Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare întâlnește Universitatea Cluj la debutul lui Octavian Boian ca principal

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.10.2018

CSM Satu Mare primește sâmbătă, de la ora 16, vizita Universității Cluj-Napoca în etapa a 3-a din Liga Națională de Baschet Feminin, grupa valorică A. Amândouă echipele vin după ce au pierdut cu Olimpia CSU Brașov. Eșecul sătmărencelor la Brașov a dus la despărțirea de Marius Dobă, iar Octavian Boian i-a luat locul ca antrenor principal. Clujencele au cedat acasă cu brașovencele, la primul meci pe care l-au disputat în acest campionat.

Alb-roșiile au jucat până acum două partide în această ediție a LNBF. În prima etapă au câștigat acasă cu FCC ICIM Arad, scor 74-59. A fost al treilea succes consecutiv pe propriul teren, după cele două din primul tur al cupei cu Rapidul. A urmat primul meci în deplasare și prima înfrângere pentru CSM Satu Mare, 74-80 la Brașov. Eșecul de pe terenul Olimpiei CSU nu a picat deloc bine în tabăra vicecampioanei, care s-a despărțit amiabil de antrenorul Marius Dobă. Secundul Octavian Boian a fost avansat, iar acesta va debuta în postura de antrenor principal la meciul de sâmbătă.

De partea cealaltă, Universitatea Cluj-Napoca a început sezonul cu probleme, din cauza garanției. Echipa care și-a schimbat conducerea în această vară nu s-a încadrat cu depunerea noii taxe la timp și a avut emoții în ceea ce privește dreptul de a legitima cele trei straniere cu care s-a înțeles. În primul meci din cupă a putut juca doar una din cele două americance, iar în retur a intrat și a doua. Alb-negrele au pierdut ambele meciuri cu Phoenix Știința Constanța. A urmat o pauză de aproape două săptămâni pentru elevele lui Carmin Popa, care au avut meciurile din primele două etape ale LNBF amânate, după ce antrenorul și două jucătoare au fost la naționala U23 de 3x3. Clujencele au disputat marți meciul din prima etapă, acasă cu Olimpia CSU Brașov. Scorul a fost 71-80, cu oaspetele făcând diferența de după semicerc.

CSM Satu Mare a păstrat un nucleu important din lotul cu care juca ambele finale interne în sezonul trecut și câștiga Liga Europei Centrale. Meciul pierdut la Brașov a prilejuit debutul nigeriencei Promise Amukamara, care revenise de puțin timp de la mondial. Este de așteptat ca a doua marcatoare a campionatului trecut să se integreze mai bine în angrenajul noii sale echipe și să aibă o contribuție mai consistentă și pe tabelă.

Universitatea Cluj-Napoca n-a schimbat doar la nivel administrativ și al băncii după două sezoane în primele patru, ci și ca lot. Irina Părău este singura care a rămas din stagiunea precedentă. Aleksandra Begenisic s-a alăturat echipei după dubla din cupă și a debutat cu un double-double în fața formației brașovene, care venea cu oboseala acumulată în victoria cu sătmărencele. Rămâne de văzut dacă „U” va reuși o evoluție la fel de bună și în fața unei echipe care va dori să schimbe impresia de sub Tâmpa. Sătmărencele au 5 straniere în lot, în timp ce clujencele au doar 3.

Din 2008 până acum au fost 17 confruntări directe între sătmărence și clujence în competițiile interne. Scorul total le este favorabil gazdelor de sâmbătă, 16-9. Ultimele patru meciuri le-au revenit alb-roșiilor, toate în sezonul precedent. Clujencele au obținut ultima victorie în primul meci din stagiunea anterioară, acasă, în cupă. A fost o serie de 7 victorii la rând pentru alb-negre, începută în noiembrie 2015. Penultimul succes al Universității la sala LPS din Satu Mare, în ianuarie 2016, a fost la masa verde, pentru că nu s-a asigurat asistența medicală pentru acel meci. CSM Satu Mare a înregistrat 10 victorii consecutive în duelurile cu „U”, în perioada februarie 2009-noiembrie 2013.

Meciul dintre CSM Satu Mare și Universitatea Cluj se joacă sâmbătă, de la ora 16, la sala LPS Satu Mare. Partida va fi arbitrată de Andrada Csender, care a fluierat în SuperCupa Europei la feminin, Răzvan Opriș și Lajos Kovago.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!