Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare a câștigat duelul cu Olimpia Brașov după un sfert doi decisiv

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.11.2017

CSM Satu Mare a primit vizita Olimpiei Brașov în meciul care a deschis etapa a 6-a, prima după pauza de trei săptămâni pentru meciurile naționalei. Gazdele s-au impus cu 83-69, pe sferturi: 19-20, 29-16, 14-13 și 21-20. Brașovencele au condus în prima parte a meciului, dar nu au ținut pasul cu liderul din LNBF. La sătmărence nu a jucat Harrison, accidentată.

Ambele echipe au avut câte o jucătoare la loturile naționale, Solopova de la Satu Mare a fost la reprezentativa Finlandei, în timp ce Irimia a jucat pentru România. Marius Dobă le-a trimis în 5-ul de start pe Williams, Green, Sfîrlea, Solopova și Mandache, iar Dan Calancea a răspuns cu Handford, Pesovic, Al Ash Hab, Irimia și Higgins. Handford și Irimia au înscris primele patru puncte ale partidei, în timp ce Sfîrlea a marcat, de după semicerc, primul coș al gazdelor. Cel mai mare avans al Olimpiei a fost de 5 puncte, scor 3-8 în minutul trei. Williams a egalat la 16, iar Green scutura plasa de la distanță și gazdele treceau prima dată în avantaj, în minutul 10. Durrett a înscris ultimul coș din sfertul 1 și la prima pauză scorul era 19-20. De menționat că gazdele au încheiat prima perioadă de joc fără greșeli personale, în timp ce alb-albastrele au avut 5.

Echilibrul s-a rupt în debutul sfertului secund, când sătmărencele au reușit 7 puncte la rând și s-au distanțat la 30-22. Solopova a înscris de afară și ducea diferența la 10 puncte, iar Uiuiu puncta de la linia de fault pentru 46-32. La jumătatea partidei scorul a fost 48-36.

Brașovencele s-au apropiat la șase lungimi în minutul 24, dar au pierdut-o pe Gabriela Irimia, jucătoarea autohtonă cu cele mai consistente evoluții în acest sezon. Aceasta s-a resimțit după un contact cu Mandache, a acuzat dureri la mână și nu a mai intrat până la final. Sătmărencele au marcat 7 puncte la rând și s-au dus la 60-47 în minutul 28. Până la final diferența nu a scăzut sub 9 puncte, iar gazdele s-au  impus cu 83-69.

CSM a făcut diferența cu reușitele de la distanță (8 față de 4), dar și de la linia de fault unde scorul liberelor transformate a fost 13-1, iar al celor executate, 18-5. Brașovencele au marcat cu cinci coșuri de două puncte mai mult (28 față de 23). Gazdele au avut 45 de recuperări în total, în timp ce Olimpia a avut 29. 30-19 a fost scorul la pase decisive și 8-15 la faulturi. Sătmărencele au pierdut cu 5 mingi în plus.

Porchia Green a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren cu 21 de puncte, 14 assist-uri și 6 recuperări, pentru 36 la eficiență. Fundașul a lipsit doar 24 de secunde de pe parchet. În double-double au încheiat alte două alb-roșii: Mandache (15 puncte, 10 recuperări) și Williams (11 puncte, 10 recuperări). Au mai fost în double-digits Baltic cu 12 puncte și Solopova cu 10.

Aliyyah Handford a fost coșghetera partidei cu 30 de puncte, la care a adăugat 6 recuperări pentru 24 la eficiență. Pentru Olimpia s-a mai remarcat Durrett cu 18 puncte.

CSM Satu Mare ocupă primul loc în campionat cu 12 puncte (6 victorii), în timp ce Olimpia Brașov a urcat pe patru cu 7 puncte (2 victorii/3 înfrângeri). În etapa următoare sătmărencele stau, pentru că ar fi trebuit să întâlnească retrasa Phoenix Galați. Pentru brașovence urmează o altă partidă cu o formație neînvinsă în întrecerea internă, acasă cu ACS Sepsi SIC.

*foto: informatia-zilei.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!