Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Phoenix CSU Galați a efectuat două transferuri

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.01.2019

transferuri phoenix galati

CSM Phoenix CSU Galați își întărește lotul de jucători pentru partea a doua a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin – ediție 2018/2019. Trupa de la Dunăre s-a calificat în Grupa Galbenă după un parcurs cu 17 victorii și o singură înfrângere în ultima grupă valorică din prima parte a sezonului regulat.

Echipa antrenată de Dragan Radovic a perfectat achziția a doi jucători străini. Mark Dorris și Djordje Dzeletovic se vor alătura lotului gălățean, care va număra 6 jucători străini.

Mark Dorris este un jucător american ce măsoară 1.87 metri, evoluează pe poziția 1 și are 33 de ani. El sosește din Kosovo, acolo unde a evoluat pentru KB Trepce. În 11 partide jucate în campionatul kosovar a acumulat medii statistice de 19.3 puncte, 10.0 pase decisive, 7.6 recuperări, 2.9 intercepții și 4.2 turnovers pe meci. Dorris are o carieră notabilă în Bundesliga, acolo unde a jucat pentru Phoenix Hagen, MHP Riesen Ludwigsburg și Mitteldeutscher BC. A mai avut o experiență în liga secundă din Germania, la Cuxhaven BasCats și a mai evoluat și în Estonia, la Parnu.

Djordje Dzeletovic are 25 de ani, măsoară 2.05 metri și este un jucător de poziția 5. El vine din țara natală, de la KK Vojvodina Novi Sad. În 13 partide jucate în KLS el a avut cifre impresionante, de 24.0 puncte, 5.6 recuperări și 2.0 pase decisive. Dzeletovic a mai evoluat în cariera lui la Varda HV și  Sloboda Tuzla în Bosnia, la Liepaja în Letonia și TLN Kalev în Estonia.

Lotul lui CSM Phoenix CSU Galați ajunge la 6 jucători străini din care mai fac parte, pe lângă cei doi noi veniți mai sunt Phillip Miller, Vladimir Djordjevic, Nebojsa Dukic și Marko Perovic. 

*foto: Simon Werbung

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Probleme
    Sa intelegem ca problemele financiare s-au rezolvat ? Ar fi o veste buna pt clubul galatean si pt baschetul romanesc, in general

    cu 5 ani în urmă (15.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!