Stiri

CSM Satu Mare, la primul trofeu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.03.2018

CSM Satu Mare și-a trecut în cont primul trofeu din istoria clubului, Liga Europei Centrale. Sătmărencele au câștigat competiția după 69-60 în finala cu singura formație din afara României prezentă la Final 4, Pharmaserv Marburg.

Cele două echipe s-au întâlnit și în faza grupelor și atunci tot formația lui Marius Dobă s-a impus în ambele întâlniri. În semifinale CSM a trecut de CSU Alba Iulia cu 81-62, iar Pharmaserv Marburg a învins gazda Final 4-ului, Olimpia CSU Brașov, cu 83-68.

CSM Satu Mare a început partida în formula Green, Solopova, Mandache, Denson și Harrison. De partea cealaltă, Patrick Unger le-a trimis în 5-ul de start pe Bertholdt, Yohn, Bradley, Voynova și Wagner. Pentru Pharmaserv n-a jucat Greunke, accidentată la gleznă în semifinală, în timp ce Schaake nu a făcut deplasarea pentru a învăța.

Nemțoaicele au deschis meciul cu 5 puncte la rând, dar sătmărencele au preluat conducerea și aveau 10-7 la jumătatea primului sfert. Aceeași diferență s-a menținut și la prima pauză, când tabela din sala D.P. Colibași arăta 20-17 în favoarea alb-roșiilor. CSM a avut un run de 13 puncte în finalul primei perioade de joc și în debutul celei de-a doua, iar scorul devenea 27-17. Ecartul a crescut la 14 lungimi la jumătatea partidei când sătmărencele aveau 41-27.

Sfertul trei a fost singurul adjudecat de gazde, pentru cinci puncte, iar ultima perioadă de joc a început de la 53-44. Pharmaserv a dat emoții adversarelor în prima parte a sfertului patru și s-au apropiat la patru lungimi în minutul 35, la 60-56. CSM Satu Mare a gestionat bine finalul, s-a impus cu 69-60 și a reușit să câștige primul trofeu din istoria clubului.

Sătmărencele au mai jucat finale în competițiile interne, dar au fost de fiecare dată învinse. Pentru CSM este a treia participare în Liga Europei Centrale, iar la primele două participări a încheiat pe locurile 4 și 3. Formația din Satu Mare este a treia formație din România care se impune în Liga Europei Centrale.  Pharmaserv Marburg a debutat în competiția regională în acest sezon.

Marina Solopova a fost cea mai bună marcatoare a sătmărencelor cu 15 puncte la care a adăugat 7 recuperări. Pentru lituaniancă este a doua Ligă a Europei Centrale la rând, după ce în sezonul trecut a câștigat cu KP Brno. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Harrison 13 puncte, Baltic 10 puncte (aproape de double-double cu 9 recuperări), Mandache 10 puncte, Green 10 puncte, Denson 7 și Uiuiu 4 puncte.

Katlyn Yohn a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte. Pentru  Pharmaserv Marburg au mai înscris: Bertholdt și Voynova câte 8 puncte, Wagner, Bradley și Baker câte 7, iar Wilke 2 puncte.

Pentru CSM Satu Mare urmează meciurile din turneele grupei 1-5 în Liga Națională. Primele două vor fi tot la Brașov, în 9 și 10 martie, cu Universitatea Cluj și Olimpia CSU Brașov.

*foto: Florin Muresan facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!