Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare și Universitatea Cluj, la a 4-a întâlnire în acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.12.2017

CSM Satu Mare primește sâmbătă vizita Universității Cluj în etapa a 10-a din Liga Națională, prima a returului. Cele două formații s-au întâlnit de trei ori până acum în acest sezon. În dubla din Cupa României, fiecare a câștigat pe propriul teren.

Universitatea Cluj a câștigat primul meci, în 27 septembrie, scor 77-73. CSM Satu Mare a fost singura formație care a pierdut în prima manșă și a obținut calificarea directă la turneul final. A fost 80-70 la returul din 30 septembrie. Ambele formații vor fi prezente la Final 8-ul din februarie, după ce clujencele au obținut biletul din postura de lucky loser. A urmat duelul din prima etapă a Ligii Naționale. Atunci sătmărencele s-au impus cu 75-64 la Cluj.

Amândouă echipele au efectuat schimbări față de cele trei partide. De la CSM Satu Mare a plecat una din piesele de bază, Destiny Williams, iar în locul său a venit Britany Miller. După despărțirea de Williams, echipa lui Marius Dobă a pierdut ambele meciuri pe care le-a disputat în campionat, cu ocupantele primelor două locuri la finalul turului. A urmat o victorie în timpul acestei săptămâni, în Liga Europei Centrale.

Universitatea Cluj a renunțat la Morgan Stroman. La capitolul veniri, Dragan Petricevic le are pe Amanda Thompson și Olena Samburska. Ucraineanca ar putea debuta pentru alb-negre în partida de la Satu Mare. Universitatea Cluj a pierdut ultimul meci din campionat, 66-82 la Sfântu Gheorghe.

Trei puncte despart cele două echipe în clasamentul Ligii Naționale. CSM Satu Mare este pe locul trei cu 14 puncte și un bilanț de 6 victorii și 2 înfrângeri. Singura echipă care a plecat cu puncte de la Satu Mare a fost ACS Sepsi. Universitatea Cluj este pe cinci cu 11 puncte (3/5).

Gazdele partidei de mâine au medii mai bune în ceea ce privește punctele marcate (77,1 puncte/meci față de 70,4), dar și la capitolul  puncte primite (67,9 față de 72,3). Clujencele au puțin mai multe recuperări pe meci (38,5 față de 36,9). Cele două echipe  au cifre apropiate la intercepții, capace, mingi pierdute, procentajul la libere și la aruncările de la distanță. Sătmărencele stau mai bine la aruncările din interiorul semicercului (54,6% față de 43%), dar și la pase decisive (21,9 assist-uri/meci față de 16,3).

Cea mai bună marcatoare a CSM-ului este Taneisha Harrison, care a venit în vară de la U. Americanca are o medie de 20 de puncte/meci. Leslie Vorpahl este coșghetera Universității cu 19,3 ppg. Trei jucătoare din lotul sătmărean au jucat finala campionatului cu U Cluj în sezonul trecut: Harrison, Mandache și Sfîrlea. De partea cealaltă, Voica a mers la Cluj în 2016 după ce a jucat la Satu Mare.

Din 2006 până acum cele două echipe s-au întâlnit de 23 de ori. Scorul este 14-9 în favoarea sătmărencelor.  

Partida dintre CSM Satu Mare și Universitatea Cluj-Napoca se joacă sâmbătă de la ora 18. Brigada de  arbitri va fi formată din Laszo Bukuresti, Mate Stretea și Lajos Kovago, cu Radu Bucerzan comisar.

*foto: gazetanord-vest.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!