Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare este neeligibilă pentru a evolua în următoarea ediție de LNBF

Eduard Popa

Eduard Popa
15.07.2019

CSM Satu Mare este neeligibilă pentru a evolua în următoarea ediție de LNBF

Liga Națională de Baschet Feminin ar mai putea rămâne fără o echipă, dacă Federația Română de Baschet aplică propriul regulament cu strictețe în ceea ce privește formația Clubul Sportiv Municipal Satu Mare. Astăzi, 15 iunie, este ultima zi de înscriere în Liga Națională de Baschet Feminin, iar printre condițiile de eligibilitate se numără și inexistența datoriilor către federație, jucători sau antrenori.

Dacă situația în cazul CSM Târgoviște este una foarte delicată, dâmbovițenii având termen până în această seară la ora 23:59 să plătească aproximativ 130.000 de euro către Dikeoulakos și Matic, aspect greu de crezut având în vedere că Curtea de Apel București va pronunța cel mai probabil încă o amânare, un alt CSM se confruntă cu probleme juridice.

Este vorba de vicecampioana de anul trecut, CSM Satu Mare. Gruparea ce și-a prezentat astăzi noul antrenor principal nu și-a achitat datoria recunoscută în mod definitiv de Curtea de Apel București către tehnicianul Jose Araujo. Conform instanței, CSM Satu Mare și-a concediat în mod nelegal antrenorul înaintea sezonului 2017/2018 și trebuie să-l despăgubească cu suma de 16.000 euro.

Portughezul, prin intermediul agentului său, a transmis astăzi o sesizare către Federația Română de Baschet prin care a solicitat sancționarea formației CSM Satu Mare.

Astăzi am transmis o sesizare către Federația Română de Baschet prin care am informat-o de existența unei datorii către Jose Araujo în cuantum de 16.000 euro. Datoria este recunoscută printr-o hotărâre judecătorească definitivă, iar până în prezent nu a fost achitată. Am mai transmis federației că situația echipelor SCM Timișoara și CSM Târgoviște nu trebuie tratată în mod izolat ci fiecare echipă trebuie să se supună aceluiași regulament. Nu cred că FRB își permite să mai piardă o echipă din liga feminină, ligă care este oricum decimată, însă regulamentele se aplică în mod egal și trebuie respectate. Am încredere că FRB, prin președintele Horia Păun, va lua o decizie corectă în această speță precum a dovedit-o și în precedentele situații sus menționate. - a declarat agentul antrenorului, Sabin Gherdan.

Conform regulamentelor FRB pentru sezonul 2019/2020, echipele ce nu își plătesc datoriile către FRB vor fi retrogradate în Liga 1, iar cele care nu își plătesc datoriile către antrenori și jucători nu sunt eligibile să participe în ediția de campionat, lipsa datoriilor fiind una dintre condițiile impuse de forul românesc.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    Puneti un om serios in fruntea clubului !

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!