se aduna prea multa frustrare.....deja de vreo 3 editiiiiiiiiii...tot sperati...dar inca nimik.....ar trebui rcs sa va dea si mai mult cash..

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      K dude! Dar poti sa nu mai reinventezi limba romana? "k deja" se scrie cel mai corect "că deja" sau si mai simplu, daca nu sunt diacritice, "ca deja"!

      cu 9 ani în urmă (30.07.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    ntz ntz ntz
    cat de mare poate sa fie frustrarea cuiva (ardeleannn in cazul de fata) ca sa isi creeeze cont doar pentru a ironiza si comenta negativ la adresa echipei CSM si a suporterilor acesteia. asta chiar are ce are cu capra vecinului si nu-si vede de barna din ochi. nene vezi-ti de echipa ta si ragaie in alta parte!
    un nesimtit ordinar. e de ajuns sa verifici doar ultimele comenturi sa iti dai seama cat de penibil poate sa fie.

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Deja e un progres, ai scris "m-ai" corect. Tu suporterul carei echipe esti? Sa iti pot raspunde daca e cazul.

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      cica...
      e muresan. dar la cat de frustrat e, n-are, nici macar, bilute sa o arate...

      cu 9 ani în urmă (30.07.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @ardeleann
    Nu-l mai bagati in seama, el n-are nici o treaba cu baschetul doar vrea sa incite. Eu am decis sa-l ignor atat pe el cat si "linsajul" limbii romane.
    Nu conteaza al cui suporter e pt ca sigur nu este suporte de baschet.

    cu 9 ani în urmă (31.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Ai definit foarte bine un Troll!

      cu 9 ani în urmă (31.07.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe AP :

    McNooooo
    L-am vazut de cateva ori, o data live, a jucat in Eurocup pt o echipa franceza contra Alba Berlin si in acelasi sezon in play-offul german pt Ludwigsburg contra Bayern München. Rezerva la ambele echipe. Cam ghips baiatul.
    Personal, mi se pare un jucator f slab, ZERO mana, l-ai scos la mai mult de 1m de sub cos e praf. Libere maxim 50% procentaj.
    In schimb e destul de tanc(puternic), desi nu e un bun aparator si nici nu e f mobil. Personal cred ca o sa zboare in iarna de la Oradea si pana atunci o sa fie rezerva.

    cu 9 ani în urmă (31.07.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      5
      din pacate tind si eu sa cred ca e sub sean ca valoare. comparatie cu lee nici nu se poate face...

      vom trai si vom vedea. pe langa asta suntem slabiti si pe 4.

      cu 9 ani în urmă (31.07.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @ap
    Hai sa asteptam si sa vedem. Mi-e greu sa cred ca un jucator care in 2011 a fost declarat unul dintre cei mai buni aparatori din conferinta de est a campionatului universitar nord-american, cel mai bun recuperator pt Pittsburg care a castigat conferinta de est. E tanar, e puternic, eu am incredere in Achim si sunt convins ca a stiut ce ia (nu este alegere de conjunctura ci chiar a fost ales).
    Nu am vrut sa fac comparatie intre el si Lee pt ca un jucator ca Lee se aduce pe bani foarte multi si sigur nu ne permitem. Eu spuneam doar ca pivotul nu trebuie neaprat sa aiba mana buna de la semi-distanta sau libere daca exceleaza in lupta sub panou. Am vazut multi pivoti de EuroLiga care cum i-ai scos de sub panou nici nu se mai uita la cos.
    Sa avem rabdare si sa ramanem optimisti.

    cu 9 ani în urmă (01.08.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!