Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, victorie la pas împotriva Farului

Marius Petri

Marius Petri
22.03.2014

Liga Națională

Etapa a XXIV-a

99 - 50

Arena "Antonio Alexe"

18-6 Fișa meciului 1-23

În cadrul etapei cu numărul 24 din actualul sezon al Ligii Naționale de baschet masculin, CSM Oradea și-a respectat statutul de favorită și a trecut fără probleme de Farul Constanța, scor 99-50. Formația antrenată de Cristian Achim a controlat meciul pe tot parcursul celor 40 de minute, adjudecându-și toate cele patru sferturi.

Meciul debutează cu un run de 8 puncte din partea orădenilor, întrerupt de Senai Isleam, veteranul formației de la malul mării. Pe parcursul următoarelor 4 minute, formația gazdă se distanțează până la o diferență de 26 de puncte prin 18 puncte marcate consecutive. Prima parte a meciului se încheie astfel cu scorul de 31-6 și soarta partidei pare deja decisă.

Același Isleam este cel care deschide scorul în sfertul secund, însă coșul pivotului este urmat de o nouă serie de 6 puncte consecutive a Oradei.  Deși Farul înscrie mai mult ca în primele 10 minute și cele două echipe merg cap la cap preț de câteva minute, CSM se impune și în acest sfert cu 21-15 și intră la vestiare cu un avans confortabil de 31 de puncte.

După revenirea de la cabine, “marinarii” joacă mai bine în primele cinci minute, având o eficacitate mai mare decât în sferturile precedente. Pe finalul sfertului, însă, baschetbaliștii orădeni revin și câștigă secvența cu 20-11, în special datorită aruncărilor de la 3 puncte.

Ultimele 10 minute se desfășoară în aceeași manieră, cu Oradea la cârma meciului și o echipă a Farului care joacă doar de plăcere, deznodământul fiind clar. Astfel, pe fondul unor apărări mai relaxate decât în debutul partidei, în sfertul patru se înscriu cele mai multe puncte, Constanța reușind cele mai bune 10 minute din acest meci. Această ultimă secvență se încheie tot în favoarea gazdelor, 27-18, care nu izbutesc să atingă borna 100, tabela indicând 99-50 la finalul confruntării.

Toți cei 23 jucători trecuți pe foile de joc ale acestui meci au fost utilizați, cel mai bun marcator fiind Sean Denison, autor a 15 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Înafara acestuia, nu mai puțin de 4 alți baschetbaliști au reușit peste 10 puncte marcate pentru Oradea. Aceștia sunt Titus Nicoară (14 puncte, 10 recuperări, un assist), Daniel Dillon (14 p, 4 p.d, 3 r), Bogdan Țibârnă (12 p, 3 r, 1 p.d.) și Reinar Hallik (12 p, 1 r)

În ceea ce privește tabăra constănțeană, Cezar Stănescu a fost principalul remarcat, acesta reușind 13 puncte, 6 pase decisive și 3 mingi culese de sub panou. De asemenea, și Senai Isleam a avut o prestație bună, contribuind cu 9 puncte și 5 recuperări.

În urma acestei victorii, CSM Oradea acumulează 18 victorii și egalează ocupanta locului secund în clasament, CSU Sibiu. De partea cealaltă, Farul Constanța înregistrează al 23-lea eșec stagional și rămâne “lanterna roșie” a Ligii Naționale.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!