Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare câștigă acasă și împinge finala LNBF în meciul 4

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.05.2019

CSM Satu Mare câștigă acasă și împinge finala LNBF în meciul 4

CSM Satu Mare a câștigat acasă meciul trei al finalei LNBF cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și a împins finala în jocul 4. Alb-roșiile s-au impus cu 52-47 în primul meci pe care l-au găzduit în ultimul act, pe sferturi: 11-7, 15-13, 11-14, 15-13. Gazdele au condus aproape toată partida, cu două excepții când Sepsi a avut un punct în față. Ecartul maxim a fost de 8 puncte. La fel ca în primele două jocuri din finală, procentajele la aruncările din acțiune nu au fost foarte bune, de această dată sub 30% în dreptul ambelor echipe. Denson și Higgins au încheiat în double-double pentru cele două echipe, iar sătmărencele s-au impus deși au avut doar 4 marcatoare.

CSM Satu Mare a început meciul trei al finalei cu Promise Amukamara, Anamaria Kadar (U23), Andra Mandache (căpitan), Andreea Huțanu și Brittany Denson. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în 5-ul de start pe Annemarie Godri Părău (c), Jovana Pasic, Marina Solopova, Nora Demeter (U23) și Kristina Higgins. La gazde nu a putut evolua accidentata Dlesha Lloyd, la fel ca Ioana Ghizilă la oaspete, de la care Peyton Whitted a fost straniera lăsată în afara foii de joc.

Au fost multe ratări în debutul jocului, iar Mandache a marcat primul coș în al doilea minut. Au fost singurele puncte înscrise în jumătatea sfertului unu, iar Godri Părău reușea primul coș al oaspetelor după aproape 5 minute și jumătate, un 3 points-play. Tavic a înscris prima triplă a meciului și Mandache a mărit diferența la 7-3, de la linia de fault. Higgins și Godri Părău au readus egalitatea la 7, iar Maikel Lopez, antrenorul gazdelor, trecea la o formulă cu trei jucătoare mici, după ce a început cu trei mari. Și Zoran Mikes făcea multe schimbări în final de sfert. Denson a înscris ultimele patru puncte ale perioadei de joc și la prima pauză tabela arăta 11-7.

Denson a deschis sfertul secund cu un 3 points-play și a dus scorul la 14-7.  Ecartul s-a menținut între 5 și 7 puncte în următoarele minute, iar alb-verzile s-au apropiat la un punct după prima triplă a campioanei, reușită de Șipoș. Alb-verzile au avut câteva greșeli soldate cu intercepții, iar Mandache (de la linia de fault) și Tavic (de afară) și-au distanțat echipa la 6 lungimi. În finalul sfertului gazdele au avut câteva recuperări ofensive și căpitanul campioanei a avut nevoie de puțin timp să-și revină după un fault. Scorul la pauza mare era 26-20.

Solopova a marcat prima în repriza secundă, din spatele semicercului, dar echipa sa a avut aproximativ 3 minute fără coș. Denson și Amukamara (de la distanță) au dus scorul la 31-23 în minutul 24. Diferența s-a menținut între 6 și 8 puncte până spre finalul perioadei de joc și Godri Părău ducea scorul la 37-34 înaintea ultimului sfert.

Gazdele au început ultima perioadă de joc cu ambii pivoți în teren, iar Godri Părău readucea egalitatea pe tabelă, 37-37, cu o reușită din spatele semicercului, cu panoul. Amukamara le-a readus pe alb-roșii în avantaj cu două libere transformate. Ambele echipe au avut ratări din poziții excelente și au fost mai mult de două minute în care nu s-a punctat deloc. Godri Părău și Higgins le-au readus pe covăsnence la conducere de la linia de fault, scor 39-40 cu mai puțin de cinci minute rămase din joc.

CSM Satu Mare a avut aproape patru minute în care nu a găsit drumul spre coș, oprite de reușita lui Amukamara din apropierea panoului. Denson a înscris un coș cu fault, Higgins a redus ecartul la două puncte, iar Amukamara l-a mărit la 6 cu patru puncte consecutive. Șipoș a scuturat plasa de la mare distanță și și-a apropiat echipa la trei lungimi cu 47 de secunde rămase din joc. A urmat time-out-ul gazdelor și Denson a reușit un nou 3 points-play după ce a recuperat ofensiv un șut pe final de atac, iar scorul devenea 51-45 cu puțin peste jumătate de minut până la final. Jocul a fost foarte fragmentat în ultimele secunde, cu vizite la linia de fault și time-out-uri. Higgins a transformat două libere și Denson una. Meciul trei s-a încheiat cu scorul de 52-47 și va fi și un joc 4.

Diferența s-a făcut de la linia de fault cu 15 libere transformate de gazde și 9 de oaspete. CSM Satu Mare a avut o reușită în plus din semicerc (14 față de 13) și Sepsi o triplă în plus (4 față de 3). Au fost din nou procentaje mici la aruncările din acțiune, de data aceasta ambele echipe fiind sub 30%. Sătmărencele au încheiat cu 29% (17 din 57) și covăsnencele cu 27% (17/61). Gazdele au stat mai bine la recuperări, cu 46 de mingi prinse la panou față de 40. 10-5 a fost scorul la puncte înscrise după recuperări ofensive și 8-16 la punctele rezervelor.

Brittany Denson a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte pentru învingătoare, în double-double cu 15 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Amukamara 15 puncte (6 recuperări), Mandache 8 puncte (6 recuperări) și Tavic 8 puncte.

Kristina Higgins și Annemarie Godri Părău au fost cele mai bune marcatoare ale oaspetelor cu câte 13 puncte, americanca fiind în double-double cu 10 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Șipoș 8 puncte, Topuzovic 4, Solopova 3, Pasic 2 puncte (8 recuperări), Nagy 2 puncte și Slamova 2.

ACS Sepsi SIC continuă să conducă în finala LNBF, cu 2-1, după ce a câștigat primele două partide de acasă. Sătmărencele găzduiesc sâmbătă, de la ora 19:00, meciul 4 al finalei. Alb-roșiile sunt din nou obligate să câștige pentru a rămâne în cursa pentru titlu și a forța jocul decisiv, în timp ce covăsnencele continuă să fie la un pas de trofeu și pot încheia sâmbătă finala cu 3-1, cum au făcut-o în ultimele două ediții.

*foto: CSM Satu Mare facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    Speram ca meciul patru va aduce trofeul de campioana echipei SEPSI SIC ! SUCCES FETELOR,CURAJ SI ABNEGATIE,CA SINTETI MAI BUNE CA ADVERSARELE,CELE MAI BUNE DIN CAMPIONAT!Luati trofeul de la Muresan,adaugand inca un trofeu in vitrina echipei,dupa ce o parte din bani o ia antrenorul portughez concediat ilegal(30 mii euro).

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!