Stiri

CSM Satu Mare ar fi folosit o jucătoare fără drept de joc la turneul final al LN 3x3 și s-a calificat în sferturi

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.08.2018

CSM Satu Mare a câștigat grupa D de la primul turneu final al Ligii Naționale de 3x3. Sătmărencele au jucat în trei la cele două partide din grupă, iar una dintre jucătoare a fost Elisabeth Pavel. Pivotul nu a jucat la vreun turneu din faza de calificare pentru CSM, așa cum o cere regulamentul. Pavel a fost pe listă la turneul de la Timișoara, dar atunci se afla la Coimbra, pentru europenele universitare.

Deși a înscris patru jucătoare pentru turneul final, pe platforma 3x3planet.com, formația sătmăreană a jucat în trei în prima zi de la Târgu Jiu, cu Adina Pop, Alexandra Uiuiu și Elisabeth Pavel. A patra de pe listă este Andrea Olah, dar aceasta n-a fost la cele două meciuri de sâmbătă.

Uiuiu a fost la toate cele cinci turnee la care sătmărencele au participat până acum, în timp ce Pop a fost la trei dintre acestea. Elisabeth Pavel a fost pe listă pe platforma 3x3 doar pentru turneul de la Timișoara, desfășurat în 28 și 29 iulie. Atunci CSM a fost în orașul de pe Bega în formula Pop, Lazăr, Uiuiu. 

Deși a fost pe listă, Pavel nu s-a prezentat la turneul din Banat. În prima zi nu nu avea cum să o facă. Pivotul a jucat atunci ultimul meci (foto 4) de la Jocurile Europene Universitare cu Universitatea din Pitești, unde a și fost pe primul loc în topul marcatoarelor turneului disputat la Coimbra. Sătmărencele au fost în aceeași formulă de trei și la meciul de duminică, din sferturi (foto 2 din galerie).

Regulamentul Specific al Ligii Naționale de Baschet 3x3 2018 specifică, la capitolul 4 Condiții de participare, punctul B Jucători:

Toți jucătorii care vor participa la Turneul Final al LNB3x3 2018, sunt obligați să joace cel puțin la un turneu pentru echipa pe care o vor reprezenta la Turneul Final. 

Conform acestei prevederi, Pavel nu are drept de joc pentru turneul final de la Târgu Jiu, pentru că nu a jucat la nici un turneu din faza de calificare, deși apare pe listă la cel de la Timișoara. 

Într-o situație similară s-a regăsit și FCC ICIM Arad care s-a prezentat la turneul final cu Bianca Urban. Aceasta nu a jucat la nici un turneu în faza eliminatorie. Din acest motiv a fost neeligibilă. Comisia de validare a permis trupei arădene să joace pe teren partidele, ca apreciere a efortului de a se prezenta la turneu, dar cu amendamentul că va pierde prin forfait jocul. FCC ICIM s-a impus pe teren cu CSM Târgoviște, dar victoria le-a revenit dâmbovițencelor prin forfait. În meciul doi arădencele au cedat în fața celor de la Phoenix Constanța. 

Diferența ar fi că în dreptul pivotului arădean nu era bifat nici un turneu din circuitul LN 3x3 din acest an, în timp ce la cel al sătmărencelor apare turneul de la Timișoara unde nu a fost prezentă și Eli Pavel. Rămâne de văzut dacă cele două cazuri vor fi considerate similare și atunci CSM ar trebui să piardă, la fel ca formația de pe Mureș, sau se va ține cont de acea listă de pe platforma dedicată circuitului mondial de 3x3 unde Pavel figurează că a jucat în weekend la Timișoara.

Pe teren CSM Satu Mare s-a impus cu 13-3 în fața celor de la KSE Târgu Secuiesc și 17-12 cu Rapid București. Cu aceste rezultate sătmărencele au încheiat pe primul loc în grupa D și ar trebui să joace mâine în al doilea sfert de finală, cu U Cluj-Napoca, de la ora 17:30.

*foto: captura 3x3 romania facebook, Sport Focus, captură frbaschet.ro, captură 3x3planet.com, results.eusa.eu, Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate