Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc în semifinalele LNBF pentru al doilea an la rând

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.04.2019

CSM Satu Mare și Olimpia CSU Brașov încep marți duelul din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin. Primele două partide au loc pe terenul formației mai bine plasate la finalul sezonului regulat, vicecampioana din Satu Mare. Cele două echipe s-au întâlnit în penultimul act și în precedenta ediție de campionat. Atunci s-au impus alb-roșiile cu 2-0, dar de această dată se joacă în sistemul 3 din 5 jocuri în play-off. Sătmărencele au 3-1 în confruntările directe din acest sezon.

Cele două echipe s-au întâlnit de 26 de ori în meciuri din competițiile interne, din 2009 până acum. CSM Satu Mare s-a impus de 16 ori, iar brașovencele, de 10. Formația de sub Tâmpa a câștigat ultima dată pe terenul sătmărencelor în martie 2017. În acest sezon alb-roșiile s-au impus în trei dintre cele patru confruntări. Alb-albastrele au câștigat primul duel stagional. A fost 80-74 în prima confruntare, din luna octombrie. Acel rezultat a dus la schimbarea de pe banca sătmăreană, care s-a despărțit de antrenorul cu care juca finalele din sezonul trecut, Marius Dobă.

Au urmat trei succese ale sătmărencelor, cu Maikel Lopez pe bancă. 91-56 a fost în returul din prima fază a sezonului regulat, în finalul lunii noiembrie. Prima confruntare dintre cele două echipe în faza a doua a campionatului a fost mai strânsă, câștigată de CSM acasă cu 90-79. Ultima confruntare s-a încheiat cu victoria sătmărencelor în deplasare, cu 94-49.

În drumul spre semifinalele din acest an, CSM Satu Mare a trecut cu 3-0 de Universitatea Cluj și a avut o săptămână în plus de odihnă față de adversarele din turul secund. Olimpia CSU Brașov a depășit Phoenix Știința Constanța cu 3-1.

Cele două formații au luptat pentru un loc în finală și în stagiunea precedentă. Atunci CSM Satu Mare câștiga primul meci cu 101-60 pe propriul teren și încheia seria pe terenul brașovencelor, după 72-68. A fost prima confruntare între cele două echipe în play-off. Dacă la Satu Mare a rămas un nucleu important din stagiunea precedentă, la Olimpia CSU Brașov au fost foarte multe schimbări. La fel s-a întâmplat și în acest sezon, când CSM Satu Mare s-a bazat pe același lot, în timp ce la brașovence au fost câteva schimbări în luna februarie.

Olimpia CSU Brașov este la a 4-a semifinală consecutivă. Pe lângă seria pierdută cu sătmărencele în sezonul precedent, alb-albastrele au pierdut și precedentele două semifinale, în 2016 cu CSU Alba Iulia (0-2) și în 2017 cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (0-2).

CSM Satu Mare este pentru a doua oară la rând în semifinalele competiției. În ediția precedentă a ajuns pentru a 3-a oară în ultimul act, după finalele pierdute în 2011 și 2012. Pe lângă cele menționate anterior, formația sătmăreană a mai fost de alte trei ori în penultimul act când a pierdut.

Ambele echipe au ajuns să aibă numărul maxim de straniere în lot, după ce brașovencele și-au completat lotul în luna februarie. Stranierele sunt liderele la statisticile importante. Brittany Denson (de la CSM Satu Mare) și Biljana Pesovic (de la Olimpia CSU Brașov) sunt coșgheterele celor două echipe, ambele cu medii de 17,1 puncte pe meci. Denson este și cea mai bună recuperatoare de la sătmărence (9,5 pe partidă), iar Promise Amukamara este cea mai bună pasatoare din echipa pregătită de Maikel Lopez, cu 4,6 assist-uri pe meci. Pesovic oferă și 5,3 pase decisive la brașovence, la care Carla Bartee are o medie de 10 recuperări. Formația lui Dan Calancea nu a putut conta pe Brandi Wingate la primele trei meciuri din play-off, dar americanca a revenit în teren la jocul patru, deși avea probleme la genunchi.

În ceea ce privește mediile celor două echipe, sătmărencele au 76 de puncte pe meci, față de 71,3 ale brașovencelor. Alb-roșiile stau mai bine și la recuperări (40,1 față de 35,8), pase decisive (18,5 față de 17,7), intercepții (10,2 la 7,3), capace (2,6 la 1,8) și mingi pierdute (12,9 la 16). Brașovencele faultează mai puțin (16,3 față de 17,2). Alb-albastrele au un procentaj mai bun la șuturile de după semicerc (35,5% față de 30,1%). CSM Satu Mare stă mai bine la șuturile de la semidistanță (50,9% față de 45,4%) și de la linia de fault (75,4% la 73,8%).

Semifinalele din acest an se joacă după sistemul 3 din 5 jocuri. Primele două se dispută marți (23 aprilie) și joi (25 aprilie), de la ora 18:00 la Sala LPS din Satu Mare. Meciul trei va fi în 30 aprilie pe terenul Olimpiei CSU Brașov. Dacă va fi nevoie de meciul patru, acesta se va disputa în 2 mai la Brașov, iar în caz de joc decisiv, acesta va fi în 5 mai la Satu Mare.

*foto: frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!