Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare este prima semifinalistă a LNBF 2018-2019

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.04.2019

CSM Satu Mare a câștigat și meciul trei din primul tur de play-off și este prima formație care a obținut calificarea în semifinalele LNBF din acest an. Al 3-lea joc al seriei s-a disputat pe terenul Universității Cluj și s-a încheiat cu scorul de 53-74, pe sferturi: 15-22, 16-17, 9-20, 13-15. În primele minute au condus și gazdele, dar vicecampioana s-a desprins la un ecart maxim de 24 de puncte.

Universitatea Cluj a început partida cu Paula Cenean, Mihaela Maxim, Tierra Henderson, Irina Părău și Aleksandra Begenisic. CSM Satu Mare le-a avut în 5-ul de start pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. Din nou „U” a avut doar trei straniere pe foaia de joc, coșghetera Arlesia Morse nefăcând parte din lot. Antrenorul sătmărencelor, Maikel Lopez, a optat și la acest meci pentru o singură jucătoare sub 23 de ani pe foaie.

Mandache și Denson au marcat primele patru puncte, din apropierea panoului, iar Maxim reușea primele două triple ale partidei, prin care le ducea pe gazde la conducere, 8-6 în minutul 3. Mandache semna primul coș de la distanță al sătmărencelor, pentru 10-11. Henderson, de la linia de fault, și Cenean, de după semicerc, le-au dus din nou pe clujence în față, dar acestea n-au mai înscris în ultimele trei minute și jumătate ale sfertului. Alb-roșiile au încheiat perioada de joc cu un run de 9 puncte (7 Lloyd), astfel că la prima pauză tabela arăta 15-22.

Cenean și Henderson au strâns ecartul la două lungimi în debutul sfertului secund, când oaspetele au avut nevoie de mai mult de două minute și jumătate pentru primul coș, reușit de Denson. CSM Satu Mare se distanța la 26-37 după triplele lui Mandache și Amukamara, dar a avut trei minute și jumătate în care nu a găsit drumul spre coș. Maxim și Begenisic au strâns diferența la șase lungimi, dar nici clujencele n-au fost prea eficiente în atac în ultimul minut și jumătate al sfertului. Doar Lloyd a mai înscris în acest timp, iar la jumătatea partidei scorul era 31-39.

Lloyd a marcat prima în repriza secundă, de după semicerc, iar Henderson transforma două libere. Erau din nou peste trei minute fără coș pentru alb-negre. Amukamara a scuturat de două ori plasa de la distanță, iar Denson și Mandache le distanțau pe oaspete la 19 puncte, 33-52. Gazdele s-au apropiat la 15 lungimi, dar sătmărencele și-au mărit din nou ecartul, la 21 de puncte. La ultima pauză scorul a fost 40-59.

Sfertul patru a început cu mai mult de un minut în care nu s-a înscris. Uiuiu a marcat de după semicerc. Henderson a transformat două libere după un antisportiv, dar formația sa a irosit atacul suplimentar cu un turnover de 24 de secunde. Baltic și Amukamara (de la linia de fault) au pus cea mai mare diferență pe tabelă, 24 de puncte pentru favorite. Până la final ecartul a oscilat între 18 și 22 de puncte. S-a încheiat 53-74 și CSM Satu Mare este prima formație calificată în careul de ași al LNBF în acest an. Oaspetele au dominat la recuperare (48-27) și au făcut diferența cu 19 reușite din semicerc față de 11 și 9 triple față de 7. La libere transformate a fost 10-9 în favoarea gazdelor.

Andra Mandache și Promise Amukamara au fost coșgheterele partidei cu câte 17 puncte, extrema având și 6 recuperări, iar fundașul, 6 pase decisive. Brittany Denson a încheiat în double-double cu 12 puncte și 15 recuperări, plus 6 pase decisive. De la CSM Satu Mare au mai înscris: Lloyd 16 puncte, Baltic 5, Uiuiu 3, Huțanu 2 și Olah (Orosz) 2 puncte.

Tierra Henderson a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 15 puncte, plus 9 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Begenisic 12 puncte, Maxim 9 (3x3), Boț 9 (2x3), Cenean 6 (2x3) și Părău 2 puncte (8 recuperări, 5 assist-uri).

CSM Satu Mare va întâlni în penultimul act învingătoarea dintre Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța. Constănțencele conduc cu 1-0 după ce au câștigat în deplasare prima partidă. Semifinalele se dispută tot după sistemul 3 din 5 jocuri și vor începe în 23 aprilie.

Universitatea Cluj va continua în jocurile de clasament unde va întâlni învinsa dintre Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța. Pentru locurile 5-8 se joacă după sistemul 2 din 3. Aceste dueluri vor începe în 22 aprilie.

*foto: Brigitta Miska

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!