Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Phoenix Galaţi a anunţat lotul pentru sezonul 2018/2019

Eduard Popa

Eduard Popa
25.09.2018

csm phoenix galati lot baschet

CSM Phoenix CSU Galaţi, echipa formată din colaborarea a trei entităţi locale, va debuta miercuri, 26 septembrie, în noul sezon baschetbalistic.

Ţinut secret mult timp, gălăţenii au anunţat pe contul oficial de facebook lotul pentru noul sezon competiţional, cu o zi înainte de debutul în Cupa României.

Astfel, Philp Miller este singurul dintre stranierii care au evoluat la Galaţi în sezonul precedent şi care rămâne la echipă şi în acest sezon. De asemenea, el va juca alături de alţi doi baschetbalişti americani, Aaron Moss, care a făcut o parte din pregătire alături de SCM U Craiova şi vine de la Bashkimi, echipa tehnicianului Dejan Radovic, şi Xzavier James Taylor de la Universitatea Fort Wayne. Al patrulea stranier este Marko Perovic, care vine din Muntenegru, de la BC Ulcinijska.

Între jucătorii români se remarcă Vlad Corpodean, ultima oară la BCM U Piteşti şi despre care am scris că a fost aproape de Dinamo Ştiinţa şi doi tineri de viitor, Radu Voinescu de la 4Sports şi George Vlad, de la CN Aurel Vlaicu.

Iată lotul complet al echipei:

1. Phillip De Shon Miller (în sezonul precedent la CS Phoenix Galați)

2. Aaron Moss (Bashkimi Prizren/ Kosovo)

4.Radu Voinescu (4Sports București)

6. Alexandru Patko (CS Phoenix Galați)

7. David Robert Stan (CS Phoenix Galați)

9. George-Alexandru Vlad (CN Aurel Vlaicu)

10. Cezar Bănescu (CS Phoenix Galați)

12. Mihai Alexandru Grecu (CS Phoenix Galați)

13. Andrei Șerban Giangu (CS Phoenix Galați)

22. Xzavier James Taylor (Fort Wayne/ SUA)

33. Vlad Ioan Corpodean (BCM U Pitești)

34. Marko Perovic (BC Ulcinjska Rivijera/ Muntenegru)

Antrenorul Dragan Radovic îi va avea alături pe Bogdan Bălănică, Cosmin Șerbănescu și Dalibor Destanovic, pentru partea tehnică, dar și pe Bogdan Ivan (kinetoterapeut).

Șeful sectiei de baschet de la CSM, Florin Atanasiu a declarat:

,,Suntem in fața unui nou început. Am avut o misiune foarte dificilă dar cred că am reușit să o scoatem la capăt până la urmă. Am adus la conducerea tehnică un antrenor muntenegrean, Dejan Radovic și 4 străini, 3 americani și un muntenegrean. Am reușit de asemenea să-l aducem pe Vlad Corpodean, un jucător care ne va ajuta foarte mult. Echipa a început abia vineri antrenamentele astfel că nu putem avea mari pretenții în cele două meciuri de Cupa României contra lui CSM Tg Mureș. De fapt cele două meciuri de Cupă se vor constitui în antrenamente pentru meciurile de campionat. Sper să avem parte de un public numeros la meciul de miercuri din Sala Sporturilor, suntem încrezători că această echipă va ajunge la inimile gălățenilor în cel mai scurt timp’’.

Partida dintre CSM Phoenix CSU și CSM Tg Mureș se dispută miercuri, 26 septembrie, în Sala Sporturilor Dunărea, de la ora 19.00, iar meciul retur se va juca sâmbătă la Tg Mureș.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!