Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare: „Ne-au dat cu sala-n cap și acum trebuie să ne trezim rapid la realitate”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.11.2018

CSM Satu Mare a pierdut cu 54-93 pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în etapa a 5-a din Liga Națională de Baschet Feminin, grupa valorică A. Alb-roșiile nu au avut un început de sezon foarte convingător, dar chiar și în aceste condiții reeditarea finalei de anul trecut a fost mult mai dezechilibrată decât se aștepta.

Echilibru a fost doar în primele minute ale meciului, iar gazdele aveau 25-17 la prima pauză, au primit doar 6 puncte în sfertul secund și s-au distanțat până la un avans maxim de 42 de puncte în a doua parte a sfertului patru. CSM Satu Mare și-a cerut scuze suporterilor, prin intermediul paginii de facebook, pentru prestația de la Sepsi Arena și pentru lipsa de reacție a jucătoarelor.

„După un astfel de meci nu prea sunt multe de spus. Ne-au dat cu sala-n cap și acum trebuie să ne trezim rapid la realitate. Nu există nicio scuză pentru jocul slab făcut și pentru lipsa de reacție a fetelor... Nu poți emite pretenții pe terenul campioanei cu procentaje de 33 și 22 % la aruncările de două sau trei puncte. În condițiile în care ele au trecut de 40%!. E un rezultat rușinos și nu putem decât să le cerem scuze suporterilor noștri”, este mesajul postat de CSM Satu Mare.

Sătmărencele au înscris 16 coșuri de două puncte din 49 încercate (33% reușite) și 4 din 18 triple (22%). Alb-verzile au încheiat partida cu 27 de reușite de două puncte din 43 (63%) și 8/20 de la distanță (40%). ACS Sepsi SIC a avut +126 eficiență totală, față de +42 pentru alb-roșii.

Sătmărencele au avut și două accidentări în meciul de la Sfântu Gheorghe. Matea Tavic s-a accidentat la gleznă în finalul sfertului secund și a fost dusă la spital, iar Kristina Baltic a avut probleme tot la gleznă, dar a părăsit terenul singură. CSM Satu Mare are o pauză de trei săptămâni și jumătate până la următorul meci oficial.

Sătmărencele ar fi trebuit să joace la Arad înainte de pauza pentru naționale,  dar sala este ocupată și partida a fost amânată pentru 11 decembrie. În aceste condiții, următorul meci pentru CSM va fi cel din etapa a 7-a, în 28 noiembrie.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Aici ar trebui să se sesizeze Curtea de Conturi, bani publici cheltuiți cu nemiluita pentru niste înfrângeri penibile. Totuși poate fi vorba și de prostie, nu e posibil ca după ce ai dat chix cu un antrenor debutant, care mai fusese totuși secund la Târgoviște intr-o perioadă de gratie, să continui să lași o echipa plină de vedete pe mâna unui copil, pe deasupra și nelicentiat pentru acest nivel. Apoi, varianta de jucătoare U23... Nu era fata de anul trecut o mare sculă însă in comparație cu ce au acum e diferența enorma. De asemenea, Amukamara anul trecut nu a avut mai mult de 3 jocuri în care să marcheze sub 15 puncte iar aici... Vorbim totuși de singura jucătoare care a participat la CM ul de anul acesta, nefiind doar o figuranta acolo.

    cu 5 ani în urmă (06.11.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Ce penibil: in loc sa jucati pe nivelul retributiei,cereti scuze pentru un joc mediocru !!Locul vostru este pe la mijlocul clasamentului.Pacat de cele 3-4 jucatoare care sint valoroase in echipa !

    cu 5 ani în urmă (08.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!