Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare, la o victorie distanță de calificarea în semifinalele LNBF

Radu Bărăian

Radu Bărăian
30.03.2017

CSM Satu Mare a oferit prima surpriză în sferturile de finală ale play-off-ului din LNBF, reușind să câștige primul meci al seriei cu CSM Târgoviște, chiar în fieful deținătoarei Cupei României. Seria se mută acum la Satu Mare, iar cu o presțație cel puțin la fel de bună ca duminica trecută, fetele pregătite de Jose Araujo au șansa să tranșeze disputa și să-și adjudece calificarea în semifinale. 

Totuși, CSM Târgoviște este CSM Târgoviște, a terminat sezonul regulat pe locul 3 și a câștigat Cupa României chiar împotriva celor de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în Sala „Kati Szabo”. Astfel, fetele pregătite de Cătălin Tănase au puterea să revină, să învingă azi la Satu Mare și să trimită seria într-un decisiv în propria arenă. Duelul de azi este de departe capul de afiș al zilei, într-un meci deschis oricărui rezultat. 

Meciul 1 s-a terminat cu o victorie destul de concludentă pentru formația din nordul țării. Mai exact, elevele portughezului Araujo s-au impus la 13 puncte diferență, 64-51, după un prim sfert excelent câștigat cu 21-9. Din acel moment, gazdele primului joc s-au aflat într-o continuă cursă de urmărire, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Pentru CSM Satu Mare victoria din meciul inaugural al seriei a avut dublă semificație. Pe de o parte, a întors avantajul terenului propriu asupra ei, respectiv a obținut prima victorie din istorie în fața formației de lângă Turnul Chiniei. Până la confruntarea trecută, cele două formații s-au întâlnit de 32 de ori în campionat și cupă, timp în care CSM-ul târgoviștean a bifat absolut toate partidele în câștigătoare. 

Până la duelul de duminică câștigat de Satu Mare, cele două CSM-uri s-au mai întâlnit de 5 ori în sezonul competițional și anume de 4 ori în sezonul regulat și o dată în sferturile de finală ale Cupei României, toate partidele fiind câștigate de Târgoviște. 

Rămâne de văzut cum vor aborda cei doi tehnicieni disputa de azi, dacă au la dispoziție tot lotul de jucătoare și care va fi deznodămândul acestei serii surprinzătoare. 

Meciul 2 al seriei se joacă azi cu începere de la ora 18:00 în Sala LPS din Satu Mare, jocul fiind arbitrat de Amalia Marchiș, Istvan Bertalan și Cristian Trofim, în timp ce comisar din partea FRB va fi Radu Vaida. 

*Foto: Szigyártó Szabolcs (Crow Security)

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Hai Tavic,scoateti echipa lui Tanase !! Succes Satu Mare !!

    cu 6 ani în urmă (30.03.2017)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Cat ai IQ?
      Daca ai auzit
      ..........

      bozgore

      cu 6 ani în urmă (30.03.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!