Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare găzduiește derby-ul formațiilor neînvinse în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.12.2017

Sala LPS din Satu Mare găzduiește duminică derby-ul formațiilor neînvinse în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet feminin. CSM primește vizita campioanei ultimelor două ediții, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Ambele formații au 6 victorii, 3 acasă și 3 în deplasare. Sepsi a câștigat pe teren 7 meciuri, dar rezultatul cu Phoenix Galați i-a fost anulat. De partea cealaltă, CSM Satu Mare ar fi trebuit să întâlnească echipa gălățeană în etapa trecută, astfel că a stat la finalul săptămânii trecute. Sătmărencele au jucat ultima partidă pe 19 noiembrie când au trecut acasă de Olimpia Brașov cu 83-69. Echipa lui Marius Dobă avea programat un meci în 23 noiembrie, cu SBS Ostrava în Liga Europei Centrale, dar adversarele nu au putut să mai vină și partida a fost amânată pentru luna ianuarie.

Dacă sătmărencele au avut doar un meci după pauza pentru naționale, ACS Sepsi a jucat patru partide. Două au fost în campionat în 19 și 25 noiembrie, iar două au fost în EuroCup Women. Formația lui Zoran Mikes vine după succesul de acasă cu Piestanske Cajky, 64-57, care a adus calificarea în play-off-ul EuroCup.

Se vor întâlni formațiile cu cea mai mare medie de puncte înscrise pe meci, dar și singurele echipe cu mai puțin de 65 de puncte încasate pe meci. ACS Sepsi are 82,8 puncte marcate și 64,5 primite, iar CSM Satu Mare are 81 ppg și 64,3 puncte primite. Campioana en-titre este cea mai bună în acest sezon la recuperare cu o medie de 44,3 recuperări.

Sătmărencele au 37,8 recuperări, dar după ultimul meci din campionat au pierdut-o pe principala recuperatoare, Destiny Williams, plecată în Coreea de Sud. În locul său a venit Britany Miller care ar putea debuta în derby.

Sepsi are cea mai mare medie de intercepții în campionat, 11,3, dar și cele mai multe faulturi, 21,3. Sătmărencele sunt primele la assist-uri cu 24/meci și au un procentaj mai ridicat față de adversarele de duminică la aruncările de la distanță, 41,2% față de 32,6%.

Din 2012, de când există ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cele două formații s-au întâlnit de 12 ori. ACS Sepsi a câștigat ultimele 10 partide la rând. De altfel, sătmărencele au o singură victorie în fața acestei echipe, în martie 2013, când se impuneau acasă cu 74-68. În sezonul trecut au fost patru dueluri directe, câștigate de alb-verzi. 62-79 a fost scorul la meciul din februarie de la Satu Mare, din faza a doua a sezonului regulat, iar în ultimul meci direct Sepsi s-a impus cu 72-64.

Meciul dintre CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă duminică de la ora 18 la sala LPS. Vor fluiera Alin Faur, Andrada Csender și Vlad Potra, supervizați de Viorel Constantinescu. Partida va fi transmisă în direct de FRB TV aici

*foto: Sportul Sătmărean facebook

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Succes SIC!!!
    Sunteti cele mai bune!!!

    cu 6 ani în urmă (02.12.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Haideti secuiencelor !!! Succes si nu va lasati,ca sinteti cele mai bune ca si in anii precedenti din campionatul romanesc,dar si in Europa,unde v-ati calificat dupa 10 ani de seceta a echipelor romanesti!! Bravo si felicitari !!

    cu 6 ani în urmă (03.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!