Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare își ia revanșa la scor în fața Olimpiei CSU Brașov, la debutul lui Maikel Lopez

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.11.2018

Maikel Lopez a debutat cu o victorie categorică pe banca celor de la CSM Satu Mare. Alb-roșiile s-au impus cu 91-56 în fața Olimpiei CSU Brașov, pe sferturi: 25-15, 22-6, 21-19, 23-16. Gazdele își doreau revanșa după înfrângerea din tur, iar oaspetele au avut doar 8 jucătoare, dintre care au jucat doar 6. Sătmărencele au condus pe toată durata partidei, marcând 32 de puncte în urma mingilor pierdute de adversare.

Maikel Lopez a început prima sa partidă pe banca sătmărencelor cu Anamaria Kadar, Andra Mandache, Brittany Denson, Promise Amukamara și Dlesha Lloyd. Olimpia CSU Brașov a avut doar 8 jucătoare, conform statisticii de pe site-ul federației. Dan Calancea le-a trimis în formula de start pe Flavia Ferenczi, Renata Szmutku, Biljana Pesovic, Carla Bartee și Amira Al Ash Hab. Sătmărencele au deschis meciul cu un run de 7 puncte, după tripla lui Lloyd și reușitele lui Mandache și Amukamara.

Bartee a marcat primul coș al oaspetelor după mai mult de un minut și jumătate de la angajament. Au urmat alte trei minute fără ca alb-albastrele să înscrie, iar gazdele au avut un nou run, de 10 puncte, prin care s-au distanțat la 17-2. Brașovencele au început să își intre în ritm, Bartee și Filip au punctat de după semicerc și ecartul s-a strâns la 8 puncte. Denson a stabilit scorul primei pauze, 25-15.

Doar CSM Satu Mare a găsit drumul spre coș în primele aproximativ 7 minute din sfertul secund. Mandache, Lloyd, Amukamara și Huțanu au înscris 14 puncte și au dus scorul la 39-15. Diferența a continuat să crească și la vestiare s-a mers cu 47-21. Repriza secundă a continuat în aceeași manieră. La ultima pauză scorul a fost 68-40. Oaspetele s-au apropiat până la 21 de puncte, dar nu au marcat aproape două minute la final. Sătmărencele au încheiat cu 9 puncte la rând și au stabilit scorul final, 91-56.

Brittany Denson a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări și 4 pase decisive. Pentru gazde au urmat-o Amukamara cu 14 puncte și 6 pase decisive, Lloyd cu 13 puncte și 8 recuperări și Mandache cu 11 puncte și 6 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Pop 7 puncte, Lazăr (Pop) 5 puncte, Uiuiu 5, Olah (Orosz) 4, Huțanu 4, Pane 2 și Baltic 2 puncte plus 9 recuperări. A mai jucat Kadar.

Carla Bartee a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 18 puncte, plus 8 recuperări, urmată de Ferenczi cu 17 puncte și Filip cu 10 puncte și 7 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Pesovic 7 puncte (7 recuperări, 4 assist-uri), Szmutku 2 puncte și Al Ash Hab 2 puncte. Au mai fost pe foaie Podar și secunda Crâsnic. Dintre jucătoarele cu multe minute la meciurile precedente nu a fost pe foaie Arsenic.

După acest rezultat CSM Satu Mare ajunge la 10 puncte cu 4 victorii și 2 înfrângeri, la un punct în spatele brașovencelor care au 4 victorii și 3 înfrângeri. Pentru sătmărence urmează deplasarea de la Cluj, pe 1 decembrie, în timp ce Olimpia CSU va juca duminică acasă cu liderul neînvins ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!